reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
hi dziewczynki!
dzieki za odp, ale ja mam dziwne przeczucie ze sie raczej nie obroci glowka w dol. Moje pierwsze dzidzi siedzialo prawie cala ciaze w jednej pozie, co usg to to samo, wiec mialam cc. Mnie przeraza teraz porod naturalny, bo nie wiem czego sie moge spodziewac :szok:, cesarka dla mnie to pikus, wiem co i jak:happy:.
Mam do was pytanko jakie kosmetyki trzeba kupic dla maluszka bo pozapominalam co i jak?
No na pewo balsam do ciala plyn do kapieli ja ma z marki zwistal , gruszke do czyszczenia noska(ja mam aspirator z otrivina) ,sol fizjologiczna. A jezeli chodzi o balsam do cialka to lepszy jest ten krem taki zakrecany lepiej nawilza.

Astrid jeszcze raz gratuluję!!! Doczytałam sobie troche wstecz:-D Maja śliczna.

boys-girls-desi-glitters-11.gif

ALISHIA ja jestem niezmiernie zadowolina z faktu iz nie szczepia noworodkow w pierwszej dobie na ta nieszczesna gruzlice. To bardzo ciezka szczepionka dla tak malego organizmu.
Nie jest w standardzie,ale mozna zaszczepic pocieche prywatnie.

Czy tutaj szczepienie na fenyloketonurię też robią od razu po porodzie, jak biorą dziecko do mierzenia i ważenia? Moja mama się mnie spytała a ja nie potrafiłam jej odpowiedzieć, bo nie wiedziałam. Nic mi nie mówili w szpitalu w tej kwestii, więc nie wiem :szok:

Astrid tu n nic nie szczepia, pierwsze szczepienie jest dopiero 2 miesiace po porodzie:
2 msc - DKTP-Hib i pneumokoki 1 dawka
3 msc- to samo 2 dawka
4 msc- to samo 3 dawka
11 msc-to samo 4 dawka
14 msc- BMR i meningokoki C
3.5 roku DKTP 5 dawka
9 lat DTP 6 dawka i BMR
DKTP to sa ( difterie , kinkhoest, polio )

reklama
Do góry