reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Wczoraj mialam rozmowe z Pania polozna :tak: Nie trzeba placic za indywidualna opieke jesli sie nie chce, wtedy jest polozna z dyzruru.

Co do niewpuszczania dzieci ponizej 14r.z. to ja akurat sie zgadzam i uwazam, ze to bardzo dobry pomysl. Jak lezalam na patologii do sasiadki przyszedl 9 letni syn i przez godzine tak sie darl, ze chce isc, tak nudzil, jeczal, ze mialysmy go dosyc serdecznie:wściekła/y:

reklama
Ja również pisałam,że nie trzeba płacić, tylko trzeba się liczyć z tym,że rodzących może być kilka równocześnie, więc położna z dyżuru musi zająć się wszystkimi, a opłacona jest tylko do Ciebie. Z tego co wiem na Ujastku wszystkie położne są super tylko kwestia jak się trafi z ilością pacjentek. Od kilku tygodni przeżywają oblężenie, wczoraj koleżanka na KTG czekała ponad 2h, bo taki był ruch, ale to się zawsze może zmienić. :-)

Oj, z tym niewpuszczaniem dzieci to jest tragedia... Rozumiem przyczyny i nie chcę tego zmieniać, ale mimo wszystko to ciężka sprawa. Jak sobie pomyślę, że będę przez min. 3 dni bez synka, który - o ile plany wypalą - będę w okolicach drugiego porodu miał 2 lata, to przykro się robi... A internet faktycznie by się przydał. Okropnie się wynudziłam w szpitalu :) Młody tylko spał i jadł, a adrenalina trzymała mnie jeszcze dość długo i w ogóle nie chciało mi się spać przez pierwszy tydzień ;)

tylko pozazdrościć takiego spokojnego początku ;)
Ciekawe jak tam Paula, pewnie już jest po :)

Internet jest z tego co się dowiedziałam, dzieci poniżej 7 lat całkowity zakaz, a te starsze to na chwilkę,ale z rozsądkiem, także dla mnie to bardzo dobre wieści :-)

jeśli jest wśród czytających jakaś dziewczyna rodząca w ciągu ostatnich 2 tygodni niech się ujawni i opisze swoje wrażenia, ostatnio nikt się nie odzywał, a przecież na Ujastku co chwile poród.

Przy okazji - jest tu ktoś kto ma termin koło 14.10 i wybiera się na Ujastek?

reklama
Drogie mamusie.....wkońcu się doczekałam i mam mojego DOMINICZKA przy sobie....wieczorem albo jutro wkleję zdjęcia.... ale jest kochaniutki:Ważyłem 4110g i mam 60 cm...

Do góry