reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Ja następne USG będę mieć dopiero 5 lutego lub tydzień później i też muszę wytrzymać :D
I też mam skończony 16 t ale jeszcze nic nie czuje:( Więc cierpliwie czekam :)
A kiedy czuć najczęściej te pierwsze ruchy? Tak pod wieczór?? Jak już się leży w łóżku?:)
Bo ja się kładę na boku i jeszcze głaskam brzuch łapką ale nic nie poczułam takiego co by mogło Malucha przypominać :)

reklama
Aisha_2012 - ja robiłam USG na Dietla u dr Łukasz Piotrowskiego. Z wizyt byłam bardzo zadowolona, bardzo skrupulatnie wszystko sprawdzał, na bieżąco informując w trakcie badanie co w danej chwili sprawdza. Nasz synek urodził się zdrowy i silny. Polecałam tego lekarza koleżance mojej mamy i wiem, że ten lekarz wykrył u dziecka jakąś wadę nerki, której nie widział lekarz, o którego chodziła na wizyty.

margosia ja poczulam pierwsze ruchy w 17 tyg.takie delikatne pukania:)teraz to chce mi brzuch rozwalic:-D
mysle nad porodem w zeromskim.mam cukrzyce ale nie taka duza. jak myslicie nie bedzie z tym problemu?

Hej dziewczyny! Też składam życzenia noworoczne troszkę spóżnione. Samych radosnych dni w tym 2013 roku i patrzmy wszystkie na tą jasną stronę życia. Niech nieprzespane nocki zostaną nam jak najszybciej wynagrodzone;-) Zdrowych dzieciaczków i kochających mężów:tak:

Elak ja już dawno przeczytałam Twój opis porodu i dzięki za niego, wcale nie nudny, wręcz czekałam na każdy kolejny etap jak w dobrej książce. Przykre jednak, że musiałaś się tak wycierpieć.

Skleciłam posta jakiś tydzień temu i trafiło go zanim wysłałam więc jakoś ciężko było mi znowu napisać.

U mnie leci ciąża stasznie szybko ale to już trzecia więc to pewnei normalne. Jestem zdecydowana na poród w Zeromskim. Teaż myślałałam poważnie o Ujastku ale za dużo się naczytałamnegatywnych opinii na forum "ujastkowym", a tam skłąniał mnie głownie poród do wody (który nigdzie nie jest możliwy ostatecznie) a Zeromski tchnie naturalnościa i dogodnością "pozycyjną" w trakcie porodu a to jest to na czym mi zależy najbardziej.
Dzięki więc za wszystkie wiadomości.

Dziewczyny czy z badań do porodu wystaczy mieć oryginały tylko tych wymienionych na ich stronie ( OWA, Hbs, GBS, grupa krwi)? Jak świeże muszą być te badania tzn z ilu ostatnich tygodni?
Jestem też ciekawa jak to jest z podpaskami i bielizną. Mają niby wypisane co ale jak wezmę swoje podpaski i normalne bawełniane majteczki, a nie jakieś siatkowe/poporodowe to nikt się nie przyczepi?
Czy po porodzie jak idzie wizyta to oglądają krocze i zakazują ubierania majtek? (Tak robili z 10 lat temu jak miałam tam praktyki) Będę wdzięczna za info, jako, że ja choć należę do personelu medycznego i miałam praktyki na położnictwie to jednak nei rodziłam w polskich warunkach jeszcze i mam inne doświadeczenia:-p

Co do ruchów to przy każdej kolejnej ciąży czuje się je chyba wcześniej. Ja Przy Alku ok 18 tyg, przy Marysi 16-17 tyd a teraz to 15-16 tyd. Mam nadzieję, że to nie warunkuje odpowiednio wcześniejszych porodów tak jak niektórzy sugerują:-p Alek był 3 dni przed teminem Marysia 2 tyg przed. Zobaczymy;-)

Ja mam wyznaczony na razie jeden termin wg om i dziś mi gin powiedziała, że przy ustalaniu drugiego terminu bierze też pod uwagę to kiedy poczuję ruchy? więc może jest coś w tym co piszesz????

A kiedy czuć najczęściej te pierwsze ruchy? Tak pod wieczór?? Jak już się leży w łóżku?:)
Bo ja się kładę na boku i jeszcze głaskam brzuch łapką ale nic nie poczułam takiego co by mogło Malucha przypominać :)
U mnie raczej nie ma reguły. Ruchy sa o zupełnie różnych porach. Narazie sa takie bardzo delikatne jakby ktos mnie łaskotał od środka, cos jakby mnie dotykały skrzydełka motyla ;). Czekam na takie kopniaczki ktore bedzie można juz poczuć przykładając rekę do brzuszka :)
Najbardziej to chyba wyczekuje kopniaczków mój mąż, ktory poki co ani brzucha nie widzi ani kopniaczków nie czuje, biedaczek :(

reklama
Dziewczyny, mam pytanie do starszych stażem ciążowym ;), nie bardzo zwiazane z porodem w Żeromskim, no ale... kiedy najlepiej zrobic tzn genetyczne usg połówkowe?

Jestem umówiona dokładnie na 19 tydzien i zastanawiam sie czy aby nie za wczesnie. Niby na stronie u gr Wiecheć wyczytałam ze najlepiej robić miedzy skończonym 18 a 20 tygodniem, ale na innch stronach z kolei piszą ze lepiej po 20-21 tygodniu. Teraz zgłupiałam i nie wiem czy dzwonić i przekładać wizyte czy zostawić tak jak jest.
Jak wam się wydaje?

Do góry