reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Karuzela :-) gratuluje dziewczynki :-) :D:rofl2:
co do Mg to ja brałam magne b6 bo jest maławe i powlekane :-) a co do studiów dasz radę :-)

reklama
Witaj Zibka,
Ja również biorę Magne B6 - dla mnie ogólnie te wszystkie witaminy to są ogromnie duże:)

Nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja dziś zaczęłam prasować ubranka Małej po wczorajszym praniu, stwierdziłam, że wole już mieć to za sobą ale efekt jest taki że umieram:D niby to takie malutkie, ale ile to zakamarków do doprasowania:)

Jeśli chodzi o herbatki z liści maliny i wiesiołek to fajnie o czymś takim wiedzieć, może coś pomoże przetrwać ten czas :D

Dziewczyny czy któraś z Was wykonywała badanie genetyczne (to pomiędzy 11-14tc) u dr Wiecheć ?

Ja robiłam i pierwsze i i drugie genetyczne u dr Wicheć i także moge polecic tego lekarza. Na trzecie również do niego się wybieram bo widać ze zna sie na rzeczy. O dr Nocun również słyszałam dobre zdanie.
Obydwoje przyjmują na ul. Felińskiego. Jesli chcesz nagranie to musisz wczesniej powiedzieć i dostaniesz je za darmo, a zdjecie to tak jak zibka mówi, również dostaniesz jak maluszek sie "twarzowo" sie obróci :happy:.

Zibka, witaj!

Karuzela, gratuluje dziewczynki :D

Dziewczyny, ja również nienawidze łykac tabletek, aż się dławie (niemiłe uczucie) :/ A teraz jestem na etapie dużej ilości tabsów :( Z magnezowych biorę Asparaginian Extra 2 razy po 2, dobrze się sprawdzał przy moich skurczach po-biegowych i teraz tez nie zawodzi :D

ojeku jaki babiniec bedzie :D, same dziewczynki do okoła :happy:
Chyba faktycznie obecnie chłopaki są w mniejszej sile ;).
U Wiechcia miałam na Kopernika robione połówkowe. W sumie badanie było ok, ale pan doktor bardziej był zajęty kokietowaniem koleżanek lekarek i pielęgniarek niż USG :D. Pewnie prywatnie jeśli przyjmuje to już inny styl kontaktu z pacjentką :).
Ja mam termin porodu na 7 kwietnia, ale mam pobożne życzenie rozpakować się wcześniej ;-). Po 18stym marca jeśli tylko na USG wyjdzie wszystko w porządku to zabieram się za wszelakie sposoby wywabienia małego na zewnątrz :-D. Celuje w termin 26 marca, który z kilku powodów byłby najlepszy :rofl2:.

Ja łykam Magne B6 3x1, do tego Aspargin 3x1 (dodatkowo omega 3x1, Fenoterol 3x1/2 i jeszcze witamina 1x1- ale jak mi się chce, bo na ogół już nie mam na nią apetytu:-D). I leki na zgagę w rosnących dawkach:szok:. A skurcze i tak mnie łapią.

Jak otwieram szafkę z lekami to mnie mdłości zbierają, że znowu to muszę połknąć i co gorsza popić- a tu do wyboru woda, kawa, herbata i po wszystkim obowiązkowo zgaga:no:.

Gdybym mogła 1) nie łykać leków 2) nie wmuszać w siebie wody
3) nie mieć zgagi to w zasadzie mogłabym w tej ciąży nawet 20 msc chodzić :-D.

O matko, eve! Współczuje, myślałam, że ja mam dużo tabletek.
Też ciągle mam zgagę i w dodatku musze dziennie wypijać 1,5litra wody Jan, paskudztwo! Po niej czuje ognisko w żołądku, ale co zrobić, mus to mus.

Jejkuuuu Eve bidulko :*
Fakt nawet jak nie ma się problemu z polykaniem tabletek to w takich ilościach i w takim długim czasie może to zbrzydnąć.
Ja zażywam Magne B6, Cantrum Materna DHA, Sorbifer i ostatnio Furagine ale przeżuciłam się teraz na Urinal.
Zgagi nigdy nie miałam, ale jak mnie dopadła w 7 miesiacu to prawie płakałam!!! Jejuuu ziałam ogniem jak smok pod Wawelem:-) Tabletek na zgage juz nie lykam bo pomagały mi dosłownie na parę minut i od nowa się zaczynało :baffled:

reklama
Do góry