Chciałabym być tak dobrej myśli, że wszystko jest tak dokładnie sprawdzone.. Wycofano dwie szczepionki (szkodliwe) - Polonia - NowyEkran.pl
reklama
Ania4848
Zaangażowana w BB
I po kolejnym KTG Malutka jeszcze przed badaniem ruszała się pięknie ale jak się położyłam to tylko 2 ruchy i zasnęła. Zmieniałam boki, dostałam cukierka i nic jej nie chciało obudzić. Więc Pani lekarka (ta ruda Pani Ewa) kazała iść do bufetu coś zjeść, pospacerować i stawić się na Izbę Przyjęć po godzinie (poradnie już wtedy zamykali więc wypisała mi skierowanie do szpitala). Na Izbie jeszcze raz KTG, mała już szalała, ale zrobili mi jeszcze dokładne USG z przepływami. Wszystko jest ok, tętno bez zarzutu, mała waży ok. 3 kg Po dzisiejszym dniu widzę, że dbają o pacjentki, mimo iż nie mam tam lekarza skakano koło mnie i nie zbagatelizowano sprawy co nastraja pozytywnie
Ania, już myślałam, że cię zostawili. Ale potwierdzam skaczą niesamowicie Mój mały od wczoraj rusza się jak szalony co oczywiście mnie niepokoi bo wcześniej był leń nad lenie .. dzisiaj na KTG nie dał mi spać ktg wyszło super .. Pani ruda -pomimo pierwszego wrażenia - jest ok .. stwierdziła ze mały sie dalej nie zbiera .. ale na wszelki wypadek zabrała mnie na usg - tam okazało się, że mam mało wód - wezwała Pana konrada na badanie przepływów - (z tego co wyczytałam to jest mega specjalistą od tego - Mazurkiewicz). POtem debatowali czy mnie zostawić czy nie .. sprawdzili wcześniejsze USG .. i dali mi jeszcze wolne do piątku .. w piątek mam się zgłosić o 12 stej (specjalny dodatkowy termin dla mnie) i mam wołać o Pana Konrada i na wszelki wypadek mieć torbę . Musze przyznać, że naprawdę jest tam fajnie
aha i jeszcze gdy stałam na korytarzu czekająć na USG i Pana konrada . ... 3 osoby podeszły i się interesowały na co czekam i czy mogą mi pomóc. A Pani z poradni laktacyjnej po wizycie jakiejśc pary - usmiechała sie do ich dziecka i powiedziała ..."noo u nas w żeromskim to się rodzą najładniejsze dzieci"
aha i jeszcze gdy stałam na korytarzu czekająć na USG i Pana konrada . ... 3 osoby podeszły i się interesowały na co czekam i czy mogą mi pomóc. A Pani z poradni laktacyjnej po wizycie jakiejśc pary - usmiechała sie do ich dziecka i powiedziała ..."noo u nas w żeromskim to się rodzą najładniejsze dzieci"
Ania4848
Zaangażowana w BB
Elak chodzi Ci pewnie o Pana Konrada Muzykiewicz To jeden z niewielu lekarzy z którymi miałam do czynienia w szpitalu, jest bardzo fajny. Trafiłam na niego przypadkiem jak wylądowałam jeden jedyny raz na izbie przyjęć bo mała słabo przybierała na wadze i było podejrzenie hipotrofii (zachamowania wzrostu płodu). Pan doktor zrobił mi dokładne USG z przepływami a potem przez ponad 20 minut analizował wszystkie moje poprzednie USG. I widząc mnie po raz pierwszy napisał mi na karteczce swoje imie i nazwisko, rozpisał kiedy ma dyżury (jakby mnie coś niepokoiło to miałam przyjechać), kazał przyjechać po tygodniu bo mówił że chciałby zrobić kolejne USG i pomiary osobiście żeby nie było różnic w pomiarach. Bardzo zainteresował się sprawą a ja się uspokoiłam bo czułam że jestem w dobrych rękach. Po kolejnym USG okazało się że mała przybiera ok, ale znowu poświęcił sporo czasu i wszystko dokładnie wytłumaczył. Pan Konrad jest jednym z kilku w Krakowie lekarzy od badań przesiewowych I,II i III trymestru, mimo młodego wieku to super specjalista i jednocześnie bardzo sympatyczny. Co do rudej Pani Ewy, pierwsze wrażenie tydzień temu było średnie, ale wczoraj miło mnie zaskoczyła. Wczoraj USG robił mi jakiś inny lekarz, bo Pani Ewa dzwoniła do Pana Konrada ale już wyszedł. Elak ja od 36 tyg. miałam trochę mało wód i lekarka zaleciła mi pić jak najwięcej płynów bo to czasami pomaga i u mnie rzeczywiście jest lepiej (wypijam trochę na siłę 3,5 litra dziennie). Ja jutro na 8 mam dodatkowe kontrolne KTG, mam nadzieje, że mała nie będzie tym razem leniuchować Trzymam kciuki za piątkowe badanie, pamiętaj że jesteś na prawdę w dobrych rękach A ty już po terminie jesteś?
Ania4848
Zaangażowana w BB
Tak, to pani doktor Nazywa się Ewa Zygiel-Pudlik bo z ciekawości podejrzałam wczoraj na pieczątce Przyjmuje w poradni, gdzie chodzi się na KTG przed porodem. U nie dziś od rana nieregularne skurcze Fajnie by było jakby coś sie wyklarowało bo 12.12.12 to fajna data
Dziewczyny, nie ma co wariowac z tymi szczepieniami. Na "zachodzie" pleni sie nowa moda na nieszczepienie dzieci i ponoc juz mamy rezultaty - masowe zachorowania na choroby, ktore jeszcze niedawno nie byly grozne, bo wlasnie szczepienia na nie uodparnialy. Szczepionki nie na darmo sa jednym z najwiekszych wynalazkow medycyny.
Jesli chodzi o dra Gacha: jest ordynatorem, jest tez dobrym lekarzem i zyczliwym czlowiekiem, profesjonalnie podchodzacym do pacjentek. Natomiast jesli chodzi o wizyty w jego prywatnym gabinecie radzilabym zapoznac sie z opiniami dotyczacymi rejestracji i Pani ja obslugujacej. Ja z tego powodu wybralam innego lekarza z Żeromskiego.
Jesli chodzi o dra Gacha: jest ordynatorem, jest tez dobrym lekarzem i zyczliwym czlowiekiem, profesjonalnie podchodzacym do pacjentek. Natomiast jesli chodzi o wizyty w jego prywatnym gabinecie radzilabym zapoznac sie z opiniami dotyczacymi rejestracji i Pani ja obslugujacej. Ja z tego powodu wybralam innego lekarza z Żeromskiego.
Ania4848
Zaangażowana w BB
Animala jak możesz to napisz o co dokładnie chodzi z tą rejestratorką. Jeśli zdecydowałabym się na następną ciąże to będę pewnie wybierać już jakiegoś lekarza z Żeromskiego. A do jakiego lekarza ty chodzisz i czy mogłabyś go polecić?
reklama
Aniu, wejdz na portal Znany Lekarz i wpisz nazwisko dra Gacha - zobaczysz jak wiele pozytywnych opinii psuje wlasnie kwestia rejestracji. W moim odczuciu to bardzo istotna sprawa, bo co z tego, ze lekarz jest super, skoro nie mozna sie do niego zarejestrowac?
Ja chodze do dra Marka Kmiecia, oczywiscie z Żeromskiego takze. Moge Ci go polecic z czystym sumieniem, doprowadzil bowiem moja ciaze zagrozona przez przewlekłą chorobe (na innym niz ginekologiczne tle) do pozytywnego konca, wykonal CC tez bez zarzutu (jak dotad, a minely 3 ms , nawet konsultowal sie na wlasna reke z lekarzami innych specjalizacji, zeby mi pomoc. Pamieta tez o pacjentkach w szpitalu - zagladal codziennie do nas.
A propos najladniejszych dzieci z Zeromskiego, o czym pisala kolezanka wyzej - przy mojej corce padly podobne slowa na oddziale A dr dodal, ze to nie dlatego, ze to z Zeromskiego tylko dlatego, ze to jego :-)
Ja chodze do dra Marka Kmiecia, oczywiscie z Żeromskiego takze. Moge Ci go polecic z czystym sumieniem, doprowadzil bowiem moja ciaze zagrozona przez przewlekłą chorobe (na innym niz ginekologiczne tle) do pozytywnego konca, wykonal CC tez bez zarzutu (jak dotad, a minely 3 ms , nawet konsultowal sie na wlasna reke z lekarzami innych specjalizacji, zeby mi pomoc. Pamieta tez o pacjentkach w szpitalu - zagladal codziennie do nas.
A propos najladniejszych dzieci z Zeromskiego, o czym pisala kolezanka wyzej - przy mojej corce padly podobne slowa na oddziale A dr dodal, ze to nie dlatego, ze to z Zeromskiego tylko dlatego, ze to jego :-)