reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Do ReniaMa : cześć :) Ja również jestem w 33 tygodniu ciąży i mam zamiar rodzić na ujastku przez CC, tylko dopiero w poniedziałek będe dzwonić i umawiać się na wizytę z ordynatorem w celu ustalenia terminu. myśle że może ustalą mi termin blisko twojego i będziemy miały okazję sie poznać :-) Powiedź mi czy twoje maleństwo ma czkawki ? Pozdrawiam

reklama
witam się i ja :-)
czkawka to normalna sprawa :-p
Aleks ja również mam ktg w poniedziałek :tak: bardzo jestem ciekawa jaki lekarz będzie...

Kasia.nataka na którą masz godzinę ? ja na 16.
W czwartek chyba bede musiała iśc na odział bo mój gina. powiedział, że jak nie urodze tydzień po terminie to musi skierować mnie na odział:no:
moje dziecko miało czkawki kilka razy dziennie, teraz się troche uspokoiły

Jest możliwość wykupienia miejsca w pokoju dla osoby towarzyszącej, to wygląda wówczas tak, że mieszkacie razem, doba kosztuje 300 zł/os.

Aleks, tydzień po terminie zgłaszasz się na główną recepcję/rejestracjęUjastka i mowisz że już tydzień po. Pani spisuje Twoje dane i zgłasza lekarzowi dyżurującemu. Ten Cię bada i przyjmuje na oddział. Przynajmniej tak było w moim przypadku. :-) Nie potrzeba żadnych skierowań, umawiania itd.

aleks ja poszlam w dniu kiedy mialam termin porodu do swojego gina. On wystawil mi skierowania do szpitala w ktorym wpisal aby tetno plodu bylo monitorowane przy KTG. Wpisal tez prosbe o KTG. Ja juz wtedy mialam skurcze co jakis czas codziennie z tym ze nieregularne, oraz ponad 2 cm rozwarcia.
Pojechalam na Ujastek z tym skierowaniem. Podpieli mnie pod KTG i przez noc obserwowali czy cos sie rozwinie. Rano mi powiedzieli ze moge isc na patologie ciazy i tam czekac, albo podepna mnie pod oksytocyne. Wiec zgodzilam sie na oksy i urodzilam dokladnie tego dnia kiedy mi wszyscy wrozyli ze urodze t j 11.11.11r :p Świeto niepodleglosci ;) To bylo 2 dni po terminie porodu.

Dzieki dziewczyny za info:)
ja prawdopoadobnie pójde do szpitala w czawrtek. Dzis byłam na KTG ale nie ma żadnych oznak porodu, i lekarz powiedział, że dostanę "balonika" i oksy i urodzę. Czy którś miała ten balonik?
jak to jest z tą oksytocyną? ona nie tylko wywołuje skurcze ale także przyśpiesza poród? to prawada? co jeszcze wiecie o wywoływaniu porodu?

reklama
Witajcie dziewczyny! Mam termin na 14 sierpnia i zamierzam rodzić na Ujastku. Ostatnio zastanawiałm się też nad Siemiradzkim. Wiele moich koleżanek rodziło na Ujastku i wszystkie chwalą zarówno opiekę podczas porodu jak i po. Niedługo wybieram się na dni otwarte - zobaczę co i jak:) Chodzę do lekarza który nie jest z tego szpitala - do dr Lenart na Urzędniczej. Liczę na to że nie bedzie problemów z ZOO o ile oczywiście nie pojawią się jakieś przeciwskazania. Pozdrawiam !

Do góry