reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Dziewczynki Szcześliwego Roku 2013 :-)

Ja jutro na ktg idę rano i mam pytanie: gdzie to dokładnie jest?? Mam sie zgłosić tam gdzie na porodówkę przyjmują, czy gdzie ?/ I drugiue pytanie: mam być na 8:15, ale czy to jest tak,że wejdę o tej goidzinie, czy trzeba swoje w kolejce odsiedzieć??

reklama
Rozia ktg robią w poradni, a nie na porodówce. Wejście do poradni jest obok wejścia na oddział od strony głównego korytarza szpitalnego (Poradnia Ginekologiczna i Patologii Ciąży).
Ktg umawiają na godziny, tak, że raczej nie powinnaś długo czekać, ale jakieś małe opóźnienie może się zdarzyć, zależy na ile sprawnie będą szły ktg wcześniejszych pacjentek - czasem któraś musi poleżeć dłużej, albo wpada "nagły przypadek" w kolejkę.

hello :rofl:
Dziewczyny, mam pytanie: czy któraś z Was robiła usg genetyczne 3D/4D I trymestru? Ja właśnie zapisałam się na przyszły weekend do Ultramedica na ul.Dietla, na ich stronie pisze,że mają tam teraz najnowszy sprzęt do usg w KRK....jestem ciekawa, czy któraś z Was tam była?

Ja byłam dziś na wizycie, ale bez USG więc sobie Malucha nie pooglądałam :)
Następne za miesiąc- to już będzie połówkowe :) Szybko leci- podobno 2-ga połowa się wlecze ;)
A najgorzej 9 miesiąc trwa podobno pół roku... he he he :)
Badania w normach, nieliczne bakterie w moczu ale gin stwierdziła, że wszystko w normach dla ciężarnych więc ok :)

I najlepsze, za pomocą kółeczka wyznaczyła mi termin czucia pierwszych ruchów na 23.01... Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jakim cudem go tak wyliczyła he he he :)
Oczywiście powiedziała, ze orientacyjny i mogą być zarówno troszkę później jak i troszkę wcześniej :) Ale żeby w okolicach tej daty zwracać już szczególniejszą uwagę na to co dzieje się w brzuszku :)
I stwierdziła, że usg połówkowe jest uzależnione od tych ruchów, że muszę już je czuć na tym badaniu?

A co do pytanie o usg na dietla to nie wiem nie byłam :)

ja też nie wiem co do usg, ja robiłam połówkowe na lea ale podobno dobrze robią na pl szczepanskim :-)

Pierwsze ruchy :-D kiedy to było ;-) hehehe
Margosia nie wiem czy się wlecze czy nie ... ja jestem od 8tc na L4 i szczerze powiem że nie wiem gdzie te tyg minęły ...

Aisha, ja na twoim miejscu nie sugerowałabym się najnowszym sprzętem a raczej lekarzem który usg wykonuje.
Zorientuj się może jacy lekarze wykonują tam usg i poszukaj opini na znanylekrz.pl :)

Ja usg I trym robiłam u dr Wiecheć na ul. Felińskiego (przy wylocie na Warszawe). Szczerze mogę polecić tego lekarza. Bardzo sumienny, szczegółowy i mimo około godzinnego opóźnienia (akurat tego dnia) nie odczułam żeby się spieszył albo nas zbywał. W moim przypadku dzidzia byla ułożona niekorzystnie do badania, ale tak umiejętnie poprowadził głowicę ze udało się wykonać wszytskie niezbędne badania :).
My na pamiątke dostaliśmy zdjęcie (takie do ramki, nie czarno-biale jak z tradycyjnego usg). Słyszałam ze jesli wczesniej sie uprzedzi lekarza to mozna dostać również płytke z nagraniem.

Margosia, ja do kolejnej wizyty jeszcze półtora tygodnia musze czekac, a tez nie wiem czy bedzie z usg czy bez:(, jesli bez to kolejne usg zapowiada sie dopiero na za 3 tygodnie :(, chyba odziczeje do tego czasu.
U mnie skończony 16 tydzien ale juz od kilku dni czuje ruchy maluszka :) musze wam powiedzieć kobitki ze jest to jedno z cudowniejszych odczuć, takie delikatne "smyranie" od środka :)

reklama
Kalita a właśnie dr Wiecheć nie pracuje jeszcze na pl Szczepańskim ? tak mi się obiło o uszy jego nazwisko że jest dobry :-)

co do l4 niestety na początku było ciężko ze względu na samopoczucie a później to przez pracę ...

Do góry