reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Witaj Giga, położne mówiły, że można sie nie zgodzić na szczepienie, można też poprosić o szczepienie własną szczepionką. Jeśli ma sie taki zamiar najlepiej poinformować o tym już przy przyjmowaniu do szpitala podczas wizyty w izbie przyjęć. Gdy nie wyrażasz zgody na szczepienie musisz podpisać stosowny dokument. Na szkole rodzenia padło pytanie czy ta szczepionka podawana w szpitalu jest gorsza od tej którą można kupić na własną rękę w aptece i ponoć jest to bez znaczenia bo obie zawierają rtęć.
Na kiedy masz termin? Dzięki za ciekawy artykuł:)

reklama
Dzieki Ania za odpowiedź:) tak, to prawda, wszystkie one zawierają rtęć, chociaż jest różnica w ilości np. Euvax 0,01%, Energix B 0,005%. Ja chciałabym jednak odroczyć szczepienie, aż maluch sie wzmocni oraz szczepic wybiórczo. Termin mam na 4.01. Niestety nie mam lekarza z Żeromskiego, tylko z Kopernika. Do niedwna nastawiona byłam na cc, ze względu na wiek i przeszłość położniczą /rok temu urodziłam martwą córeczke w 23t.c.-medycznego wyjasnienia brak/ale mój gin nagle zmienił zdanie, dlatego szukałam szpitala bardziej przyjaznego do rodzenia niż Kopernik. Jakiego lekarza polecacie? Dla mnie jest późno, ale może udałoby się choć jedna wizyte odbyć..

Dobrze wiedzieć z tą zawartością rtęci:) Bardzo współczuję Ci poprzedniego zakończenia ciąży i nawet nie prónuję wyobrazić sobie jak teraz musisz denerować się o maleństwo:(
Ja też nie mam swojego lekarza z Żeromskiego. Poznałam tam kilku, ale raz miałam tam doczynienia z naprawdę super lekarzem - dr. Andrzejem Gachem, który przyjął nas w nocy w trakcie poronienia i oprócz tego co miał zrobić jako lekarz, na zwykłą rozmowę ze mną i z mężem poświęcił ponad 1,5 h. Naprawdę super życzliwy, ciepły i taki ludzki. Z tego co słyszałam to on jest wysoko postawiony i bardzo szanowany w szpitalu, chyba jest nawet ordynatorem.

Cześć Gigga, tu większość z nas nie ma lekarzy prowadzących z żermoskiego :) A i tak opieka pierwsza klasa.
Dziewczyny, bedę czekać na Wasze relacje z porodu w tym szpitalu bo u Was już takie bliskie terminy :)
Dr Gach jest ordynatorem potwierdzam! Wiem, że ma tez prywatny gabinet na centrum e.

hej Ania, ja jutro będę o godzinie 8:00 rano (choć mąż mówi 8 w nocy). Poznasz mnie po wielkim brzuchu , zarośniętym mężu i spanikowanej starszej Pani .. to się nazywa obstawa .. a oni się dziwią ze Patryk nie chce wychodzić ... tez się wstydziła w takim tłumie

no nie wiem nie wiem .. ostatnio byłam na 9:45 a wyszłam stamtąd o 11:30 . a podobno było małe obłożenie ... ja nie chce w szpitalu. Czy w szkole rodzenia w żeromskim mówili coś jak przygotować sie do porodu aby chronić kroczę , bo nas uczyli o masażach a ostanio wyczytałam coś o cudownym działaniu herbaty malinowej i nie wiem czy to prawda czy mit internetu

Dziewczyny ja sama nie wiem co robić z tymi szczepieniami :-( znaczy jakie wybrać ;/
Ania i Elak trzymam za Was kciuki :)
Witaj Giga :-) tak dr Gach jest ordynatorem.
Ja chodzę do dr Hejnara

Dziekuję dziewczyny za odpowiedzi! dziś okazało się, że mój gin jednak jest skłonny zrobic mi cc, mam jeszcze tydzień czasu na ostateczne podjęcie decyzji. Możliwe zatem, że nie będe miała dla Was relacji z Żeromskiego. Co do szczepień to jest sporo informacji w necie, w tym fora dla rodziców których dzieci zachorowały, są artykuły, wyniki badań nad konkretnymi szczepionkami...jest to bardzo przygnębiająca lektura:-(Można próbować rozmawiać z zaufanym pediatrą albo farmaceutą. Możliwe, że będe miała taką możliwość to wtedy chętnie podzielę się informacjami.

reklama
Czytałam teorię odnośnie szczepienia/nieszczepienia dzieci i stwierdziłam, że nie ma co tutaj przesadzać .. chodzi o to że ilość opinii jest zależna od ilości opiniodawców i pewnie od ilości producentów leków. Wychodzę z założenia, że jak jest zatwierdzony program szczepień to te szczepionki są już sprawdzone na x ilościach dzieci - wiec skutki uboczne są bardziej znane niż na tych z mniejsza ilością rtęci.

Do góry