reklama
maggie9
Fanka BB :)
Okej... a co sie stanie jesli ktos nie ma tego wymazu z pochwy? Bo szczerze powiem ze nie wiem czy bede to miala zrobione. Teraz zaczne 35TC a do gina mam sie zglosci po 37TC, no i wtedy to juz na pewno bedzie za pozno na skierowanie po ten wymaz....
Natomiast mialam to badanie robione miesiac temu razem z cytologia.... Moze to wystarczy?
na GBS nie musisz miec skierowania, poprostu musisz poprosic o badanie i zaplacic, wiec ja bym nie czekala, tylko zrobila
maggie9
Dziewczyny to juz pojutrze zaczynam miec stracha ciekawe czy podanie znieczulenia przy cc boli ?! jak szybko stane na nogi ? czy moj maly slodziak bedzie zdrowy? tyle pytan chodzi po glowie .... ah juz bym chciala byc spowrotem w domciu
ja za 1,5 tyg i tez juz mam stracha................
Podanie znieczulenia ponoc nie boli, zresztą to akurat najmniejszy pikus. Reszta to już zupełnie inna historia. Szkoda, ze przed moim zabiegiem nie zdarzysz zdac relacji
Trzymam mocno kciuki za Ciebie! Agu83 wszystko będzie dobrze:-)
Podanie znieczulenie nic nie boli (przynajmniej mnie nie bolało, a ja jestem z tych bardzo panikujących...)
Stanąć na nogi będzie musiała szybko;-) (przychodza położne i pomagaja wstać i raczej nie ma gadania że nie możesz...) i chyba dobrze, bo ja pewnie przez miesiąc z łóżka bym się nie ruszyła.
Ja mam wstepny termin CC na 4 listopada (niestety wskazaniem jest łozysko przodujące).
Podanie znieczulenie nic nie boli (przynajmniej mnie nie bolało, a ja jestem z tych bardzo panikujących...)
Stanąć na nogi będzie musiała szybko;-) (przychodza położne i pomagaja wstać i raczej nie ma gadania że nie możesz...) i chyba dobrze, bo ja pewnie przez miesiąc z łóżka bym się nie ruszyła.
Ja mam wstepny termin CC na 4 listopada (niestety wskazaniem jest łozysko przodujące).
moon_light
Początkująca w BB
Witam jestem tu nowa chociaz zagladam tu od dluzszego czasu czytajac wasze opinie na temat Ujastku:-)Ja nie jestem jeszcze po porodzie, ale 7 pazdziernika mam zaplanowane cc, bardzo sie juz boje i obiecuje, ze jak juz dojde do siebie to napisze relacje,pozdrawiam
To się jutro widzimy
Ja spróbuje najpierw indukcji. W pierwszej ciąży miałam indukowany poród w 42.tyg - teraz sytuacja wygląda podobnie, nic się nie dzieje, więc jest duże prawdopodobieństwo, że znów bym przenosiła... Dlatego wspólnie z lekarzem zdecydowaliśmy, że nie ma co czekać, aż dziecko urośnie za duże (już waży około 3400g) i spróbujemy Młodego wykurzyć Jeśli się nie uda w kilka godzin rozkręcić akcji porodowej, to od razu na stół - trzymajcie kciuki, aby się udało sn...
----------------------------------------------------
Względem badań do ZZO...
Robiłam w poniedziałek na zlecenie ordynatora (to jest potrzebne do ZZO i ważne przez 2 tygodnie):
APTT (INR) - podając taką nazwę badania, labo zrobi co trzeba
elektrolity K i Na (potas i sód)
morfologia
Do znieczulenia to wszystko - nic więcej nie potrzeba. Przy przyjęciu do szpitala powiedzcie OD RAZU, że chcecie ZZO, bo wtedy w razie potrzeby wykonają Wam morfologię (niektórzy anestezjolodzy wymagają wyniku z ostatnich 48h!)
Ostatnia edycja:
Ja myślę że się nic nie stanie
Przecież cię nie odeślą do domu z tym że mówisz o GBS czy o czystości? bo z tego co w SR mówili to GBS jest bardzo ważny...
A za późno? Jak nie urodzisz przed wizytą to skierowanie ci da, no na wynik czeka się do tygodnia więc ewentualnie możesz nie doczekać wyniku :/ swoją drogą GBS nie jest refundowany przez NFZ a jedynie zalecany... żenada
Widzisz najgorsze jest to ze moj gin nic a nic nie wspominal o wymazie z pochwy, a przeciez sam jest położnikiem i powienien wiedziec że cos takiego jest potrzebne i ze ja powinnam o tym wiedziec od niego a nie dowiedzywac sie z forum
Tak samo zalecane sa HCV i HIV ale o tym mi przynajmniej powiedziel
moon_light
Początkująca w BB
nimfii mnie dr Juszczyk (ordynator z Ujastka) kazał zrobić wymazy w kierunku chlamydii, ureaplasmy, mykoplasmy i streptoccotusa (wszystkie te badania zrobisz na Sławkowskiej (wejście od Jana 22) - komplet kosztuje 140zł - sprawdziłam wychodzi taniej niż na Czystej, a niewiele laboratoriów je wykonuje) i z tymi wynikami (najlepiej je wykonać między 34 a 36 tyg. więc zadzwoń już teraz i się umów) mam się zgłosić do porodu.
maggie9
nimfii mnie dr Juszczyk (ordynator z Ujastka) kazał zrobić wymazy w kierunku chlamydii, ureaplasmy, mykoplasmy i streptoccotusa (wszystkie te badania zrobisz na Sławkowskiej (wejście od Jana 22) - komplet kosztuje 140zł - sprawdziłam wychodzi taniej niż na Czystej, a niewiele laboratoriów je wykonuje) i z tymi wynikami (najlepiej je wykonać między 34 a 36 tyg. więc zadzwoń już teraz i się umów) mam się zgłosić do porodu.
moon_light orientujesz sie moze czy dr Juszczyk jest w szpitalu na dyżurach w weekendy? czy pon-pt?
moon_light
Początkująca w BB
Nie, w weekendy go nie ma. Od poniedziałku do piątku od 7 do 14.
reklama
Anek82
Ja dziś byłam u gina u siebie i pokazałam mu listę wymaganych badań na Ujastek z neta. Co do posiewu, to kazał po prostu zrobić zwykły i powiedział, że i tak badają pod każdym kątem... czy "coś" się tam nie wyhoduje.
To ja już nie wiem, starczy mi taki zwykły posiew? Chyba mnie nie odeślą z Ujastka (albo nie będą robić problemów z ZZO) jeśli nie będę mieć jakiegoś badania z listy z neta, będzie ono niekompletne albo np 2 dni "przeterminowane"?
Boję się tego, bo bardzo zależy mi na ZZO a tłuc się będę na Ujastek 60km od strony Katowic
To ja już nie wiem, starczy mi taki zwykły posiew? Chyba mnie nie odeślą z Ujastka (albo nie będą robić problemów z ZZO) jeśli nie będę mieć jakiegoś badania z listy z neta, będzie ono niekompletne albo np 2 dni "przeterminowane"?
Boję się tego, bo bardzo zależy mi na ZZO a tłuc się będę na Ujastek 60km od strony Katowic