reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

kochane jestem jeszcze:)ale już jutro na 100% na Ujastku mam iść po skierowanie do doktorki na patologię i zostaję, niech się dzieje co ma być, ni będę już dłużeu trzymała (zresztą to będzie 7 dni po terminie) - oby tylko wolne łóżka były:Da jak tam Wasze samopoczucie??

reklama
Paula-już wkrótce utulisz dzieciątko:-)
Ja dziś mam się całkiem nieźle jak upały odpuściły.

Orientujecie się może czy na położnictwie jest internet bezprzewodowy
:-D? Na patologii jest z pewnością, a jak w salach poporodowych?

Paula-już wkrótce utulisz dzieciątko:-)
Ja dziś mam się całkiem nieźle jak upały odpuściły.

Orientujecie się może czy na położnictwie jest internet bezprzewodowy
:-D? Na patologii jest z pewnością, a jak w salach poporodowych?

co do internetu pojecia nie mam.

Paula, trzymamy kciuki!

Może jeszcze zaglądną tu dziewczyny, które już urodziły i się wypowiedzą co do internetu:zawstydzona/y: Mi na tym zależy, bo starsza córcia nie będzie mogła wejść na oddział (wiem,że tego pilnują, by dzieci nie wchodziły :( a jakby był internet to mogłaby na skypie siostrę zobaczyć i z mama pogadać :-)

Może jeszcze zaglądną tu dziewczyny, które już urodziły i się wypowiedzą co do internetu:zawstydzona/y: Mi na tym zależy, bo starsza córcia nie będzie mogła wejść na oddział (wiem,że tego pilnują, by dzieci nie wchodziły :( a jakby był internet to mogłaby na skypie siostrę zobaczyć i z mama pogadać :-)

A ile córka ma lat? Wiem że dzieci od 7 lat wpuszczaja bez problemu.

Córka ma 8 lat, ale na dniach otwartych mówili,że nie wpuszczają poniżej 14 r.z. :-(
Fajnie byłoby gdyby jednak mogła wejść:-)

Oj, z tym niewpuszczaniem dzieci to jest tragedia... Rozumiem przyczyny i nie chcę tego zmieniać, ale mimo wszystko to ciężka sprawa. Jak sobie pomyślę, że będę przez min. 3 dni bez synka, który - o ile plany wypalą - będę w okolicach drugiego porodu miał 2 lata, to przykro się robi... A internet faktycznie by się przydał. Okropnie się wynudziłam w szpitalu :) Młody tylko spał i jadł, a adrenalina trzymała mnie jeszcze dość długo i w ogóle nie chciało mi się spać przez pierwszy tydzień ;)

Ja poniekąd rozumiem ideę niewpuszczania małych dzieci, bo w końcu one mogą być źródłem infekcji (żłobek,przedszkole itd),ale dorośli też przecież przed odwiedzinami się nie dezynfekują:-) Jak mama i maluszek mają się dobrze to zawsze można wyjść na korytarz i tam spotkać się ze starszym dzieckiem.
O ten internet w pokoju zapytam się w najbliższym czasie.

reklama
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamy:) Czy płaciłyście za położna na czas porodu? Czy jest to konieczne?
Ja akurat mam cc więc nie biorę położnej,ale i tak nie jest to konieczne-zawsze są na dyżurze, jeśli chcesz mieć indywidualną opiekę wtedy lepiej się umówić.

Do góry