reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Hej dziewczyny, ja tez zamierzam rodzic w Żeromskim bo mam tam swojego lekarza prowadzącego, powiedzcie mi jak jest ze znieczuleniem ZZO i co musi mieć ze sobą tatuś na poród rodzinny?? Z góry dzięki za odpowiedź

reklama
Hej dziewczyny, ja tez zamierzam rodzic w Żeromskim bo mam tam swojego lekarza prowadzącego, powiedzcie mi jak jest ze znieczuleniem ZZO i co musi mieć ze sobą tatuś na poród rodzinny?? Z góry dzięki za odpowiedź

Witaj mika:-) ze znieczuleniem nie ma problemu jest za darmo ja dostałam nawet o nie nie prosząc ponieważ miałam bardzo ciężki poród,ale wydaje mi się,że wiele zależy od położnej,bo jak rodziłam z pierwszą położną to ok godz.17 zapytałam ją czy dostane znieczulenie ona była miła,ale na to pytanie nawet mi nie odpowiedziała,po 19 była zmiana i przyszła inna położna o 20 przyszła do mnie i powiedziała mi,że jeśli chcę to za pół godz.przyjdzie anestezjolog i da mi znieczulenie ta położna pod każdym względem była świetna i stworzona do tego zawodu i życze wam dziewczyny żebyście trafiły na nią ma na imie Agata;-)
No a jeśli chodzi o poród rodzinny to mój mąż nic nie musiał mieć.

Mam pytank do dziewczyn ktore ostatnio rodzily w Zeromskim. Czy w trakcie przyjecia na IP przed porodem byla mowa (podpisanie zgody) o szczepieniach dziecka przeciwko wzw i gruzlicy?

Mysza jak bylam na rozeznaniu polozna powiedziala mi ze ubranka ma przywiezc tatus na wypis.... no chyba ze bardzo chce to po pierwszym kapaniu moga ubrac dziecko w moje ubranka.

hej kobitki;)

ja mam zamiar rodzić na siemiradzkiego...tylko problem w tym ze nie wiem jak tam wgl jest koleżanka tam rodziła 2x i bardzo chwali ten szpital ale mi nie chodzi o luksusy tylko o opieke i jak wygląda sprawa z porodem rodzinnym bo ja sama na pewno nie dam rady...i jest taki problem bo nie jestem mężatką...mam tylko chłopaka i czy chłopak może być w czasie porodu przy mnie?

Witam
Jestem pacjentką kliniki Parens. Stał się cud - jetem w ciąży. Udało się zajśc naturalnie. Moim największym marzeniem byłoby, żeby ciąże prowadził doktor P. bo mam do niego niesamowite zaufanie, ale jego czas przyda się z pewnością innym potrzebującym.
Mam do Was ogromną prośbę, a mianowicie polecicie mi proszę dobrego lekarza prowadzącego ciążę w Krakowie. Nie znam w tym mieście nikogo, kto mógłby mi w tym temacie pomóż. Po wczorajszej wizycie w klinice mam mieszane uczucia. Do wczoraj zależało mi bardziej na specjaliście od prowadzenia ciąży, bez konieczności, żeby pracował w szpitalu...najważniejsze, żeby się znał na ciąży, niczego nie zbagatelizował i nie przeoczył. Wczoraj w klinice lakarz powiedział mi żebym znalazła lekarza ze szpitala, gdyż moja ciąża jest z pogranicza cudu i należy wierzyć, że będzie dobrze, ale lepiej żeby lekarz prowadzący reagował szybko i miał mnie pod kontrolą w razie czego w szpitalu. No i jest mały zong, bo 2 poprzednich ginów do kótrych chodziłam niestety nie brałam pod uwagę do prowadzenia ciąży. Jedna pani nie pracuje w żadnym szpitalu, a drugi lekarz pracuje na Kopernika, a do niego mam opory. On jest z cała pewnością rewelacyjnym specjalistą od wszelkich spraw chirurgicznych, ale czy do prowadzenia ciąży dobry to nie wiem. No i ten szpital na Kopernika... Dlatego myślę o szpitalach: Żeromskim i Ujastku.
Liczę na Waszą pomoc i czekam na wskazówki...

Staraliśmy się o naszego bąbelka 1,5 roku... może wydawać się mało, ale był to bardzo intensywny okres. Ja przeszłam HSG, laparo (mam endometriozę), histeroskopię. Mój m. miał usuwane żylaki powrózka nasiennego. Mieliśmy 1 IUI - nie powiodła się i teraz taka niespodzianka... naturalna
icon_smile.gif

Pozdrawiam

reklama
Czy któraś z Was zaczyna w Żeromskim 6września SR ?

Zastanawiam się czy na te zajęcia już iść z partnerem.

czokli jeżeli obawiasz się że ciąża może być problematyczna...to ja bym się nie decydowała na opiekę w szpitalu Ujastek.
Jak dla mnie opieka tam nie jest zawsze wykwalifikowana...miałam z nimi do czynienia jak trafiłam z bólami na IP -> zero fachowości, znieczulica.

Ostatnia edycja:
Do góry