reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

Jestem w dwupaku :-D. Kuzynostwo nas odwiedziło, niedawno sobie poszli. Ja się objadłam słodkiego i paluszków... no i śpiewalam do toaletki :baffled:. Niefajno. Do tego zauważyłam, że mi kostki spuchły, ech a miałam takie chudziutkie. Wszyscy stwierdzili, że pewnie Majka za tydzień się ujawni na świecie. Spoko, miałabym prezent na polski Dzień Matki :-D.

reklama
Oznacza ze niedlugo rodzisz :D
Ja mam kostki spuchniete juz od jakiegos czasu, lekarz kazal mi sie zglosic jesli po obudzeniu,rano tez beda balony-wtedy jest podejrzenie zatrucia ciazowego.

Ps. Moja mama sie urodzila w dzien matki :)

ISKIERKA wooow! Jak pieknie! Sie malutkiej bedzie smacznie spalo :)
Pojazd tez extra. Co to??

Ja mialam balony non stop i twarz opuchnieta mocno.No ale u ciebie ASTRID to tak jak pisze MGD znak ze niedlogo rodzisz:-)

W dzien Matki powstal nasz Tymus:-)

No u mnie tylko zauważyłam, że kostki nie są takie kościste, no i pierścionki mi już na palcach nie latają. Akurat tą cechę odziedziczyłam po mamie, że nie puchnę, jak balonik. Za to po tacie mam rozstępy i wyglądam jak zebra.

Astrid ja nie mialam opuchnietych kostek nigdy ani w ogole nie puchnelo mi nic w ciazy, ale polozna mi mowila, ze jak bedzie sie mialo cos opuchniete to moze byc zatrucie ciazowe (niebezpieczne), ale moze to tez oznaczac zwykle zatrzymanie wody w organizmie. Lepiej porusz ten temat na spotkaniu, niech wykona Ci dodatkowe badania.

Astrid ja nie mialam opuchnietych kostek nigdy ani w ogole nie puchnelo mi nic w ciazy, ale polozna mi mowila, ze jak bedzie sie mialo cos opuchniete to moze byc zatrucie ciazowe (niebezpieczne), ale moze to tez oznaczac zwykle zatrzymanie wody w organizmie. Lepiej porusz ten temat na spotkaniu, niech wykona Ci dodatkowe badania.
We wtorek idę, to się spytam.

reklama
To, co potencjalnie ma ona ze mną robić? Mamy siedzieć i większość czasu pic kawę i sobie patrzeć w oczy? Już wolałabym ściągnąć do domu którąś z Was, żeby pogadać i napić się kawy. Szczególnie, że za kraamzorg się płaci, a jedna co u mnie była, to tak średnio mi się z nią rozmowa kleiła. Może gdybyśmy były w podobnym wieku, ale ona była gdzieś w wieku mojej mamy, na dodatek słabo po angielsku, a ja holenderski słabo rozumiem.

A jaka jest opłata kraamazorg, myślałam, że jej wizyty są darmowe.
A czy trzeba ją brać? bo szczerze to jak dużo by się płaciło to szkoda pieniędzy :-p

Do góry