reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
hi dziewczynki!
dzieki za odp, ale ja mam dziwne przeczucie ze sie raczej nie obroci glowka w dol. Moje pierwsze dzidzi siedzialo prawie cala ciaze w jednej pozie, co usg to to samo, wiec mialam cc. Mnie przeraza teraz porod naturalny, bo nie wiem czego sie moge spodziewac :szok:, cesarka dla mnie to pikus, wiem co i jak:happy:.
Mam do was pytanko jakie kosmetyki trzeba kupic dla maluszka bo pozapominalam co i jak?
No na pewo balsam do ciala plyn do kapieli ja ma z marki zwistal , gruszke do czyszczenia noska(ja mam aspirator z otrivina) ,sol fizjologiczna. A jezeli chodzi o balsam do cialka to lepszy jest ten krem taki zakrecany lepiej nawilza.

Astrid jeszcze raz gratuluję!!! Doczytałam sobie troche wstecz:-D Maja śliczna.

boys-girls-desi-glitters-11.gif

ALISHIA ja jestem niezmiernie zadowolina z faktu iz nie szczepia noworodkow w pierwszej dobie na ta nieszczesna gruzlice. To bardzo ciezka szczepionka dla tak malego organizmu.
Nie jest w standardzie,ale mozna zaszczepic pocieche prywatnie.

Czy tutaj szczepienie na fenyloketonurię też robią od razu po porodzie, jak biorą dziecko do mierzenia i ważenia? Moja mama się mnie spytała a ja nie potrafiłam jej odpowiedzieć, bo nie wiedziałam. Nic mi nie mówili w szpitalu w tej kwestii, więc nie wiem :szok:

Astrid tu n nic nie szczepia, pierwsze szczepienie jest dopiero 2 miesiace po porodzie:
2 msc - DKTP-Hib i pneumokoki 1 dawka
3 msc- to samo 2 dawka
4 msc- to samo 3 dawka
11 msc-to samo 4 dawka
14 msc- BMR i meningokoki C
3.5 roku DKTP 5 dawka
9 lat DTP 6 dawka i BMR
DKTP to sa ( difterie , kinkhoest, polio )

reklama
Do góry