reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
No i ja sie wkoncu wynurzylam;p
ale mam dzisiaj lenia;/

niedawno wstalam i ogladam swoje seriale:)

Pogoda straszna, wieje jak na Syberii...

Moj maluszek znowu wlazl mi pod żebra;/

Hahaha MGD a ja obstawialam jakies lzawe seriale rodem z Nile TV :-D A ty jakies corki na koniu :D tam co chwile ktos umiera np na zawal i wszyscy placza, generalnie najlepsza jest gra spojrzen. A my mamy satelite od paru dni i myslalam, ze bedzie masakra, ale sie pozytywnie rozczarowalam, bo M oglada ... Polska telewizje.. Co chwile cos powtarza za lektorem i smieje sie ile mamy reklam z lekami na wszystko.

Astrid ja tez mam takie chlebki friesbee posypane na gorze sezamem :D uwielbiam jakies fajne kanapeczki z nimi robic, kroje chleb w trojkaty i wsadzam rozne rzeczy do srodka. To tak ladnie wyglada jak takie projesjonalne sandwiche.

Ja czytalam bloga gdzie laska pila napar z lisci malin, bardzo fajny blog :

Nic nie szkodzi...: Wywołanie porodu domowymi sposobami, czyli walka o przeistoczenie brzucha w dziecko

Astrid, ale ty jeszcze nie rodz, bo ja dopiero w sobote pojde do mojego ulubionego sklepu a jeszcze chce Ci wyslac cos przed porodem :-D poczekaj jeszcze tydzien aub ! :p

Ostatnia edycja:
AYNI ooo nie :p bede bronic swego serialu! Tam tylko raz ktos umarl!! :D i to byla milosc tragiczna :D

Polskiej TV nie cierpie. Nie ogladam. A jak slysze lektora to mna telepie..nie ma to jak np. Batman mowiacy glosem Fronczewskiego haha

Apropos chleba,to ja bardzo czesto robie foccacie..nosz pyszniejszego bulko-chleba noe ma na swiecie :D

MGD ja mialam na mysli te egipskie seriale z Nile Tv nie te Twoje corki, nie umiem sie juz wyrazic po polskiemu :/ nawet jak sie serial zaczyna to juz w czolowce cos placza ;D Polska telewizje uwielbiam, jak nie ma komedii w tv to wlaczamy albo polska tv albo libijska. Czy Twoj maz tez sie tak smieje z libijczykow ? Moj mowi, ze w Libii nawet na chlebie jest karteczka na ktorej jest napisane , ze to jest chleb i sluzy do spozycia :D hahahaha

A foccacie sama robisz czy kupujesz gotowe z AH i podgrzewasz ? Ja bym sobie sama piekla ten chlebek albo jakies pity, ale mnie od drozdzy cala ciaze odrzuca...

Haha postaram się nie urodzić tak szybko :-D.

Ten chlebek jest też dobry do robienia tostów. Póki co kupujemy zwykły pszenny, który smakuje jak polska weka/bułka wrocławska (nie wiem, jak co się nazywa w różnych regionach Polski). Bo można z niego robić normalne kanapki. Ten płaski jest fajny do różnych sosów, zup, albo do grilla, żeby sobie urywać jedząc np. kiełbaskę.

Filmy wolę albo z lektorem, albo z napisami. W zasadzie to skłaniam się bardziej ku napisom. Przynajmniej posłucham głosów aktorów i osłu****ę się z angielskim. Natomiast szlag mnie trafia, jak puszczają np. na polsacie kreskówki z lektorem. Bajki animowane jak dla mnie muszą być z dubbingiem i już. Poza tym polski dubbing jest na bardzo wysokim poziomie, przynajmniej wg mnie. No i można sobie jakieś śmieszne teksty podłapać :-D.

AYNI hahah eee nooo nieeee egipskich seriali nie ogladam :D no,oprocz Ramadanowej edycji z Hosny Mubarakiem ;)

A co Libanczykow..hmm nie wiem,nigdy zartow na ich temat nie slyszalam. Ale popytam meza :D

A focaccie sama robie-dlugo jest swieza. Uwielniam z tymiankiem i oliwkami mmmmm

ASTRID tez uwazam ze polsko dubbing jest bardzo dobry :)

Nooooo nie libanczycy, tylko libijczycy , tzn mieszkancy pieknej Libii :D nie wiem czy poprawnie napisalam, chyba tak :eek: moze to tylko Tunezyjczycy sobie robia z nich jadra :D

Mgd byłaś już może na tym spotkaniu w szpitalu?

Gadałam ostatnio z moją koleżanką, ona rodziła jedno dziecko w pl a niedawno drugie w uk bo teraz tam mieszkają. No i rozmawiałyśmy o znieczuleniach itp sprawach, ona ogólnie jest przeciw bo mówi że takie coś to zawsze wpływa na dziecko i zaraz po porodzie nie można stwierdzić na pewno czy maleństwo jest ospałe przez środek czy coś jest nie w porządku. I ona tak to sobie tłumaczyła właśnie że kilka godz się przemęczy bo dzidziuś najważniejszy a jak już bardzo długo by to trwało to dopiero o coś poprosi. I tak z pierwszym dzieckiem nic nie brała, ale teraz przy drugim mówiła że jej gaz rozweselający zaproponowali i nie była przekonana ale w sumie przy opisie wyszło na to że to nie działa przeciwbólowo tylko właśnie poprawia humor mimo bólu i przestaje się o nim myśleć a na dziecko jak już to wpływa korzystnie bo wdychając to dostarcza się dziecku więcej tlenu.

Podsumowując chodzi mi o to czy słyszałyście o czymś takim bo ponoć w pl tez zaczynają to pomału wprowadzać.
I w ogóle co sądzicie o znieczuleniach?

reklama
KALLIE na to spotkanie idziemy w poniedzialek. Dam Ci znac :)

Ja tez jestem przeciwna znieczuleniom. I jesli tylko dam rade to bedzie naturalsik.
Jesli pekne to w gre wchodzi tylko kroplowa, na ZZO sie nie zgodze chocbym miala po scianach chodzic :D

AYNI hahah Libanczycy,Libyjczycy co za roznica ;)

Wazylam sie dzisiaj..przez 3 tyg znowu mam 2 kg na plusie..wrrrr
Z powietrza chyba kurna..

Do góry