reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Swissmed w Gdańsku

MikaMika nie stresuj się;-) nic nie słyszałam, żeby odsyłali! a najlepiej jedż tam, obejrzyj oddział, spytaj o to lekarza czy położną i rozwiej swoje wątpliwości. Powodzenia, zdrówka dla Ciebi i Dzidzi!

reklama
Dzieki niedługo już sie wybieram. Mam zaswiadczenie o dużej krótkowzroczności. -6. Nikt mi nic ni pisał, że mam coś z siatkówka czy cisnienieniem w oku. Ktos wie czy to dla nich tez wystarczajacy powód. Pewnie sie dowiem za 2 tygodnie ale juz sie teraz denerwuje. Pozdrawiam.

Witam,
Ja wybieram się na rozmowę już w najbliższy wtorek. Jestem cała w nerwach, ale podobnie jak Ty – MikaMika mam zaświadczenie o dużej krótkowzroczności plus coś o zbledniętej siatkówce…

Pozdrawiam

Witam wszystkich:)
jeszcze nie jestem w ciąży, ale lada dzień- kto wie:)?
naczytałam się dużo o swissmedzie i prawdopodobnie zdecyduje się na poród w tej placówce. Z tego względu że jestem straszną panikarą, obawiam się każdej ingerencji w swoje ciało i ogarnia mnie strach na samą myśl o porodzie, nie wyobrażam sobie na dzień dzisiejszy porodu w państwowym szpitalu.
Mam więc kilka pytanek do pań, które miały już styczność ze Swissmedem;
- w jaki sposób załatwia się poród w tym szpitalu? trzeba być całą ciążę pod ich opieką czy można zdecydować się przed samym porodem?
- czy opłata za poród ( chyba 5500zł obecnie ) to opłata jedynie za poród, czy również ca wiążący się z nim pobyt w szpitalu i inne związane z tym usługi okołoporodowe? czy trzeba coś dopłacać?
Jakby mi się jeszcze jakieś pytanka nasunęły to się odezwę.

Z góry dziękuję za odpowiedź:)

pozdrawiam:)

Witaj. Wiem co czujesz:-) Nie polecam państwowych szpitali, a w dobie kryzysu zwłaszcza. Służba zdrowia pada na twarz. Lekarze pediatrzy nie chcą przepisywać mleka dzieciom-alergikom, bo jest częściowo refundowane. Do rzeczy jednak:
Nie trzeba przez całą ciążę chodzić na lekarza w Swiss, tylko po 36 tyg.ciąży zgłosić się na kwalifikacje. Jeśli zostajesz zakwalifikowana, co tydzień przyjeżdżasz na ktg, ewentualnie usg i inne badania.
Lekarz, na którego trafisz za pierwszym razem mówi czy Cię przyjmują czy nie. Jeśli masz mieć cesarkę, przedstawiasz zaświadczenie od specjalisty.
W cenie jest wszystko to, co przed i po, a wiąże się z porodem. Moja koleżanka miała powikłania po cc- jakieś zakażenie rany- to chcieli ją położyć na kilka dni, żeby to nadzorować i to byłoby w cenie. Generalnie jest bardzo ok.

Witam, rodziłam w Swissmed w Gdańsku w lutym 2011 i chciałabym podzielić się opinią na temat tego szpitala.

1. Swissmed kłamie zarówno w informacji telefonicznej jak i osobistej, że w pierwszych dobach podaje noworodkowi szczepionkę Engerix, która wiadomo, że ma 2x mniej rtęci niż inne. Przed porodem byłam w Swissmedzie z koleżanką i otrzymałam informację, że zawsze szczepią Engerixem. Po powrocie do domu po spojrzeniu w książeczkę szczepień dziecka okazało się, że maluszka zaszczepili Hepavax Gene. Co więcej - po odkryciu tego kłamstwa zadzwoniłam spytać jaką szczepionkę podają standardowo noworodkom - znów okłamali mnie mówiąc że 'zawsze szczepią Engerixem'.

2. Swissmed twierdzi, że prawie zawsze leży się na osobnej sali poporodowej. W moim przypadku w dniu mojego porodu mieli umówionych na CC w jednym dniu 6 pacjentek. Ja rodziłam naturalnie i po samym porodzie, który był bardo ciężki, straciłam dużo krwi i 3 razy mdlałam zostałam przewieziona do sali, gdzie obok leżała kobieta, która miała odwiedziny do 22. Także leżałam zakrwawiona w towarzystwie odwiedzających, było mi wstyd przejść w zakrwawionej koszuli do toalety, a gdy to już zrobiłam zwymiotowałam z wysiłku w toalecie - chyba nie muszę dodawać, że tak małych pokojach wszystko słychać i czuć. Wstydzę się tego do dziś - taki komfort zapewnił mi szpital za 6 tys.

3. W szpitalu panuje terror laktacyjny i mimo 3-krotnych próśb o podaniu leku na wstrzymanie laktacji nie doczekałam się i za dodatkową opłatą musiała przyjść do mnie położna. Mimo, iż karmiłam sztucznym pokarmem w książeczce wpisali że naturalnie, bo nikt nawet nie zapytał jak jest naprawdę.

4. Po podaniu znieczulenia ZZO lekarz stwierdził, że przy małowodziu, które miałam (poród wywoływany) nie powinno się tego w ogóle brać. Szkoda, że przed podaniem nikt mnie o tym nie informował, dowiedziałam się o tym po fakcie.

Nie chcę oceniać kompetencji personelu bo nie mam do tego wystarczającej wiedzy. Maluszkiem personel opiekował się dobrze. Wszyscy byli mili a jedzenie w miarę dobre. Pytanie tylko czy to jest warte tych 6tys.

Oj dziewczyny wystraszyłyście mnie z tym swissem :( mam termin na luty 2012 i chciałam u nich rodzić sn głównie ze względu na zzo. Fakt 6 tyś to bardzo dużo jak dla mnie, ale myślałam, że jest to warte swojej ceny, a tu aż tyle złych opinii :( Może w Trójmieście lub okolicach są jeszcze jakieś prywatne szpitale?

hallo ????
witajcie mamusie, macie jakies nowe wiesci na temat swissmedu ?
mam termin na lipiec i zastanawiam sie nad tym szpitalem .
czekam na opinie .

Moim zdaniem jeśli jesteś zdecydowana na znieczulenie, rodzisz bez męża który w razie czego będzie się upominał w Twoim imieniu, lubisz komfort i chcesz być w szpitalu "jak w hotelu" to pewnie.

Jeśli jesteś gotowa na poród bez znieczulenia, mąż będzie z Tobą i gotowa jesteś znieść kilka niedogodności i te 6 tysiaków zaoszczędzić na wyjazd weekendowy z bobasem i mężem do Gołębiewskiego. W takim wypadku, a zwiedziłam już prawie wszystkie szpitale oprócz Zaspy - bardzo dobra jest porodówka na Klinicznej. Warunki na salach są jakie są, ale porodówka jest bardzo dobra. Personel jest naprawdę w porządku. No i nie zwlekają z cesarką w razie czego.

Ja pierwszy poród miałam tam, ale na drugi poszłam już do Swissmedu :) - ale wtedy była inna cena.

Pozdrawiam

reklama
dzięki zgred , opinia o klinicznej bardzo cenna ja szukam przede wszystkim porodówki dobrej , później zniosę wszystko :-)

Do góry