reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
No i ja sie wkoncu wynurzylam;p
ale mam dzisiaj lenia;/

niedawno wstalam i ogladam swoje seriale:)

Pogoda straszna, wieje jak na Syberii...

Moj maluszek znowu wlazl mi pod żebra;/

Hahaha MGD a ja obstawialam jakies lzawe seriale rodem z Nile TV :-D A ty jakies corki na koniu :D tam co chwile ktos umiera np na zawal i wszyscy placza, generalnie najlepsza jest gra spojrzen. A my mamy satelite od paru dni i myslalam, ze bedzie masakra, ale sie pozytywnie rozczarowalam, bo M oglada ... Polska telewizje.. Co chwile cos powtarza za lektorem i smieje sie ile mamy reklam z lekami na wszystko.

Astrid ja tez mam takie chlebki friesbee posypane na gorze sezamem :D uwielbiam jakies fajne kanapeczki z nimi robic, kroje chleb w trojkaty i wsadzam rozne rzeczy do srodka. To tak ladnie wyglada jak takie projesjonalne sandwiche.

Ja czytalam bloga gdzie laska pila napar z lisci malin, bardzo fajny blog :

Nic nie szkodzi...: Wywołanie porodu domowymi sposobami, czyli walka o przeistoczenie brzucha w dziecko

Astrid, ale ty jeszcze nie rodz, bo ja dopiero w sobote pojde do mojego ulubionego sklepu a jeszcze chce Ci wyslac cos przed porodem :-D poczekaj jeszcze tydzien aub ! :p

Ostatnia edycja:
AYNI ooo nie :p bede bronic swego serialu! Tam tylko raz ktos umarl!! :D i to byla milosc tragiczna :D

Polskiej TV nie cierpie. Nie ogladam. A jak slysze lektora to mna telepie..nie ma to jak np. Batman mowiacy glosem Fronczewskiego haha

Apropos chleba,to ja bardzo czesto robie foccacie..nosz pyszniejszego bulko-chleba noe ma na swiecie :D

MGD ja mialam na mysli te egipskie seriale z Nile Tv nie te Twoje corki, nie umiem sie juz wyrazic po polskiemu :/ nawet jak sie serial zaczyna to juz w czolowce cos placza ;D Polska telewizje uwielbiam, jak nie ma komedii w tv to wlaczamy albo polska tv albo libijska. Czy Twoj maz tez sie tak smieje z libijczykow ? Moj mowi, ze w Libii nawet na chlebie jest karteczka na ktorej jest napisane , ze to jest chleb i sluzy do spozycia :D hahahaha

A foccacie sama robisz czy kupujesz gotowe z AH i podgrzewasz ? Ja bym sobie sama piekla ten chlebek albo jakies pity, ale mnie od drozdzy cala ciaze odrzuca...

Haha postaram się nie urodzić tak szybko :-D.

Ten chlebek jest też dobry do robienia tostów. Póki co kupujemy zwykły pszenny, który smakuje jak polska weka/bułka wrocławska (nie wiem, jak co się nazywa w różnych regionach Polski). Bo można z niego robić normalne kanapki. Ten płaski jest fajny do różnych sosów, zup, albo do grilla, żeby sobie urywać jedząc np. kiełbaskę.

Filmy wolę albo z lektorem, albo z napisami. W zasadzie to skłaniam się bardziej ku napisom. Przynajmniej posłucham głosów aktorów i osłu****ę się z angielskim. Natomiast szlag mnie trafia, jak puszczają np. na polsacie kreskówki z lektorem. Bajki animowane jak dla mnie muszą być z dubbingiem i już. Poza tym polski dubbing jest na bardzo wysokim poziomie, przynajmniej wg mnie. No i można sobie jakieś śmieszne teksty podłapać :-D.

AYNI hahah eee nooo nieeee egipskich seriali nie ogladam :D no,oprocz Ramadanowej edycji z Hosny Mubarakiem ;)

A co Libanczykow..hmm nie wiem,nigdy zartow na ich temat nie slyszalam. Ale popytam meza :D

A focaccie sama robie-dlugo jest swieza. Uwielniam z tymiankiem i oliwkami mmmmm

ASTRID tez uwazam ze polsko dubbing jest bardzo dobry :)

Nooooo nie libanczycy, tylko libijczycy , tzn mieszkancy pieknej Libii :D nie wiem czy poprawnie napisalam, chyba tak :eek: moze to tylko Tunezyjczycy sobie robia z nich jadra :D

Mgd byłaś już może na tym spotkaniu w szpitalu?

Gadałam ostatnio z moją koleżanką, ona rodziła jedno dziecko w pl a niedawno drugie w uk bo teraz tam mieszkają. No i rozmawiałyśmy o znieczuleniach itp sprawach, ona ogólnie jest przeciw bo mówi że takie coś to zawsze wpływa na dziecko i zaraz po porodzie nie można stwierdzić na pewno czy maleństwo jest ospałe przez środek czy coś jest nie w porządku. I ona tak to sobie tłumaczyła właśnie że kilka godz się przemęczy bo dzidziuś najważniejszy a jak już bardzo długo by to trwało to dopiero o coś poprosi. I tak z pierwszym dzieckiem nic nie brała, ale teraz przy drugim mówiła że jej gaz rozweselający zaproponowali i nie była przekonana ale w sumie przy opisie wyszło na to że to nie działa przeciwbólowo tylko właśnie poprawia humor mimo bólu i przestaje się o nim myśleć a na dziecko jak już to wpływa korzystnie bo wdychając to dostarcza się dziecku więcej tlenu.

Podsumowując chodzi mi o to czy słyszałyście o czymś takim bo ponoć w pl tez zaczynają to pomału wprowadzać.
I w ogóle co sądzicie o znieczuleniach?

reklama
KALLIE na to spotkanie idziemy w poniedzialek. Dam Ci znac :)

Ja tez jestem przeciwna znieczuleniom. I jesli tylko dam rade to bedzie naturalsik.
Jesli pekne to w gre wchodzi tylko kroplowa, na ZZO sie nie zgodze chocbym miala po scianach chodzic :D

AYNI hahah Libanczycy,Libyjczycy co za roznica ;)

Wazylam sie dzisiaj..przez 3 tyg znowu mam 2 kg na plusie..wrrrr
Z powietrza chyba kurna..

Do góry