Hej dziewczyny! Też składam życzenia noworoczne troszkę spóżnione. Samych radosnych dni w tym 2013 roku i patrzmy wszystkie na tą jasną stronę życia. Niech nieprzespane nocki zostaną nam jak najszybciej wynagrodzone;-) Zdrowych dzieciaczków i kochających mężów
Elak ja już dawno przeczytałam Twój opis porodu i dzięki za niego, wcale nie nudny, wręcz czekałam na każdy kolejny etap jak w dobrej książce. Przykre jednak, że musiałaś się tak wycierpieć.
Skleciłam posta jakiś tydzień temu i trafiło go zanim wysłałam więc jakoś ciężko było mi znowu napisać.
U mnie leci ciąża stasznie szybko ale to już trzecia więc to pewnei normalne. Jestem zdecydowana na poród w Zeromskim. Teaż myślałałam poważnie o Ujastku ale za dużo się naczytałamnegatywnych opinii na forum "ujastkowym", a tam skłąniał mnie głownie poród do wody (który nigdzie nie jest możliwy ostatecznie) a Zeromski tchnie naturalnościa i dogodnością "pozycyjną" w trakcie porodu a to jest to na czym mi zależy najbardziej.
Dzięki więc za wszystkie wiadomości.
Dziewczyny czy z badań do porodu wystaczy mieć oryginały tylko tych wymienionych na ich stronie ( OWA, Hbs, GBS, grupa krwi)? Jak świeże muszą być te badania tzn z ilu ostatnich tygodni?
Jestem też ciekawa jak to jest z podpaskami i bielizną. Mają niby wypisane co ale jak wezmę swoje podpaski i normalne bawełniane majteczki, a nie jakieś siatkowe/poporodowe to nikt się nie przyczepi?
Czy po porodzie jak idzie wizyta to oglądają krocze i zakazują ubierania majtek? (Tak robili z 10 lat temu jak miałam tam praktyki) Będę wdzięczna za info, jako, że ja choć należę do personelu medycznego i miałam praktyki na położnictwie to jednak nei rodziłam w polskich warunkach jeszcze i mam inne doświadeczenia