reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

reklama
Witam jestem tu nowa chociaz zagladam tu od dluzszego czasu czytajac wasze opinie na temat Ujastku:-)Ja nie jestem jeszcze po porodzie, ale 7 pazdziernika mam zaplanowane cc, bardzo sie juz boje i obiecuje, ze jak juz dojde do siebie to napisze relacje,pozdrawiam

nie przejmuj się, ja mam termin tydzien pozniej o ile jutro nie ulegnie zmianie, wiec nie tylko Ty sie boisz ;)
Wiesz juz kto bedzie wykonywal CC?
7.10 zaczynasz 40 tydz?

Tak zgadza sie zacznie mi sie 40 tydz. Mam sie stawic o 7:15 buuu tak wczesnie a mam kawalek do szpitala bo az 110 km :) ale i tak pewnie nie bede spala z nerwow. cc bedzie mi robill dr Zalewski lekarz ktory prowadzil mnie przez cala ciaze no i przed:) mi termin porodu wychodzi na 14.10 ale ordynator zadecydowal ze 7.10.bedzie cc

Tak zgadza sie zacznie mi sie 40 tydz. Mam sie stawic o 7:15 buuu tak wczesnie a mam kawalek do szpitala bo az 110 km :) ale i tak pewnie nie bede spala z nerwow. cc bedzie mi robill dr Zalewski lekarz ktory prowadzil mnie przez cala ciaze no i przed:) mi termin porodu wychodzi na 14.10 ale ordynator zadecydowal ze 7.10.bedzie cc

oj...to masz kawałek.
Czemu Ujastek skoro mieszkasz 110km stad?

Bedziesz w rekach swojego lekarza, ktorego znasz i ktoremu pewnie ufasz, wiec zazdroszcze.
Ja trafie na kogos kto akurat bedzie na dyrzuze

Moj lekarz tam pracuje i w sumie az za nim jade do Ujastka a z drugiej strony bylam na dniach otwartych i spodobalo mi sie.
Nic sie nie boj napewno trafisz w rece dobrego lekarza, przeciez to dla nich chleb powszedni ;)
Juz nie mysle o niczym innym tylko o piatku, dzidzia juz chyba tez wyczuwa co sie swieci bo wierci sie i kreci:)

Mam pytanie co do badań potrzebnych przy ZZO
oczywiście wiem że najlepiej jakby jadąc rodzić mieć je "z wczoraj" ale w SR mówili żeby mieć z ostatnich 2 tygodni dla porównania, bo później zrobią już na miejscu.
Tylko tak, w SR zanotowałam że to ma być konkretnie: (bo "układ krzepnięcia i elektrolity" to zbyt ogólnie i może być bardzo dużo różnych badań)
- APTT - czas kaolinowo-kefalinowy
- INR
- wskaźnik protrombiny
- elektrolity: sód i potas
- morfologia krwi z płytkami krwi

Pytanie brzmi: CZY JESZCZE COŚ??

Cześć dziewczyny! Właśnie natrafiłam na to forum i mam pytanie do dziewczyn, które mają już ustalony termin cc na ujastek :) Otóż termin porodu mam na 30.10. a skierowanie na cc dostanę od swojego lekarza dopiero 12.10. Czy zdążę z rejestracją na tę kwalifikację na cc już na ujastek i czy będą mieli jeszcze dla mnie jakiś wolny termin cc przed wyznaczoną datą porodu? Bo z tego co widzę ustalałyście daty cc dużo wcześniej niż ja, bo u mnie to będą w sumie tylko 2tyg przed planowaną datą. Z góry dziękuję za odpowiedź :)

z tego co wiem układ krzepnięcia pełny (cokolwiek to oznacza) - w diagnostyce na pewno beda wiedziec o co chodzi + elektrolity, wazne 2 tyg (dzis mi to potwierdzila lekarka z Ujastka)

ank83 - nie umiem odpowiedziec na to pytanie. Chyba musisz zadzwonic w tej sprawie na Ujastek

reklama
z tego co wiem układ krzepnięcia pełny (cokolwiek to oznacza) - w diagnostyce na pewno beda wiedziec o co chodzi + elektrolity, wazne 2 tyg (dzis mi to potwierdzila lekarka z Ujastka)
No właśnie pytanie brzmi co to oznacza :) ja mam pakiet medyczny w przychodni Promedis i tam musze konkretnie powiedzieć lekarzowi jakie chcę skierowanie :) Bo na ostatniej wizycie wpisał mi tylko morfologię plus płytki :baffled: więc jak mu konkretnie nioe powiem o co mi chodzi to znowu zrobi po zwojemu-to nie jest lekarz z Ujastka:-( Lista potencjalnych elektrolitów do zbadania też jest bardzo długa... Wizytę mam jutro i nie wiem co z tym zrobić... Poproszę o te badania które wcześniej wymieniłam...
Kiedyś mogłam robić badania w Diagnostyce a potem dostawałam zwrot kosztów, ale teraz już się tak nie da

Do góry