reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

witam!
Polozna powiedziala mi ze daje dwa tygodnie na obrocenie sie, jesli tego nie zrobi to bedzie juz siedziala, bo ma za malo miejsca na obrot, a jutro mija dwa tygodnie od ostatniej wizyty. ciagle czuje gdzie jest glowka i wbija mi ja ciagle pod cyca tak za biustonosz musze rozpiac bo cisnie:-)

reklama
ewwelinna nie wiem, jakos dziwnie ale dziecko ma czas do 37 tygodnia nawet.. mi tez polozna tak mowila, bo pytalam kiedy sie obroci.. czy ta polozna jest tego pewna?

pytalam jej sie dwa razy co i jak, ale jutro jeszcze raz sie zapytam, zobaczymy, chociaz ja tam bym wolala cc bo naturalnego sie troszke obawiam:

Ja rozmawiajac z moja polozna pytalam o obkrecanie sie dziecka bo moj maluszek caly czas sie wierci i obkreca sie jak mu wygodniej. I powiedziala mi to samo co Hague napisala ale Większość maluchów układa się w brzuchu swojej mamy we właściwe położeniu (podłużnym główkowym) między 32. a 36. tygodniem życia płodowego. Jeśli jednak twojemu maleństwu nie spieszy się z tym, postaraj się nie martwić na zapas. Niektóre dzieci długo trzymają w niepewności swoich rodziców i lekarzy – czekają z obrotem aż do kilku, kilkunastu dni przed porodem:)

Ja na cesarke bym sie nie zdecydowala, bo to jednak operacja i moze byc roznie. Nastawiam sie na porod naturalny i mam nadzieje ze nie bedzie zadnych komplikacji
:)

czesc ewelina :)

ja jestem w 33 tc i jak tydzien temu byłam u poloznej to mała była jeszcze głownka do góry i polozna mi powiedziała ze mam sie nie martwić ze do 36 tc moze tak byc :) ale juz nie wypycha mi głowki pod piersi wiec cos czuje ze moze juz sobie fikneła w dół :) dowiem sie za tydzien na wizycie;)

hi dziewczynki!
dzieki za odp, ale ja mam dziwne przeczucie ze sie raczej nie obroci glowka w dol. Moje pierwsze dzidzi siedzialo prawie cala ciaze w jednej pozie, co usg to to samo, wiec mialam cc. Mnie przeraza teraz porod naturalny, bo nie wiem czego sie moge spodziewac :szok:, cesarka dla mnie to pikus, wiem co i jak:happy:.
Mam do was pytanko jakie kosmetyki trzeba kupic dla maluszka bo pozapominalam co i jak?

reklama
Dziewczyny nie ma sie co obawiac naturalnego porodu . Mialam pierwsza cesarke i przy drugiej ciazy tez sie o nia modlilam. Ale los chcial ze rodzilam naturalnie i nie zaluje . Tu znieczulenie jest bezplatne musisz tylko o nie poprosic bo sami nie proponuja. Mi jak zaczely sie skurcze o 3 w nocy wytrzymalam do godz 8 rano potem poprosilam o znieczulenie po ktorym czulam sie jak w niebie zero bolu moglam sie nawet troche przekimac. Dopiero jak juz przychodza te takie skurcze parte czuje sie lekki bol ale da sie go wytrzymac nie przeszkadzal bynajmniej mi az tak bardzo. Co mnie zaskoczyło tu w holandii? opieka w szpitalu super ciagle sie pytaja czy chcemy z mezem cos do picia i do jedzenia. He he tylko nie proscie o wode bo dostaniecie kranowe mi to nie przeszkadzalo za bardzo bylam tylko zdziwiona ze nie w butelce. Zreszta babka z kraamzorgu powiedziala ze tu maja tak zdrowa wode ze mleko dla malego mam robic z cieplej kranowki bo tu wszyscy tak robia:):szok: no i poki co malemu nic nie jest wiec chyba prawde mówila :-). A orientuje sie moze ktoras z was co z ta szczepionka przeciw gruzlicy? w Polsce szzepia od razu po urodzeniu moj maly tutaj nie mial zadnego szczepienia dopiero po 6 tyg mial 3 szczepionki ale nie od gruzilcy. Maz dzwonil i sie pytal to mowil ze tu nie szczepia i ta babeczka powiedziala mu ze Polska od 3 lat nie jest obszarem zagrozonym wiec nie wie dlaczego szczepia jeszcze.

Do góry