reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Potwierdzam to co pisała Gochaa, na ktg i do poradni wchodzi się wejściem między położniczą izbą przyjęć a oknem życia. Potem wchodzi się w drzwi na przeciwko windy, miedzy patologia, a polozniczym (w s trone glownego wejscia do szpitala) i pierwsze drzwi na lewo. Te drzwi sa opisane chyba jako dyżur pielęgniarek, czy coś takiego.
Ania4848, ja oglądąłam salkę nr 3, ona jest zaraz przy prysznicu - bardzo malutka :) Ponoć ta z wanną jest największa :) Super, że możesz wszystko zajadać i Jagódkę nie uczula :)
Marcepanowa trzymam kciuki za porod naturalny, mam nadzieje ze corcia Cie poslucha :)
Oczekujaca, widzisz ksztalt nozki? nam sie pare razy udalo dotknac zacisnietej piastki, czuc bylo takie malutkie kosteczki :)
Bombek, pikoik cześć Dziewczyny :)
pikoik, kosmetykow nie musisz zabierac, z tego co wiem na Oddziale uzywaja nivea baby. Ubranka potrzebujesz tylko na wypis, jesli masz swoje to po porodzie dajesz pielegniarce noworodkowej i wtedy ubiora w nie Malucha.ja spakowałam 10 pampersów, linomag do pupy, podklad, pieluche flanelowa i 3 tetrowe.Zawsze maz dowiezie, gdyby cos bylo potrzebne jeszcze :) koszule musisz miec swoja - ze dwie do karmienia i 1 do porodu. Ze szpitala nie odsyłają, tylko tyle, że jeśli wszystkie sale są zajęte, to na salach zostają rodzące z największym postepem porodu, a reszta czeka na patologii. Ale podobno rzadko sie to zdarza i trwa max. godzine :) co do rozka to mysle ze w szpitalu maja - nie zabieram swojego. Z tym zwiedzaniem to lepiej wczesniej zadzownic i spytac czy sa sale wolne, i wtedy ewentualnie sie wybrac :)
Aninek cos mi sie zdaje, ze Natalka bedzie szybciej niz Ola :)
Oczekujacaa te salki porodowe sa z boku wiec nikt procz innych rodzacych i ich mezow Cie nie zobaczy :D ja tez biore stara i dosyc krotka :)
My po pierwszym ktg - serduszko Małej bije jak szalone <3 zapis wyszedl bardzo dobrze, duzo ruchow zero skurczy. Pani dr Moskała mówi, żebym raczej się nastawiała na termin z wczesnego usg - czyli 5 marca, niż lutowy :) Kurcze jeszcze miesiąc czekania!

reklama
wesolutka tak widzialam ksztalt stopki bo nasza cora pedaluje sobie na moim prawym boku...wiec taki trojkacik przesuwajacy sie widac:)
a to spakuje ta krotka koszule i najwyzej ja wywale pozniej...skoro nikt mnie widzial nie bedzie:)

ooooooooo too wesolutka jestem bardzo ciekawa jak to u nas będzie :-) a powiedz mi jak u Ciebie w rodzinie ? U mnie ogólnie dziewczyny zaczynały od 36 tygodnia ... najpóźniej mama urodziła mnie w 41 (tak napisane mam w książeczce dziecka) ale może ja za bardzo panikuje ?! albo faktycznie coś tak się zaczyna dziać ;-)
Myślisz że dziś mam dzwonić na przyszły tydzień na ktg ? czy wystarczy po niedzieli ?
Ja też mam kilka kompletów zapakowanych ale to ze względu na mojego .. uparł się i tyle hehehee też jest zestresowany wydaję mi się że czym bliżej porodu to On mniej niż ja :szok: a na początku było odwrotnie ;-)

Oczekujacaa - słodki widok na pewno :)) nasza chowa od razu nóżki, mam wrażenie ze wystają tylko jak sie przeciąga :) ale za to pupa (chyba to jest pupa) jest cały czas wypinana :D
aninek - moja mama nie pamieta w ktorym tyogdniu nas (mnie i brata) urodzila, a w ogole to moja ksiazeczke chyba ktos zamienil, bo nic sie nie zgadza procz danych rodzicow ;) takze zostaje mi sugerowac sie opinia lekarzy, ktorzy twierdza zgodnie, Ze Mala ma sie dobrze i nie spieszy jej sie na druga strone brzuchola :)
Mysle ze mozesz zapisac sie na ktg juz teraz, z tego co widzialam poniedziałek i wtorek sa juz obstawione, ja mam kolejny zapis w pt o 8:30. Trzeba zabrac ze soba dowod i karte ciazy. I polecam jednak wizyte w szpitalu przed porodem, bo Panie w poradni zaloza wtedy karte i wprowadza dane w system.

Najsłodszy widok na świecie to jest gdy mąż całuje brzucha a Mała zaczyna sie wypinać dokładnie tam gdzie on całuje:) a wczoraj wieczorem jak jej śpiewał kołysankę to dostał kopniaczka w twarz hehe:)

Sprawdziłam teraz moje USG te z 12 tc robiłam 2 bo jedno w luxmedzie a drrugie gdzie indziej bo w luxmedzie mieli wczesniej kiepski sprzet no i na jednym termin porodu mam tak jak wedlug miesiaczki a na drugim 2 dni pozniej...ale na kazdym nastepnym usg juz zawsze po wymiarach wychodzilo dokladnie jak termin miesiaczki...

wesolutka masz taka spora rozpietosc miedzy terminami w sumie, a cora teraz na usg miala wymiary jak na ktory tydzien?tak jak wedlug om?

Ja sie urodzilam w 38 tc a moj maz dokladnie w 40...wiec wyciagam sobie srednia i rodze w przyszlym tygodniu hehe:):)

Witam ponownie po bardzo, bardzo, bardzo długiej przerwie :D
My już jesteśmy po "połówkowym" :D Mała jest zdrowa i wielka ( po tatusiu zapewne), przez całe badanie nawet na chwilę nie przestawała się wiercić :D Termin nam się przesunął w 7.06 na 30.05, ale podobno to się jeszcze może zmienić.
Zazdroszczę Wam dziewczyny, że wy już tak blisko tej szczęśliwej chwili, mnie się teraz strasznie dłuży.

słodko :) Córeczka Tatusia będzie :)
wiesz co wg usg na początku 31 tc, wymiary Młodej odpowiadały 29W6D, po 20 tc - 19W4, a to pierwsze w 14 tc - 14W0D, ma w porządku wszystko :) my z mężem nie byliśmy jakimiś grubasami, ok 3500 oboje ważyliśmy przy porodach :) różnica 8 dni wg terminu z ostatniej miesiaczki. a ostatnio nie mialam juz usg z pomiarami, wiec nie wiem ile Ola ma...

wesolutka85 a o której byłaś dziś na KTG? bo ja siedziałam tam w poradni od 9 gdzieś do 11.30, więc może się tam gdzieś minęłyśmy :-)

miałam mieć to usg z przepływami ale jedyna Pani doktor która to robi też jest w ciąży i akurat źle się poczuła i nie było nikogo innego kto mógłby to zrobić, także w rezultacie znowu miałam KTG. Mały chyba spał bo kopnął dosłownie kilka razy, ale wszystko wyszło dobrze, skurczy też nie mam póki co, wiec czekamy dalej...

ale w tej poradni jak dla mnie to panuje mały chaos :-) a Panie położne głównie walczą z EWUsiem :-)

Hehehhe dziewczyny ja to czekam z tym ktg żeby nie wywołać wilka z lasu ;) dlatego chce jak najpóźniej jechać, ale faktycznie może wybiorę się koło czwartku dla spokoju :)

Co do Tatusia to moja na początku świrowała przy nim a w szczególności jak się śmiał do niej to chciała wyskoczyć, teraz jak do niej mówi i przykłada rękę to się uspokaja :-) w sumie tylko na przywitanie dostaje kopniaczka ;-) nie wyobrażalne to dla mnie czasem jest ;-)
Wypiłam właśnie szklankę kubusia a Natalka cała podskakuje od czkawki ;-)

reklama
Gochaaa07, ta Pani doktor, która robi przepływy to zapewne dr. Moskała.
Straszne zamieszanie jest z tym EWUsiem, na wszelki wypadek noszę ze sobą jeszcze po staremu RMUA.

Do góry