reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

na pewno bezpłatna jest SR w przychodni Gemmelii w Nowej Hucie (zajęcia odbywają się na os. Jagiellońskim - można zadzwonić i się dopytać) - jak chodziłam w zeszłym roku, to zapisywałam się dużo wczesniej na zajęcia które można rozpoczynać będąc minimum w 23 tyg. ciąży. Teraz widziałam, że w przychodni wisi kartka o bezpłatnej szkole rodzenia na ten rok (jakiś program refundowany z NFZ), ale czy sa jeszcze miejsca to nie wiem. Kiedyś słyszałam, że chętnych dużo i miejsc brak już w pierwszym kwartale danego roku (a kursy obywają się chyba co miesiąc - 2 razy w tygodniu 8 spotkań) - ja była zadowolona, większość mam (ja też) chodziła z partnerami. Zajęcia podzielone na teorię (filmy, pogadanki położnej, anestezjologia, pediatry itp) i praktykę (ćwiczenia oddechowe, rozluźniające, przygotowujące do porodu). Fajna atmosfera, ja polecam.

reklama
Kobietki jestem po pierwszych zajęciach SR w Żeromskim i mogę potwierdzić że do szpitala dla dziecka potrzebne są tylko ubranka na wyjście.
Oczywiście można zabrać swoje i poprosić aby było ubierane w nasze, ale nie jest to konieczne.
Panie prowadzące zajęcia powiedziały również że mimo iż szpital zapewnia warto zabrać ze sobą kilka szt pampersów i chusteczki nawilżane.

Kobietki jestem po pierwszych zajęciach SR w Żeromskim i mogę potwierdzić że do szpitala dla dziecka potrzebne są tylko ubranka na wyjście.
Oczywiście można zabrać swoje i poprosić aby było ubierane w nasze, ale nie jest to konieczne.
Panie prowadzące zajęcia powiedziały również że mimo iż szpital zapewnia warto zabrać ze sobą kilka szt pampersów i chusteczki nawilżane.

Mysza to nie do konca tak jest jak piszesz. Jestem swiezo po urodzeniu coreczki w Zeromskim i jak bylam na "rozeznaniu" to tez mi tak powiedziano jak Ty piszesz... ale rzeczywistosc jest inna. Po pierwszym kapani pytali mnie o ubranka i Pani byla zdziwiona ze nie mam swoich. Ubrala w szpitalne a ja mezowi kazalam natychmiast przywiezc swoje ubranka. Natomiast pampersy i chusteczki musialam miec swoje - od razu Panie pytaly o pampersy!

Eschenbach no to dobrze że piszesz...bo na SR właśnie przekazali takie info jak napisałam.
Co do pampków to mówili że dobrze mieć kilka swoich bo lubią się końćzyć na oddziale...ale co do ciuszków to nie było mowy że muszą być. Podobno mają szpitalne i najlepiej im w takie ubierać, bo nie muszą pilnować czyje kogo.

Witam, chciałabym zapytać czy są tu Panie świeżo po porodzie w Żeromskim?? nie mam stąd ginekologa ale teraz się przeprowadzilismy i mam bliżej niz do Narutowicza...
Jakbyście mogły mi coś opisać... będę bardzo wdzięczna :) Poród na początku grudnia :)

Pozdrawiam ciepło!!!

Czesć dziewczyny, jako, że jestem już na wylocie, zostało 3 tygodnie oczekiwań powiedzcie mi jak jest z ZZO?? bo zapomniałam na ostatniej wizycie gina zapytac? Jest szansa jak sie poprosi, bo mam pietra coraz większego a dziecię spore.
z góry dziękuje za odpowiedź :-)

Groochola-ja rodziłam w styczniu tego roku i jestem bardzo zadowolona i jak cofniesz się o parę stron to możesz poczytac bo opisywałam coś więcej:tak:

mikka-ja znieczulenie dostałam,ale ponoć jest tak,że jest jeden anestezjolog na cały szpital i jeśli w tym momencie jest jakaś operacja czy coś to nie dadzą ci tego znieczulenia,ale sznse,że dostaniesz są duże:-)
Pozdrawiam;-)

Czesć dziewczyny, jako, że jestem już na wylocie, zostało 3 tygodnie oczekiwań powiedzcie mi jak jest z ZZO?? bo zapomniałam na ostatniej wizycie gina zapytac? Jest szansa jak sie poprosi, bo mam pietra coraz większego a dziecię spore.
Mika odnosnie zzo nie pomoge poniewaz ja nie korzystalam z tego - jestem uczulona na wszystkie srodki znieczulajace.

Witam, chciałabym zapytać czy są tu Panie świeżo po porodzie w Żeromskim?? nie mam stąd ginekologa ale teraz się przeprowadzilismy i mam bliżej niz do Narutowicza...
Jakbyście mogły mi coś opisać...
Groochola jestem swiezo po porodzie (urodzilam 20.08). Ja tez nie mialam gina z zeromskiego a mimo wszystko zostalam bardzo dobrze potraktowana przez personel. Ja polecam tam opieke!

reklama
Do góry