reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Tamten watek za obszerny zeby sie wbic ;)
Jeden mi wystarczy :p

Kurcze nawet nie myslalam o jezdzie poviagiem,ale czeka nas wyjazd do Hagi do Ambasady...
W sumie to faktycznie nie ma miejsca dla wozkow...ani matek :(

reklama
Faktycznie pieeeknee!!
Ale z cena przesadzili ;)

Mi sie okrutnie podobaja rzeczy z muzpony.
http://muzpony.com.pl/sklep,kategorie,kat,233-my_first_rabbit.html

mgd powodzenia w ambasadzie, tylko patrz dobrze na liste świat kiedy zamkniete, bo ja o mały włos nie pojechałabym w czwartek w ciemno a sie okazało ze zamkniete bo Boze Ciało bylo w pl :) w ostatniej chwili sie kapnełam jak juz bylam gotowa do wyjscia z domu hehehe

swoją drogą do wspołczuje wszystkim którzy musza tu dojechać:) i to nieraz z drugiego konca Nl :)

Ayni aleś wynalazła piękne śpiworki, chyba cie zaraz szturchne..... no ceny też śliczne :) ale wiesz co , ten na stronie pl co chciałam zamawiac jest prawie taki sam i kosztuje 48 zł wiec nawet z przesyłka sie bardziej opłaca ;)

wczoraj jak przywiozłam fotelik to mój Ł był zachwycony, mówie do niego ze mam jakiegos farta fajne rzeczy wynajdywać za dobrą cenę a on do mnie mówi to znajdź mi jeszcze auto takie i takie hahahahahahahah padłam.......... jeszcze co....

kto wie, apropo paszportu, ile sie czeka wyrabiajac go w ambasadzie? chodzi mi oczywiscie o paszport dla maluchow. aniahaven pewnie bedzie wiedziala, ale nie wiem czy tu zaglada:confused:

Dzien dobry pieknisie :)

MGD muzpony juz widzialam wczesniej, tez jestem gek na to , ale nie jestem az tak rozrzutna :) Dzis rano zadzwonil do mnie moj tatko, zameldowal sie z Mazur i powiedzial, ze co potrzebuje z Polski dla malucha to nam zafunduje i poda mamie, zeby mi podwiozla do NL , wiec zaraz ruszam w allegrowskie tango :D

Madziula, no bo racje ma ;) faceci tak pospiesznie wybieraja rzeczy, a my kobiety, zawsze czekamy na perelki. A wczoraj to Ci sie baaardzo udalo, bedziesz miala fotelik , jakiego nie ma zbyt wiele osob w NL.

The Hague, na stronie konsulatu jest napisane wszystko bodajze, bylam na ich stronie rok temu, jak wyrabialam moj paszport, pamietam , ze byly takie informacje. A pamietajac po kolezance to chyba nie dluzej niz 10 dni sie czeka na pasek dla dziecka, ale nie dam sobie glowy uciac, zerknij , napewno jest napisane.

A gdzie reszta ciezarowek ?

Ja dzis w miare dobrze pospalam, ale w nocy o 2 maly nadal kopal pilke w brzuchu, chyba za duzo emocji z meczu :D

Bry :)

MADZIU do Ambasady to bedziemy miec wycieczke dopiero jak sie mala urodzi. Musimy zarejestrowac ja w PL i EG. No i paszporta wyrobic.
A czy ktos wie ile trwa wyrobienie hol paszportu???
Ps. Co ty za wyjatkowy fotelik kupilas?

AYNI no to sie tatko postaral :)
Skad jestes z Mazur?!!!

HAGUE ja tam tych ich info na stronie nie wierze za grosz!!!
Najlepiej zadzwonic.

I ja dzisiaj wyjatkowo pospalam,ale mala miala czkawke o 4 wiec sie obudzilam :)

Bry :)

MADZIU do Ambasady to bedziemy miec wycieczke dopiero jak sie mala urodzi. Musimy zarejestrowac ja w PL i EG. No i paszporta wyrobic.
A czy ktos wie ile trwa wyrobienie hol paszportu???
Ps. Co ty za wyjatkowy fotelik kupilas?

AYNI no to sie tatko postaral :)
Skad jestes z Mazur?!!!

HAGUE ja tam tych ich info na stronie nie wierze za grosz!!!
Najlepiej zadzwonic.

I ja dzisiaj wyjatkowo pospalam,ale mala miala czkawke o 4 wiec sie obudzilam :)

Kochana ja pochodze z opolszczyzny, ale rodzina tatka z uwaga na nazwe!! Stare Juchy na kurpiach :D tato tam sie urodzil i spedzil swojne mlodziencze lata zanim przeniesli sie wszyscy pociagiem wraz z meblami na opolszczyzne... Uwielbiam jego opowiesci z tamtych stron, bo tam glucho i dziko , dzieci do szkoly chodzily 10 km pieszo , a zostala nam tam ciotka, ktora mieszka w lesniczowce z dala od swiata. Zawsze sa z nia jaja, bo ona za bardzo nie zna nowoczesnych gadzetow jak np. odswiezacz do samochodu i zawsze powie cos smiesznego , ze np. ciasto wiozles ze tak pachnie hahaha :) a ty skad ? Niestety nie mam pojecia ile sie czeka na holenderski paszport i jak wyglada procedura w tej sprawie, jesli chodzi o dziecko. Mysmy holenderskiego paszportu nie doczekali jeszcze, Mehdi chce i namawia mnie tez, zebym rowniez o tym pomyslala, ale nie wiem czy mozna miec 2 obywatelstwa ? Jak to ugryzc ? I jak z mala zrobicie jesli chodzi o obywatelstwa ?

Dziewczyny zastanawiam sie ile kapie z piersi podczas karmienia? Czytam rozne opinie , niektorym kobitkom caly czas, niektorym sie stabilizuje , buszuje po tym raju rodzica na allegero i mysle, czy nie wziac wkladek laktacyjnych 100 sztuk Johnsons&Jonhsons za 23 PLN ale sie zastanawiam czy to nie za duzo i czy sie potem nie beda marnowac ?

reklama
Ayni a na jakiej podstawie myślisz o paszporcie holenderskim??? bo jesli zadne z rodziców nie ma pochodzenia holenderskiego to nie dostaniesz zadnego paszportu..... samo fakt urodzenia w Nl nie kwalifikuje sie do otrzymania holenderskiego obywatelstwa :)

Ostatnia edycja:
Do góry