reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

OLINKO nie. Kraamzorg nie jest obowiazkowa.
Stawka jest ok 4€ za godzine, w sumie przy wzieciu minimum wychodzi kolo 100.
Na pewno ceny sa rozne w kazdej agencji, ale to taka powiedzmy srednia :)

ASTRID zeberka powiadasz :D a moze tygrysek :)

reklama
A jaka jest opłata kraamazorg, myślałam, że jej wizyty są darmowe.
A czy trzeba ją brać? bo szczerze to jak dużo by się płaciło to szkoda pieniędzy :-p

Ja nie biorę do domu, bo rodzę w hotelu położniczym, gdzie spędzam 5 dni i mam taką usługę na miejscu. Tak mi przynajmniej mówili.

mgd - tygrysek też może być, tak czy owak, jestem w paski ;)

Ja mam rozrzeszony pakiet ubezpieczeniowy i pokrywaja mi tylko 15 godz. kraamzorg:)
za reszte musze sama zaplacic:/ wlasnie okolo 4 euro za godzine.

Znajoma urodzila blizniaki i nie brala kraamzorg takze nie jest obowiazkowa i dala rade, co maja zbadac to zbadaj polozne:)

Ach jak ja nie moge odzalowac ze u nas takiego hotelu niet :(

Ja mam pasiasty posladek ;)

Haha albo zebrzana :p
A serio to jakby sie uprzec moge powiedziec ze se tatoo strzelilam ;)

BERNADETKA no wlasnie to mi powiedzial lekarz-kraamzorg jest dla komfortu matki. Nie dla jej zdrowia. Bo od tego sa polozne.

Iskierka śliczny kącik dla malutkiej udało Ci się stworzyć, gratulacje :-)
I tak chciałam spytać Was może o jakieś opinie o wózkach,czy nowy - używany, stąd czy z Polski i w ogóle jakieś propozycje np takie komplety 3w1 czy lepiej coś innego?

Mgd masz racje:)
ja to moge powiedziec ze jestem zylasta;p na calych nogach:/

Kallie ja to nic nie moge powiedzec o wózkach bo u nas ma babcia kupic wiec nawet niewiem bardzo jaki bedzie zdaje sie na gust tesciowej:)
Czesto mozna znajsc mało zniszczone na marktplaats i za calkiem przystepna cene:)
to zalezy jakie kto ma upodobania:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry