reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

reklama
Hej marmolada ja tez rodziłam w pazdzierniku i mialam zapakowane po 3 sztuki kaftanikow(wygoda), 3 pajace i pieluszek mialam 5 i pampersy i niedrapki i pamietaj o czapeczkach i skarpetkach( bo chodzi o to, ze noworodki musza miec 2 wartwsy na sobie), bo ja lezalam w sali gdzie blisko bylo drzwi i u nas troche wiało. Ja mialam myedelko antybakeryjne w tubce i do tego szare(ale to juz do mycia ciala i rany po nacieciu). Na poczatek tyle starczy jakbys byla dluzej to ciuszki sobie dowieziesz jak cos no i rożek :). Wiem , ze jeszcze chwila do rozwiazania, ale zycze powodzenia

cześć dziewczyny

mam do was takie pytanie w poniedziałek idę na konsultacje do Juszczyka bo od mojego ginekologa mam wskazanie na cc z powodu ureaplasmy i dodatkowo mam paciorkowca bardzo się denerwuję bo nie chcę rodzić naturalnie a podobno nie zawsze stosują się do zaleceń tego co jest w karcie ciąży i chciałabym wiedzieć czy Juszczyk jest do dogadania się czy raczej będę musiała zapłacić za cc, jeśli tak to ile?

Witam Was, mam pytanie : otoz na stronie szpitala napisane jest, ze potrzebny jest wymaz z pochwy w 34/36 tyg.....ja mam taki zrobiony w 30 tyg (i z tego co wiem to lekarz nie wspominal o kolejnym) ...czy taki tez moze byc? i jeszcze jedno.... napisane jest takze, ze potrzeba zabrac ze soba ksiazeczke ubezpieczeniowa.....ja juz nie jestem studentka a pracy nie zdazylam zaczac z powodu zajscia w ciaze dlatego tez jestem wpisane na polise meza....czy wystarczy zabrac ze soba kopie polisy meza czy mam sobie wyrobic jakies wlasne ubezpieczenie ? bede wdzieczna za wszelkie rady ;)

don_kichot co do ubezpieczenia to ja pare lat temu byłam na ubezieczeniu męża i pamiętam że miała legitymacje dla członków rodziny. Zawsze idąc do lekaza to wystarczyło. Nie wiem czy to teraz obowiązuje. Najlepiej żeby mąż się dowiedział u siebie w pracy. Aha trzeba ją było podbijać jak legit. ubezp.

chodzi o to, że wlasnie pytalam sie o ta ksiazeczke i z tego co on wie to nie maja czegos takiego (nie wiem czy to jest spowodowane tym ze firma nie jest polska)

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie. Mam pytanko czy uczęszczanie do szkoły rodzenia pomaga podczas porodu i czy bez niej też można sobie sprawnie poradzić z urodzeniem dzidziusia ? No i oczywiście jakie jest podejście położnej gdy przyszła mama nie uczęszczała na takie zajęcia. Chodzi mi głównie o położne na Ujastek bo tam właśnie zamierzam rodzić. Z góry bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi :) to moja pierwsza ciąża i choć staram się nie panikować to jednak pewne lęki się pojawiają :/

reklama
witajcie :)
mam termin na 17 maja i chce rodzić na Ujastku :-) i jestem pierworódką więc mam kilka pytań do dziewczyn które rodziły niedawno w tym szpitalu:
-jak to jest z tymi koszulami niby każą mieć 3 swoje a słyszałam że można dostać szpitalną
-jakie majtki siatkowe są lepsze wielorazówki czy jednorazówki...
-jaka jest ogólnie obsługa położnych i lekarzy?? moja lekarka tam pracuje (M.Trojnar-Podleśny) chodze do niej prywatnie ale słyszałam że w szpitalu jest strasznie obojętna do swoich pacjentek...czy któraś z was była prowadzona przez tą lekarkę i rodziła na ujastku???
Ogólnie proszę o wszystkie przydatne porady...termin coraz bliżej a ja zaczynam panikować :no:

Do góry