reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

AYNI :)
Wyslij mi ten opis pasty jeszcze na priva,bo potem sie noe dokopie w watku :D

SENCILLA a mozesz podac mi namiary na taki termomete z miekka koncowka??

Spoko laski,mi tam te mierzenie w odbycie wydaje sie logiczne...
To moje pierwsze dziecko, dlatego sie wszystkiemu dziwie :)
Nawet smarowanie mlekiem sutka po karmieniu wydawalo mi sie smieszne hahah

A tak sobie teraz przypomnialam..przy pierwszym porodzie jak bylam w szpitalu,pielegniarka tez prosila mnie o pomiar w odbycie :D zakladala takiego kondomka i wio :)

Ostatnia edycja:
reklama
MGD wstawie Ci zdjecie , bo znalazlam w necie , to wyglada tak, marka, firma, zapach nie wazne, czy z miodem i cytryna , czy z roza , czy z awokado wsio jedno :) niestety na prv nie moge zalaczyc.
Twoj maz na 100 % bedzie wiedzial co to jest. taki jedna paczka kosztuje okolo 5 funtow EGP, oczywiscie zwroce Ci pieniazki jak wrocisz .
$(KGrHqUOKpIE5V-sCIhUBOge4eWTN!~~60_35.JPG

A co do termometra, Sencilla ja rowniez byla bym wdzieczna jakbys mogla mnie nieco nakierowac jak on sie nazywa i gdzie to mozna dostac. W aptece? Czy gdzie szukac ?

Aaaaa juz i ja wiem teraz :D
Nie ma sprawy kochana,przypomnij mi sie jeszcze jak bede pisac ze lecimy :)

laseczki, takie termometry sa w kazdej drogerii. ja kupilam taki dla dzieci z Cars, chyba 2 euro kosztowal haha :) taki jest najlepszy, ma gumowa koncowke, wsadzalam go dzieciom wiele razy i placzu nie bylo... Ja to chyba jestem jakas niewrazliwa, stwierdzam po czytaniu Waszych postow, bo i czopy wsadzam i wszystko robie. Jak mus to mus :-D:tak:

zaraz jakis termometrzyk na necie poszukam, to Wam zapodam :tak:

Tak te termometry sa wszedzie w HEMIE ,w kazdej drogerii.Ja sama czopkow nie lubilam to co bede dziecku zapodawac.

to chyba cos w ten desen:

BISMED.PL -sklep medyczny.Sprzęt rehabilitacyjny,zaopatrzenie ortopedyczne,obuwie Memo.Stabilizatory.Pasy ortopedyczne.Ciśnieniomierze.Poduszki ortopedyczne.Bielizna korygująca.Art.dla kobiet w ciązy i porodzie.Wkładki do butów.Wyposażenie gab

http://www.ceneo.pl/279839s

pamietam, jak jeszcze przy Marysi moj R zakupil jakies cudo do mierzenia na czole za 100 zl. Jejku, nienawidze go, nie umiem nim mierzyc, a on zreszta nigdy nie pokazuje dokladnej temperatury.

Ostatnia edycja:
Witam!
Widzę że temat o du... poruszacie...
Ja Tymkowi też mierzę w pupci ale mam również termometr przykładany do skroni,sprawdzony bo testowany w szpitalu.Czopki też mi się zdarzyło aplikować...

Na humorek:

"Tata musiał włożyć dziecku czopek a dziecko wybiegło na balkon i na cały głos: Tato tylko nie w pupę!!!"

Bernadetka do PL droga krótka ani wygodna nie jest, więc takiemu maluchowi napewno lepiej samolotem...a jeśli już musicie autem to radziłabym z noclegiem gdzieś w hotelu podrodze.

Iskierka ja mam termometr w smoczku takze. i wiesz co Ci powiem? mierzylam malemu temperature w kilka dni po porodzie. Przerazilam sie jak go tylko uzylam!!! temperatura pokazala mi... 33,5 stopnia :szok: wpadlam w poploch co za temperatura i ze jest maxymalnie wyziebiony, o ja niedobra matka.. :shocked2::wściekła/y: :-( mama mowi, ze niemozliwe, ze taka niska temperatura.. sprawdzilysmy termometrem normalnym przez pupe.. 37,0... Mowie kuu... rde co jest:confused: no to wsadzam smoczek do swojej buzi, sse sse :-D a tu 39,0 :confused::eek: pytalam kraamzorg, te w smoczku sa niedobre bo nie daja takze poprawnej temperatury.. gdybym nie sprawdzila w pupie to bym pewnie durna z malym na ostry dyzur pojechala i by mnie tam wysmiali:dry::sorry2:

AnnaJ haha ale sie usmialam :-D jakby tu w NL tak dziecko krzyklo, to za 2 minuty odrazu by sasiedzi policje naslali :-D7

A termometry z miekka koncowka dostaniecie tez w Etosie i Kruidvacie :cool2: a ja mam z etosa normalny elektroniczny ale z normalna koncowka i tez sie sprawdza :happy2:

reklama
The Hague, no ja wlasnie mam takie przygody z tym termometrem na czoło. Raz Tosia mi sie rozgoraczkowala.. ledwo zyla. no to mierze jej temp na czole, a tu mi pokazuje 37,0. Mysle sobie: lekko podwyzszona, przejdzie jej. A ona dalej czerwona, goraca, mysle sobie: co do ciula..? mierze normalnym, a tu mi 39,5 wyskakuje. i to cos kosztowalo 100 zl... a normalny z Carsem 2 euro haha

Do góry