Witam:-)
Jestem w 23 tc bliźniaczej, zdecydowałam się na rodzenie w Żeromskim, czekam na opinie mam bliźniaków, ktore tam rodziły lub jak ja będą rodzić w tym Szpitalu, mam termin na 11.02.2011
W 20-tym tyg.ciąży byłam przez tydzień na patologii ciąży w Żeromskim, to może dziwnie zabrzmi ale mam miłe wspomnienia z pobytu w tym szpitalu, pielęgniarki, lekarze i cała opieka cudowna!tak to prawda sale na patologii, wc i łazienka lekko przestarzałe, ale posprzątane, czyste.
słyszałam, że porodówka to pierwsza klasa, po remoncie, gorzej z salami gdzie leży sie po porodzie, ale dla mnie najważniejsza jest fachowa i miła opieka, a taka tam jest!
Nie mam tam ani lekarza ani położnej jednak i tak zdecyduję się tam rodzić!
Moje bliźniaczki mogą być wcześniakami a tam mają specjalistyczny sprzęt i fachową opiekę medyczną dla moich bąbelków(Lenka i Oskarek).
Jeżeli któraś z Was już tam rodziła bliźniaki to podzielcie się swoimi opiniami, ile wcześniej poszłyście leżeć do szpitala, w którym m-cu rodziłyście, jak wygląda poród przez cc przy bliźniakach, czy też czekają na wody płodowe, czy sprawdzają położenie dzieciaków, ich rozmiary i wtedy np. w 36, 37 decydują na cc, bo dzieciaki są już duże?
myślę że każda mama ma takie pytania, ja chcę o nich porozmawiać.
ps.jeszcze jedno, w Żeromskim jest taki jeden młody lekarz, bardzo miły i sympatyczny, jak reszta zresztą ale też bardzo dokładny, to on przy tych starszych lekarzach bierze pacjentki na usg, sprawdza, mierzy dzieciaczki, robi pełny opis do usg.W ciągu tygodnia miałam 3 razy robione usg i byłam badana, czy z dzieciaczkami wszystko ok.
Nie znam niestety nazwiska tego lekarza:-(
pozdrawiam Was mamy bliźniaków i piszcie piszcie...