reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Mam pytanie do dziewczyn, które znają Kraków. Gdybym (nie daj Boże) nie zdążyła dojechać na Ujastek a jadę autostradą A4 od Katowic, to gdzie jechać do innego szpitala na poród? Wiadomo, że różne rzeczy mogą się podziać w trakcie dojazdu... I nie chciałabym błądzić po Krakwie, szukając jakiegoś szpitala, gdzie mogłabym urodzić.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które znają Kraków. Gdybym (nie daj Boże) nie zdążyła dojechać na Ujastek a jadę autostradą A4 od Katowic, to gdzie jechać do innego szpitala na poród? Wiadomo, że różne rzeczy mogą się podziać w trakcie dojazdu... I nie chciałabym błądzić po Krakwie, szukając jakiegoś szpitala, gdzie mogłabym urodzić.

najblizej z A4 jest chyba Narutowcz Szpital Miejski Specjalistyczny im.G.Narutowicza w Krakowie

Szpital Narutowicza jest na ul. Prądnickiej, trzeba wcześniej zjechać z autostrady, ale nie wiem czy tych kilka kilometrów wiele uratuje bo trzeba się wepchać w miasto szybciej i tam grożą korki... :) . Ja bym jechała dalej obwodnicą do Ujastkowego celu.
Anek82 Blisko Ujastka na pewno są szpital Rydygiera i Żeromskiego. Powpisuj sobie ich adresy w google maps i ustal gdzie można dojechać. Dobrze by było jakbyś mogła wysłać swojego kierowcę chociaż raz żeby poznał trasę-żeby sie w godzinie zero nie pogubił :)

oszczytko mnie gin bada KTG przy wizytach :tak: dlatego nie wybieram sie specjalnie na Ujastek w tym celu. Ale jesli skurcze przepowiadajace nie mecza zbytnio to mysle ze wystarczy to zbadac dopiero na porodowce :tak:

agade
w koszuli nocnej jest wygodniej np po CC, albo wlasnie przy obchodach po salach bo nie musisz sciagac spodni tylko podwijasz kiecke i sobie zagladaja gdzie trzeba ;-)
Na ochodach w Żeromskim kazdego poranka (o 7 rano) chodzil jeden ginekolog z jakas asystentka co sobie zapisywala uwagi jakie mowil, a zaraz za nim pojawiala sie pielegniarka i pediatra do noworodka. Nie wiem jak to robi Ujastek.

martensja nie oplacam poloznej :no: i nie chodze tam do gina :no: ale rodzic sie wybieram ;-)

Szpital Narutowicza jest na ul. Prądnickiej, trzeba wcześniej zjechać z autostrady, ale nie wiem czy tych kilka kilometrów wiele uratuje bo trzeba się wepchać w miasto szybciej i tam grożą korki... :) . Ja bym jechała dalej obwodnicą do Ujastkowego celu.
Anek82 Blisko Ujastka na pewno są szpital Rydygiera i Żeromskiego. Powpisuj sobie ich adresy w google maps i ustal gdzie można dojechać. Dobrze by było jakbyś mogła wysłać swojego kierowcę chociaż raz żeby poznał trasę-żeby sie w godzinie zero nie pogubił :)

Z Narutowicza jest gin do ktorego chodze :tak: Facet fajny... Ale ten szpital do mnie nie przemawial po tym jak mi gin powiedzial ze tam przy pierwszym porodzie standardowo kazdej mamie nacinaja krocze :sorry: a ja w Zeromskiego trafilam na polozna ktora chciala walczyc o moje krocze zeby sie zachowalo w naturalnym stanie - i dziekuje jej za to bo sie udalo ;-) Gin (ten z Narutowicza) byl pod wrazeniem ze rodzilam duze dziecko bez naciecia, pekniecia i bez CC :sorry: Dlatego wydaje mi sie ze maja tam dziwne zasady :eek:

Tak jak pisze Katerinka lepiej jechac obwodnica, tak po obrzezach miasta i tam wyjechac na Ujastek, bo on i tak nie jest w Centrum miasta, wiec nie trzeba tamtendy jechac i tracic czas w korkach. A jak juz bedziesz jechac ta obwodnica to i tak Ujastek jest bardziej po drodze niz Zeromski czy Rydygier ktore tez sa schowane tylko ze w Nowej Hucie wewnątrz osiedli. Przez Hute tez ciezko przejechac w godzinach szczytu (w tygodniu po 15).

Ja mam termin na 9 listopada :-) Opłacacie sobie położna? Chodzicie tam do lekarza na Ujastku?
Mam lekarza z Ujastka i oplacam sobie polozna
ANek82 jezeli polecisz obwodnica to lec caly czas na Rzeszow az za Wieliczke. Wpadniesz na obwodnice i ominiesz cale miasto. Moze zlapac Cie lekki korek na nowym moscie ale w razie "W" mijasz w Mogile szpital Zeromskiego. Jak Was nie zlapie to Ujastek juz rzut beretem :) Ja mam na Ujastek 40km i lece wlasnie ta droga, zajmuje mi to 15 minut :-)

Dziewczyny chciałabym się dowiedzieć, czy po porodzie można mieć piżamę czy trzeba koniecznie być w koszuli nocnej? ( zapomniałam zapytać na dniach otwartych ). I jeszcze , czy jak jest wizyta, to dużo tych lekarzy chodzi po salach i NAS "ogląda":).

Zdecydowanie wygodniej bedzie Ci w koszuli - możesz mieć problem z schyleniem się i założeniem spodni tak przynjamniej ja uważam.
Co do odchodów lekarzy to wieczorem tylko jeden lekarz i pielęgniarka a rano sztab 4-5 osób

reklama
dziewczyny, jak się pakujecie do szpitala? ja najpierw wsadziłam wszystko do jednej walizki na kółkach, nie zmieściły mi się dokumenty (mam teczkę), woda i dosyć duża kosmetyczka- chciałam to włożyć do jakiejś torby na zakupy, ale teraz się zastanawiam, czy nie lepiej i wygodniej byłoby zapakować się w walizkę i jakąś torbę jeszcze. w sensie oddzielnie rzeczy dla mnie i dla dziecka...
a wy jak to rozwiązałyście?

Do góry