reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Mam pytanie do dziewczyn, które znają Kraków. Gdybym (nie daj Boże) nie zdążyła dojechać na Ujastek a jadę autostradą A4 od Katowic, to gdzie jechać do innego szpitala na poród? Wiadomo, że różne rzeczy mogą się podziać w trakcie dojazdu... I nie chciałabym błądzić po Krakwie, szukając jakiegoś szpitala, gdzie mogłabym urodzić.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które znają Kraków. Gdybym (nie daj Boże) nie zdążyła dojechać na Ujastek a jadę autostradą A4 od Katowic, to gdzie jechać do innego szpitala na poród? Wiadomo, że różne rzeczy mogą się podziać w trakcie dojazdu... I nie chciałabym błądzić po Krakwie, szukając jakiegoś szpitala, gdzie mogłabym urodzić.

najblizej z A4 jest chyba Narutowcz Szpital Miejski Specjalistyczny im.G.Narutowicza w Krakowie

Szpital Narutowicza jest na ul. Prądnickiej, trzeba wcześniej zjechać z autostrady, ale nie wiem czy tych kilka kilometrów wiele uratuje bo trzeba się wepchać w miasto szybciej i tam grożą korki... :) . Ja bym jechała dalej obwodnicą do Ujastkowego celu.
Anek82 Blisko Ujastka na pewno są szpital Rydygiera i Żeromskiego. Powpisuj sobie ich adresy w google maps i ustal gdzie można dojechać. Dobrze by było jakbyś mogła wysłać swojego kierowcę chociaż raz żeby poznał trasę-żeby sie w godzinie zero nie pogubił :)

oszczytko mnie gin bada KTG przy wizytach :tak: dlatego nie wybieram sie specjalnie na Ujastek w tym celu. Ale jesli skurcze przepowiadajace nie mecza zbytnio to mysle ze wystarczy to zbadac dopiero na porodowce :tak:

agade
w koszuli nocnej jest wygodniej np po CC, albo wlasnie przy obchodach po salach bo nie musisz sciagac spodni tylko podwijasz kiecke i sobie zagladaja gdzie trzeba ;-)
Na ochodach w Żeromskim kazdego poranka (o 7 rano) chodzil jeden ginekolog z jakas asystentka co sobie zapisywala uwagi jakie mowil, a zaraz za nim pojawiala sie pielegniarka i pediatra do noworodka. Nie wiem jak to robi Ujastek.

martensja nie oplacam poloznej :no: i nie chodze tam do gina :no: ale rodzic sie wybieram ;-)

Szpital Narutowicza jest na ul. Prądnickiej, trzeba wcześniej zjechać z autostrady, ale nie wiem czy tych kilka kilometrów wiele uratuje bo trzeba się wepchać w miasto szybciej i tam grożą korki... :) . Ja bym jechała dalej obwodnicą do Ujastkowego celu.
Anek82 Blisko Ujastka na pewno są szpital Rydygiera i Żeromskiego. Powpisuj sobie ich adresy w google maps i ustal gdzie można dojechać. Dobrze by było jakbyś mogła wysłać swojego kierowcę chociaż raz żeby poznał trasę-żeby sie w godzinie zero nie pogubił :)

Z Narutowicza jest gin do ktorego chodze :tak: Facet fajny... Ale ten szpital do mnie nie przemawial po tym jak mi gin powiedzial ze tam przy pierwszym porodzie standardowo kazdej mamie nacinaja krocze :sorry: a ja w Zeromskiego trafilam na polozna ktora chciala walczyc o moje krocze zeby sie zachowalo w naturalnym stanie - i dziekuje jej za to bo sie udalo ;-) Gin (ten z Narutowicza) byl pod wrazeniem ze rodzilam duze dziecko bez naciecia, pekniecia i bez CC :sorry: Dlatego wydaje mi sie ze maja tam dziwne zasady :eek:

Tak jak pisze Katerinka lepiej jechac obwodnica, tak po obrzezach miasta i tam wyjechac na Ujastek, bo on i tak nie jest w Centrum miasta, wiec nie trzeba tamtendy jechac i tracic czas w korkach. A jak juz bedziesz jechac ta obwodnica to i tak Ujastek jest bardziej po drodze niz Zeromski czy Rydygier ktore tez sa schowane tylko ze w Nowej Hucie wewnątrz osiedli. Przez Hute tez ciezko przejechac w godzinach szczytu (w tygodniu po 15).

Ja mam termin na 9 listopada :-) Opłacacie sobie położna? Chodzicie tam do lekarza na Ujastku?
Mam lekarza z Ujastka i oplacam sobie polozna
ANek82 jezeli polecisz obwodnica to lec caly czas na Rzeszow az za Wieliczke. Wpadniesz na obwodnice i ominiesz cale miasto. Moze zlapac Cie lekki korek na nowym moscie ale w razie "W" mijasz w Mogile szpital Zeromskiego. Jak Was nie zlapie to Ujastek juz rzut beretem :) Ja mam na Ujastek 40km i lece wlasnie ta droga, zajmuje mi to 15 minut :-)

Dziewczyny chciałabym się dowiedzieć, czy po porodzie można mieć piżamę czy trzeba koniecznie być w koszuli nocnej? ( zapomniałam zapytać na dniach otwartych ). I jeszcze , czy jak jest wizyta, to dużo tych lekarzy chodzi po salach i NAS "ogląda":).

Zdecydowanie wygodniej bedzie Ci w koszuli - możesz mieć problem z schyleniem się i założeniem spodni tak przynjamniej ja uważam.
Co do odchodów lekarzy to wieczorem tylko jeden lekarz i pielęgniarka a rano sztab 4-5 osób

reklama
dziewczyny, jak się pakujecie do szpitala? ja najpierw wsadziłam wszystko do jednej walizki na kółkach, nie zmieściły mi się dokumenty (mam teczkę), woda i dosyć duża kosmetyczka- chciałam to włożyć do jakiejś torby na zakupy, ale teraz się zastanawiam, czy nie lepiej i wygodniej byłoby zapakować się w walizkę i jakąś torbę jeszcze. w sensie oddzielnie rzeczy dla mnie i dla dziecka...
a wy jak to rozwiązałyście?

Do góry