hej dziewczyny
ja polecam robic zakupy w styczniu i lipcu, sa wtedy naprawde duze wyprzedaze, nawet do 70 %, wlasciwie na wszystko, mozna sie wtedy zaopatrzyc
Marktplaats - De plek om Nieuwe en Tweedehands spullen te kopen en verkopen to tez swietna sprawa, rzeczy nowe i z drugiej reki, naprawde olbrzymi wybor.
KOsmetykow Oilatum nie ma, to prawda, ale jest seria (nie pamietam nazwy, niestety), takie biale opakowanie z niebieska kaczuszka, jest tam wlasnie emulsja olejowa do kapieli, sklad ten sam co oilatum, ja uzywalam przy drugiej corci, ktora urodzila sie z luszczaca, sucha skora i swietnie to na nia dzialalo.
ta emulsje mozna kupic w sklepach typu Etos, Kruidvat, Dirx, D&A, w dziale z kosmetykami dla dzieci.
bardzo czesto sa promocje, np. 2 halen, 1 betalen, czyli masz 2 w cenie jednego, ja prawie zawsze kupuje w takich promocjach, oplaca sie moim zdaniem. pieluszki tez sa czesto w promocji. w Etosie zawsze jest w promocji jeden rodzaj pieluch, ostatnio byly Pampersy, 9 euro za dwie paczki, a normalnie placi sie 17.
co do ubranek, to polecam popytac kolezanek, czy nie maja do oddania albo odsprzedania. takie male ubranka nie niszcza sie, no bo co taki niemowlaczek moze z nimi zrobic
a szybko wyrasta, wiec sa naprawde jak nowe.na marktplaats mozna nawet cale serie ubranek wylicytowac, czesto w okolicy i samemu odebrac, zeby nie placic za przesylke.
z zabawkami to samo, dzieciom sie szybko nudza (zwlaszcza holenderskim
zarcik) i rodzice wystawiaja na sprzedaz czasem prawie nowe.