reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Animala dzięki poczytałam i rzeczywiście kiepsko mówią o rejestracji. Fajnie że chwalisz M.Kmiecia bo to właśnie o nim albo o Gachu myślałam na następną ciąże:) Póki co niech pierwsze dzieciątko się urodzi:)

reklama
niestety mały przegapił 12-12-12 , teraz zostaje mu tylko rocznica stanu wojennego. Straszyliśmy go że jak wybierze sobie datę 13-12 to nazwiemy go wojciech czesław :( ja już jestem 3 dni po terminie i czekam na te skórcze i czekam .. a tu nic ... kąpiel, sex schodzy i dalej nic :(

o dr kmieciu słyszałam dobre opinie. Z tego co sie orientuję przyjmuje na os. oświecenia? Tylko, że są tam straszne tłumy i długo trzeba czekać, bo są opóżnienia.
elak mały ma taki fajny domek, że nie chce się z niego wynosić.
ja w końcu dostalam rmua i teraz sie zastanawiam czy jechac do szpitala skonsultowac sprawe tego konfliktu czy poczekac na poniedzialkowa wizyte...
co do znieczulenia to słyszałam, że położne omawiają za i przeciw i wtedy ewentualnie decydujecie wspólnie, ale jeśli jestes zdecydowana już to wiem, że na ujastku nie ma z tym problemu.

co do znieczulenia to słyszałam, że położne omawiają za i przeciw i wtedy ewentualnie decydujecie wspólnie, ale jeśli jestes zdecydowana już to wiem, że na ujastku nie ma z tym problemu.
Na ujastku urodziłam rok temu, teraz Żeromski już nie jest w remoncie, czytam tu super opinie i na 70% Żeromski ... Tylko szukam info o znieczuleniu bo koniecznie chcę... Mam nadzieję że to nie będzie powód rezygnacji z Żeromskiego :no:

Katerinka, będę mogła się wypowiedzieć bo szkole rodzenia (w styczniu) i pewnie przekonam się na własnej skórze w lutym to opiszę :)
Teraz Dziewczyny mają też końcóweczkę to będziemy miały nowe pewne źródło informacji :)

Ja o znieczuleniu się wypowiem lub nie, bo to będzie pierwszy poród i tak na prawdę nie wiem co mnie czeka. Jeśli będzie mega bolało to poproszę o znieczulenie a jak ból bedzie do wytrzymania to będe chciała rodzić bez, bo wtedy ponoć łatwiej uniknąć nacięcia. U mnie wczoraj cały dzień lekkie skurcze, potem zaczęły przybierać na sile, wszystko ładnie, pięknie i skończyło się z chwilą wyjścia spod prysznica i do dzisiaj cisza:( Dzisiaj rano KTG i powtórka z rozrywki, bo mała przed KTG świrowała a na KTG tylko dwa ruchy, więc potem znowu USG z przepływami. Na USG wszystko ok, ale mam skierowanie do szpitala na dzisiaj na ponowny zapis więc koło 19 znowu szpital:(

Ania, twoja mała po prostu jest nieśmiała , co ma się ruszać przy obcych .. :) POwodzenia na KTG
Patryk ostanie dwa dni dawał straszne popisy a dzisiaj ma plan mnie denerować bo słabo się rusza, wiec to w połączeniu z informacją o małej ilości wód i mojej fazie ze mi wody się sączą - zaczynam świrować. z perspektywy 9 miesięcy stwierdzam, że ostanie dwa tygodnie mnie wykańczają .. czeka się i czeka i martwi.

Co do znieczulenia .. Ja wybrałam żeromskiego ponieważ oni stawiają na naturalny poród . ... tzn z jak najmniejszą ilością ingerencji medycznej - i podobno wtedy kobieta przechodzi przez to lepiej. bo podobno to jest tak .. znieczulenie - może spowolnić poród ... wtedy podają ci oksydocynę - co sprawia ze twój organizm przestaje kontrolować postęp porodu i wtedy twoje krocze nie jest wstanie rozciągnąć sie w odpowiednim momencie i się "prujesz" lub cię tną.
oczywiście to jest teoria i jeszcze w tym roku ją zweryfikuje :) bo może po 1 skurczu zacznę wyć o znieczulenie .. zobaczymy
z tego co słyszałam .. jak się uprzesz to dostaniesz znieczulenie ale przekonują cię do innych form kontroli bólu :)

Dokładnie to samo słyszałam o znieczuleniu co ty Elak:). A czy będzie potrzebne .....pożyjemy, zobaczymy. Patryk - piękne imię:) Dam znać po KTG co i jak:) Teraz oczywiście Jagoda wariuje w brzuszku że ho ho:)

Ostatnia edycja:
reklama
No i już po KTG. Wyszło pięknie:-). Trafiam na coraz to milsze osoby. Dziś położna na Izbie Przyjęć super miła, podpięła mnie do KTG i pyta czy kocyk mi przynieść, czy męża zawołać, czy wygodnie itp, cały czas z uśmiechem na twarzy aż miło. Potem super miła lekarka przyszła i pyta kiedy miałam ostatnie USG, ja mówię że dzisiaj a ona pyta czy chcemy jeszcze pooglądać dzidziusia, więc oczywiście skorzystaliśmy:) Na koniec badanie ginekologiczne i rozwarcie na 1 palec:) Podsumowując wszystko w porządku a super miłe nastawienie innych na prawdę mega pozytywnie nastroiło mnie:) :-):-):-)

Do góry