reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

tzn ja mam miec kogos poleconego, ale wlasnie nie wiem czy spotkanie we wrzesniu to nie jest za pozno...
Dzieki:tak:

nie czekaj, tylko telefon w dłoń :)
lepiej sie odezwać wcześniej, niż za późno.
Wiem, że polozne z Ujastka sa na prawde rozchwytywane, dlatego napisalam o tym 7mc, to samo mowily mi babki na dniu otwartym jak tam bylam

reklama
nie rozumiem Waszego wątku o położnych? czy chodzi wam o położną do porodu, czy na wizyty domowe już po?? bo jeśli te po to ja szybciutko wypełniłam deklarację w przychodni i mam zaklepane... myślę, że z tym nie ma żadnego problemu... Pozdrawiam.....

nie rozumiem Waszego wątku o położnych? czy chodzi wam o położną do porodu, czy na wizyty domowe już po?? bo jeśli te po to ja szybciutko wypełniłam deklarację w przychodni i mam zaklepane... myślę, że z tym nie ma żadnego problemu... Pozdrawiam.....

ja mówię o położnej do porodu

Ostatnia edycja:
Rodziłam silami natury w Ujastku w październiku 2010 r. i też miałam dylemat czy "załatwiać" położną.. nie zdecydowałam się na ten krok i trafiłam na wspaniałą położną p. Kingę. Wspaniała osoba, która pomogła mi przejść przez cały poród i mogę Ją polecić z czystym sumieniem.

Moje drogie:)
Byłam dzisiaj na wizycie w szpitalu w Ujastku i co?
Ujście otwarte na 2 cm, skurcze bardzo duże i dużo ich... ale jeszcze mam czekać do weekendu mimo że jestem 3 dni po terminie. Jak nic sie nie wydarzy to w poniedziałek po skierowanie na patologi i będzie prawdopodobnie poród wywoływany... <MAŁEMU wcale nie śpieszy sie na świat, mimo, że główką jest coraz niżej i coraz mocniej napiera na szyjkę - to ta cały tydzień tylko na 2 cm otwarta> No i powiem Wam jeszcze, że byłam ogromnie zaskoczona, bo gdy miałam już wychodzić dowiedziałam się że cały oddział patologii i położniczy nie ma wolnych miejsc.... Co za wysyp..:) Pzdr:)

ja tez dzis bylam, tyle ze na kwalifikacji do CC, moze sie gdzies minelysmy?
w jakich bylas godzinach?

termin wyznaczony - 14.10 ide na stół
Cala wizyta w moim wypadku trwala 4 min;) ale sympatycznie

reklama
Moje drogie:)
Byłam dzisiaj na wizycie w szpitalu w Ujastku i co?
Ujście otwarte na 2 cm, skurcze bardzo duże i dużo ich... ale jeszcze mam czekać do weekendu mimo że jestem 3 dni po terminie. Jak nic sie nie wydarzy to w poniedziałek po skierowanie na patologi i będzie prawdopodobnie poród wywoływany... <MAŁEMU wcale nie śpieszy sie na świat, mimo, że główką jest coraz niżej i coraz mocniej napiera na szyjkę - to ta cały tydzień tylko na 2 cm otwarta> No i powiem Wam jeszcze, że byłam ogromnie zaskoczona, bo gdy miałam już wychodzić dowiedziałam się że cały oddział patologii i położniczy nie ma wolnych miejsc.... Co za wysyp..:) Pzdr:)
Jak we wtorek byłam na dniach otwartych to było kilka sal wolnych-na bank,bo je zwiedzaliśmy:) więc sytuacja bywa zmienna :)

Do góry