Witajcie mamuśki,
Mam wielką prośbę, jeżeli któraś z Was jest po cc w Żeromskim napiszcie proszę jak to wszystko się odbywa...
Ja to z bliźniakami w brzuszku :-):-)
Jestem ciekawa czy trzeba być ogoloną do cc, czy podczas cc jestem w koszuli czy tylko od góry mnie czymś przykrywają?
Zalecają się ogolić, ale jakby były z tym jakieś problemy to sami podgalają. Do porodu trzeba się rozebrać i oni przyrywają. Koszulę ubiera się dopiero na sali jak już człowiek dojdzie nieco do siebie.
i jak ze znieczuleniem? bo ja to narkozy nie chcę, wolę to zewnątrzoponowe, ale to wcześniej ustalam z lekarzami?
Wg mojej wiedzy jak nie występuje jakieś ryzyko krwotoku czy tym podobne to dostaje się znieczulenie zoo.
nie mam tam umówionego lekarz ani położnej, wiem że opieka jest tam super więc tego się nie obawiam.
Nie potrzeba się z nikim ustawiać, opieka jest super!!!
i jeszcze czy po urodzeniu dzieci ma się ze sobą na sali czy gdzieś są obok w innej i przynoszą na karmienie.
Jak wszystko jest ok z dzieciątkami to od razu są z mamą, chyba że wymagają ogrzania lub jakieś obserwacji to wtedy są zabierane na oddział nowordkowy i mama odwiedza je przy karmieniach.
no tak to takie proste i oczywiste pytania ale mnie zastanawiają a skoro Wy macie już doświadczenie to chętnie skorzystam z cennych rad!
mnie lekarze to już wróżą cc w połowie stycznia mimo że termin mam na 11 luty, ale tak to jest przy c.bliżniaczej
więc już po Nowym Roku to będę się szykowała na przywitanie moich kruszynek:-):-)
jakby któraś chciała to podaję maila:
rosaga@interia.pl
dzięki i buziaki dla Waszych słodzinek!!!