reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

Hmm a myslalam ze juz duzo wiem :)
A tu prosze. Gwozdz. W pupci mowicie...
A ten dotykowy do czola to sie nie nadaje??
Jakos nie wyobrazam sobie dziecko katowac termometrowa lewatywa :D
No ale skoro trzeba to trzeba ;)

AYNI spoko loko. Jak kcesz to Ci przywioze. No problemos. Planujemy leciec na Eid do Egiptowa w pazdzierniku :)
A ten wynalazek to mozna kupic w drogerii. Zrobie potem fote i pokaze,bo nie mam pojecia zielonego jak to sie nazywa...

BEENADETKO a ile ta podroz bedzie trwac i czym? I w jakim wieku bedzie dzidziol??

reklama
mgd takie termometry tez nie daja poprawnego pomiaru..
co do wkladania termometra w tylek to co wy chcecie dziecku ten termometr do polowy wsadzac?:confused: to sie wsadza na jakies 3-5 mm... i nie wklada sie tego na sucho, tylko lepiej nawilzyc oliwka..

Dziewczyny chyba sie posikam ze smiechu :D dobre, ja tam sie nie boje w pupe, byle by tylko koncoweczka, nawet nie poczuje.

MGD to jest w takich kostkach, z laska na opakowaniu nazywa sie Hawwa Sweet , avocado, lemon i rose, moze byc tez w pojemniczkach, wszystkie sa tanie jak barszcz, jakbys mogla to byla bym baaaardzo wdzieczna. Mi bez roznicy jaki zapach, nie depiluje wasacza codziennie :D a samej mi sie nie chce paprac w kuchni z tym ... alf alf shukran!!

Dziewczyny, ale ja mówię poważnie - JA OSOBIŚCIE nigdy nie mierzyłam dziecku temperatury w odbycie i żadna lekarka nie kazała mi tego robić:shocked2: ani pielęgniarka w szpitalu, ani połozna środowiskowa która dwa razy przy każdym dziecku odwiedzila mnie w domu, ani pediatra....
Zawsze sprawdzało się kark dziecka i mierzylo temperaturę pod paszką. Jak robiły to pielegniarki w szpitalu tego nie wiem. Ja w każdym bądz razie nie mierzylam w odbycie i nie przypominam sobie, by robila to jakakolwiek pielęgniarka/lekarka przy mnie....
Mnie zawsze uczono ze aby sprawdzić czy dziecko nie jest przegrzane/przechłodzone to sprawdza się jego karczek i to jest najbardziej miarodajne...
Wybaczcie, ale wkładanie dziecu termometra do pupy nie jest komfortowa ani dla mamy ani tym bardziej dla dziecka... Osobiscie nie zamierzam tego robić...

ISKIERKO moze kiedys w pl sie inaczej robilo ale w nl robi sie tak wlasnie.No sa rozne metody ale oni preferuja ta czy sie to nam podoba czy nie to jest najdokladniejsza metoda.

Iskierko pytam z czystej ciekawosci-jesli maluszek chory bedzie z goraczka,to jak zmierzysz mu temp?przykladajac reke do karczku?temp mierzona pod paszka nie jest w ogole miarodajna,zazwyczaj jest o kilka dziesiatych nizsza,niz faktyczna.kraamzorg ZAWSZE tez mierzy w pupci,sa specjalne termometry dla dzieci z miekka koncowka,ktore daja wynik juz po ok 3 sek.

Sencilla, ja rozumiem wszystko. Niech sobie kraamzorg mierzy jak chce. ja jestem nauczona do mierzenia pod paszką (ewentualnie w pachwince) i tego się trzymajmy.
Poza tym sa jeszcze termometry w smoczkach...

Ja mysle ze nie ma co robic tragedii to nic strasznego dla dziecka ,moim zdaniem to stosowanie czopkow jest gorsze .Ten termometr to doslownie troszeczke sie wsowa i to nic strasznego dla dziecka.No i mamy pewnosc ze temperatura jest prawidlowo zmierzona bo u takich maluchow to bardzo wazne.ISKIERKO a co zrobisz jak kramzorgowa zechce dziecku zmierzyc temperature, to jej codzienny obowiazek?

Nana, napisalam wyżej - jak sobie kraamzorg mierzy jak chce, ale mnie niech do tego nie zmusza.
Ja cierpialam razem z dzieciem za każdym razem gdy musialam zaaplikowac czopek...
Na szczęscie nie musislam robić tego zbyt często.

reklama
Ja tez czopkow nie cierpie ,i sama nigdy Tymkowi nie podalam i nie podam z wlasnej woli.Kupilam paracetamol w syropku i tylko taki uzywamy.niestety w szpitalu Tymek dostawal paracetamol w czopkach bo go glowka bolala po vacuum.

Do góry