reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Noo dlatego nie ma sensu wydawac duzej kasy na cos co jest zbedne a i tak nie pomoze, lepiej kupic tani zwykly termometr i temperature zmierzyc w pupie, a za reszte pieniedzy kupic cos ladnego dziecku:happy2:
ps. Iskierka jak wlozysz ten naoliwkowany termometr minimalnie do pupci to dziecku nic sie nie stanie:happy2: przeciez tez nie bedziesz mierzyc co 2 minuty.. :)

reklama
dziewczyny ja nigdy nie mierzylam malej temperatury w tylku:sorry: ale jakos dziwne i nie przyjemne mi sie to wydaje. kupilismy termomert z canpola do ucha (sa juz po ok 60zl) i super sie sprawdza :tak: nie polecam laserowych do czola takie bez przykladania:sorry2:

a takiemu 3 latkowi zaaplikujecie termometr i czasem pojdzie do szkoly i powie ".. a mi w dupke wkladaja.." :sorry2:
z czopkami uzylismy moze z trzy razy i po zaaplikowaniu zawsze mowilismy ze to mucha ja ugryzla i chyba dlatego wiki nie lubi much:zawstydzona/y:

The Hague, juz nie przekonujmy Iskierki do tego termometra, wydaje sie, ze mocno jej sie ten pomysl nie podoba ;)

Niunia, mysle, ze prawie kazdy zdaje sobie sprawe, ze sie mierzy temperature rowniez w pupie i nie widze nic zlego w tym, ze moj 3-latek powie gdzies, ze ja tez to robie...

A jak mam wkladac czopka, to mowie wprost co robie,tlumacze, ze to lekarstwo, tak trzeba i prawie nic nie poczuja. A co bede im sciemniac ;)

Kazdy niech se mierzy jak chce, pozostaje mi zyczyc wszystkim mamom, aby nie bylo potrzeby mierzenia temperatury u zadnego z dzieci. NIech rosna zdrowo i pieknie! Zycze wszystkim slodkich snow.

Ostatnia edycja:
A co z takimi do uszka ? Wlasnie przyszla dzis reklamowka z LIDLa i tam beda w przyszlym tygodniu jakies reczniczki i pizamki z kubusiem puchatkiem oraz ten termometr do uszka za 12.99... Mysle, ze w Kruidvacie tez dostalabym taki do dupki zwykly...

Ayni, nie wiem, co z takimi, nie uzywalam. WIdzialam, jak takim mierza dzieciom w szpitalu temperature. Mierzyli mojej Tosi, jak kiedys musialam z nia zostac w szpitalu na noc.

Ja sie wypowiem tylko ze mierzac blednie temperature dziecku to dopiero krzywde mozna zrobic.Z tymi termometrem na podczerwien to to jest tak ze on mosi co najmniej pol godziny lezec w otoczeniu dziecka w tej samej temp. i dopiero potem go mozna uzyc.no i tak jak pisalam ze jak jest jakies ryzyko to zalecaja tradycyjnie mierzyc.No ale tak jak napisala SENCILLA oby jak najrzadziej byly nam potrzebne.

Iskierka jak wlozysz ten naoliwkowany termometr minimalnie do pupci to dziecku nic sie nie stanie:happy2: przeciez tez nie bedziesz mierzyc co 2 minuty.. :)
TheHague, ja wiem jak się mierzy i co trzeba zrobić. Ale uważam, ze rownie dobrze mozna dziecku zmierzyć temperature w innym mikejscu i też bedzie dobrze.
Niech każdy mierzy jak uważa za słuszne...

reklama
Do góry