reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

dzieki Mgd za ta strone! juz mam w zakladkach ;)

Moj od poczatku zdecydowany,ze bedzie przy porodzie :) Zreszta nie wyobrazam sobie,zeby go nie bylo. Nie dalabym rady bez niego...Jak mnie panika ogarnia przed porodem, to mnie rozczula mowiac,ze przeciez czym ja sie martwie - jak on tam bedzie,wszystkiego dopilnuje i generalnie sprawi,ze bedzie mniej bolalo...mhm :-D sama jego obecnosc juz bedzie wazna.On to cierpliwy czlowiek jest-znosi wszystko w tej ciazy :)

KALLIE
rodzicie z Mgd w tym samym szpitalu? Wybacz,moze pisalas- a ja zapomnialam z nawalu informacji ;)
Moj tez ma zakaz zagladania miedzy nogi :) ale jak bedzie chcial glowke ogladac- to mu nie zabronie :-D

reklama
U nas wlasnie polozna meza szarpnela i zmusial do patrzenia ehhhhh.No maz sie nie obrzydzil ale bal sie mnie dotkanac .

ja mam tylko męża i jak na razie wyraża chęć uczestniczenia, a taką listę to właśnie muszę pomyśleć nad nią, jeśli Mgd taką też sporządzasz możesz podesłać na priv, myślę że byłaby mi bardzo pomocna

Madziula jeśli twardo obstawia że da radę to pewnie się uda, w końcu to głowa rodziny:-)

Bernadetka a Ty z kim do porodu się wybierasz? chcesz żeby mąż uczestniczył albo ktoś z bliskich? I jak Twoje skurcze, mocno nadal dokuczają czy się uspokoiło troszkę?

Ps właśnie nana takiej sytuacji nie chcę i dobrze że można im spisać taką kartkę, tylko że mój pewnie by sie nie dał też tak na siłe, bo by wiedział że potem ze mną miałby do czynienia heh
Miejmy nadzieję że wszystko pójdzie dobrze,jeszcze troszkę czasu na przygotowania mam

Yokasta my właśnie w tym samym z mgd, tylko terminy inne

Ja bede przecierala tory :D

Moj maz na bank bedzie zagladal ;) surykatka taka z niego :D
Ale mi to nie przeszkadza.

KALLIE nie mam w sumie w planach robic takich pisemnych wytycznych..
Jedyne moje "wymagania" to kategoryczny zakaz ZZO oraz info ze chce karmic piersia :)

Ale wiesz co? Gdzies tutaj Iguana wklejala plan porodu po angielsku :) zaraz odkopie :)

ha ha w czasie porodu to mnie tez bylo wszystko jedno kto mi tam zaglada.Zreszta ja raz nawet go prosilam by zajzal bo mialam wrazenie ze dziecko wychodzi no ale to tylko wrazenie bylo.

NANA :D balas sie ze maly z nienacka wyskoczy? Hahah

KALLIE znalazlam. Plan porodu jest zamieszczony w watku "wazne info dla mam w Holandii". Post IGUANY nr 9 na srodku pierwszej strony :)

Ha ha no tak czulam jakby mi wychodzil a to byly parte przy niepelnym rozwarciu ,okropne uczucie.no i mowie do meza zajzyj bo chyba idzie.No ale to nie tak hop siup:-D

reklama
Mgd ten plan porodu,ktory Iguana wkleila to moge sobie wydrukowac, i zabrac ze soba do szpitala -tak jakby byl dla mnie pisany :-D no moze oprocz Doula, bo nie mam niestety ( a bardzo bym chciala ) i nie bardzo chcialabym ogladac swoje lozysko ;-)ale reszta jest git :)

Nana19
pozniej pewnie i tak bedzie mi wszystko jedno, niech zaglada gdzie chce :)
pewnie oboje nie bedziemy tego pamietac :)

Do góry