reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

AYNI :)
Wyslij mi ten opis pasty jeszcze na priva,bo potem sie noe dokopie w watku :D

SENCILLA a mozesz podac mi namiary na taki termomete z miekka koncowka??

Spoko laski,mi tam te mierzenie w odbycie wydaje sie logiczne...
To moje pierwsze dziecko, dlatego sie wszystkiemu dziwie :)
Nawet smarowanie mlekiem sutka po karmieniu wydawalo mi sie smieszne hahah

A tak sobie teraz przypomnialam..przy pierwszym porodzie jak bylam w szpitalu,pielegniarka tez prosila mnie o pomiar w odbycie :D zakladala takiego kondomka i wio :)

Ostatnia edycja:
reklama
MGD wstawie Ci zdjecie , bo znalazlam w necie , to wyglada tak, marka, firma, zapach nie wazne, czy z miodem i cytryna , czy z roza , czy z awokado wsio jedno :) niestety na prv nie moge zalaczyc.
Twoj maz na 100 % bedzie wiedzial co to jest. taki jedna paczka kosztuje okolo 5 funtow EGP, oczywiscie zwroce Ci pieniazki jak wrocisz .
$(KGrHqUOKpIE5V-sCIhUBOge4eWTN!~~60_35.JPG

A co do termometra, Sencilla ja rowniez byla bym wdzieczna jakbys mogla mnie nieco nakierowac jak on sie nazywa i gdzie to mozna dostac. W aptece? Czy gdzie szukac ?

Aaaaa juz i ja wiem teraz :D
Nie ma sprawy kochana,przypomnij mi sie jeszcze jak bede pisac ze lecimy :)

laseczki, takie termometry sa w kazdej drogerii. ja kupilam taki dla dzieci z Cars, chyba 2 euro kosztowal haha :) taki jest najlepszy, ma gumowa koncowke, wsadzalam go dzieciom wiele razy i placzu nie bylo... Ja to chyba jestem jakas niewrazliwa, stwierdzam po czytaniu Waszych postow, bo i czopy wsadzam i wszystko robie. Jak mus to mus :-D:tak:

zaraz jakis termometrzyk na necie poszukam, to Wam zapodam :tak:

Tak te termometry sa wszedzie w HEMIE ,w kazdej drogerii.Ja sama czopkow nie lubilam to co bede dziecku zapodawac.

to chyba cos w ten desen:

BISMED.PL -sklep medyczny.Sprzęt rehabilitacyjny,zaopatrzenie ortopedyczne,obuwie Memo.Stabilizatory.Pasy ortopedyczne.Ciśnieniomierze.Poduszki ortopedyczne.Bielizna korygująca.Art.dla kobiet w ciązy i porodzie.Wkładki do butów.Wyposażenie gab

http://www.ceneo.pl/279839s

pamietam, jak jeszcze przy Marysi moj R zakupil jakies cudo do mierzenia na czole za 100 zl. Jejku, nienawidze go, nie umiem nim mierzyc, a on zreszta nigdy nie pokazuje dokladnej temperatury.

Ostatnia edycja:
Witam!
Widzę że temat o du... poruszacie...
Ja Tymkowi też mierzę w pupci ale mam również termometr przykładany do skroni,sprawdzony bo testowany w szpitalu.Czopki też mi się zdarzyło aplikować...

Na humorek:

"Tata musiał włożyć dziecku czopek a dziecko wybiegło na balkon i na cały głos: Tato tylko nie w pupę!!!"

Bernadetka do PL droga krótka ani wygodna nie jest, więc takiemu maluchowi napewno lepiej samolotem...a jeśli już musicie autem to radziłabym z noclegiem gdzieś w hotelu podrodze.

Iskierka ja mam termometr w smoczku takze. i wiesz co Ci powiem? mierzylam malemu temperature w kilka dni po porodzie. Przerazilam sie jak go tylko uzylam!!! temperatura pokazala mi... 33,5 stopnia :szok: wpadlam w poploch co za temperatura i ze jest maxymalnie wyziebiony, o ja niedobra matka.. :shocked2::wściekła/y: :-( mama mowi, ze niemozliwe, ze taka niska temperatura.. sprawdzilysmy termometrem normalnym przez pupe.. 37,0... Mowie kuu... rde co jest:confused: no to wsadzam smoczek do swojej buzi, sse sse :-D a tu 39,0 :confused::eek: pytalam kraamzorg, te w smoczku sa niedobre bo nie daja takze poprawnej temperatury.. gdybym nie sprawdzila w pupie to bym pewnie durna z malym na ostry dyzur pojechala i by mnie tam wysmiali:dry::sorry2:

AnnaJ haha ale sie usmialam :-D jakby tu w NL tak dziecko krzyklo, to za 2 minuty odrazu by sasiedzi policje naslali :-D7

A termometry z miekka koncowka dostaniecie tez w Etosie i Kruidvacie :cool2: a ja mam z etosa normalny elektroniczny ale z normalna koncowka i tez sie sprawdza :happy2:

reklama
The Hague, no ja wlasnie mam takie przygody z tym termometrem na czoło. Raz Tosia mi sie rozgoraczkowala.. ledwo zyla. no to mierze jej temp na czole, a tu mi pokazuje 37,0. Mysle sobie: lekko podwyzszona, przejdzie jej. A ona dalej czerwona, goraca, mysle sobie: co do ciula..? mierze normalnym, a tu mi 39,5 wyskakuje. i to cos kosztowalo 100 zl... a normalny z Carsem 2 euro haha

Do góry