reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

Hmm my mamy cruisera.
Ale do niego nie pasuje maxi cosi.
Jest lekki,zwrotny i tani.
A potrzebujemy wozka tylko do kwietnia wiec ten jest idealny (przeprowadzka do Egiptu,gdzie takie sprzety nie zdaja egzamimu)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    9 KB · Wyświetleń: 18
reklama
tak właśnie też się nad tym zastanawiam żeby używany kupić tutaj z marktplaats Tylko moim zdaniem wtedy bez fotelika bo nie wiadomo czy ktoś nie miał kiedyś stłuczki czy że nawet mu fotelik nie upadł kilka razy i może z zewnątrz nie widać ale w środku jak coś popękało a gdy trzeba będzie to potem już nie zadziała tak jak powinno.
Bo z pl to chyba podobnie by mnie to wyniosło jakbym zamawiała i potem koszt transportu jeszcze. A macie jakieś typy albo opinie znajomych na wózki które w miarę fajne i praktyczne?

No nam problem fotelika odpada. Potrzebujemy go tylko na wyjscie ze szpitala.
Samochodu nie mamy :)

My póki co maxi cosi pożyczymy od znajomych, bo mają 2 letnie dziecko i póki co nie potrzebują. Słyszałam, że za Maastunelem jest jakiś sklep dzieciowy, gdzie mają mega zniżki. Kiedyś byliśmy tam nawet przypadkiem z tego, co pamiętam, jak szukaliśmy maklera. Tam np. całe wyposażenie pokoiku kosztowało 300 €. Oczywiście teraz nie pamiętam, gdzie to jest dokładnie.

Ja kupiłam fotelik uzywany, w bardzo dobrym stanie bo niestety niestac mnie na nowy:(
mgd przeprowadzka do egiptu?:)
piekne miejsce... juz tyle lat marze zeby tam pojechac...

BERNADETKA my kupilismy fotelik na vrijemarkt za 6€ :D

Taaak wynosimy sie do Egiptowa :) (moj maz jest z Alexandrii) juz dosc na wygnaniu :) teskno nam do palm

ASTRID wczoraj chyba dostalam gazetke ze sklepu http://www.babyentiener.nl/
Maja duuuze wyprzedaze :)

Nasz tez kosztował 6:)
dlugo sie zastanawialismy czy nie kupic nowego ale po obliczeniu wszystkich kosztów ciezko kupic wszystko nowe...
a potrzeba tyle rzeczy, chociarz kupuje po troszeczku to i tak sporo to kosztuje...

ja na marktplaatsu kupilam NOWY ZAPAKOWANY FOTELIK za 20e bo babka dostala go w prezencie do wozka ktory kupila niedawno, a jej dziecko juz sie w ten fotelik by nie zmiescilo bo ma rok :D nowiuski, jeszcze sklepem pachnacy :D

wozek - jak juz tu ostatnio pisalysmy. - polecam 4 kolowy, przednie kola oczywiscie zwrotne, inaczej ciezko sie prowadzi.

jeśli fotelika nie używa się zbyt często to rzeczywiście wtedy lepiej pożyczyć lub używany z dobrego źródła bo z tych pierwszych to maluchy zazwyczaj szybko wyrastają. Fajny ten Twój wózek Mgd, a już najważniejsze ze lekki bo jak sobie dodać wózek + maluch+ jakiś kocyk + coś tam w koszu to już dla mnie nieciekawie jak na pietrze mieszkam. Na pewno na raty będę wnosić. Ale lepiej tak bo wygoda dla maleństwa i bezpiecznie w takim kombi jak jest bo to bardziej stabilne i w ogóle. Moja mądra koleżanka chciała zaoszczędzić i od razu kupiła wózek-parasolke bo stwierdziła że po co inaczej a w tym kocyki ułoży na początek i też będzie. oczywiście okazało się że kocyków nie wiem ile żeby kładła i jakieś inne jeszcze podkładki to w takim wózku i tak wgłębienie zostaje a poza tym on w ogóle nic nie amortyzuje a to już na pewno nie było na polskie chodniki:no:
A mi trzeba wózek z większą gondolą bo bym chciała żeby dzidziuś zimę tak sobie przespacerkował i się okazuje że strasznie mi się wybór zawęża a tutaj w dodatku nie mają niektórych co na polskich stronach znalazłam.
Ale ja mam dzisiaj dzień narzekania i sama sobie problemów szukam:confused:

reklama
Wozki sa drogie a jesli sie znajdzie uzywany w dobrym stanie to po co przepłcac?:)

Mi sie udalo wynalezc wozek Mutsy w combi 3w1 wraz z maxi cosi oraz foliami przeciwdeszczowymi, spiworkiem i adapterami, wszystkie instrukcje itd za 60 EUR z dowozem do domu, bo to z sasiedniej wsi na marktplaats dorwalam. Mysle, ze w Polsce wcale nie jest taniej za porzadniejszy wozek trzeba dac ok 1600 jak nie wiecej aby spelnial wszystkie funkcje, tutaj tez za nowy min 400 EUR wzwyz.. A jednak Holendrzy szanuja wozki, bo chca je potem sprzedac. Jest ladny, spelnia swoja funkcje , nie wyglada jak jakis wysluzony czy cos, wiec nikt sie nawet nie domysli ze uzywany ;) Polecalabym zaintestowac w wozek z drugiej reki jesli musisz sama kupic jak ja, tak naprawde jakby samodzielnie urzadzic pokoj to juz masz przynajmniej 600 eur plus wozek nastepne 600 a gdzie cala reszta, ja tam kupuje ekonomicznie :D

Do góry