reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Oj co do upału to się zgadzam. Ja żeby mi cyce tak całkiem nie wysiadły to wodą dopajam troszkę. Jak marudzi to pierw troszkę mu się napić daję, a dopiero jak wypije i dalej marudzi to znaczy "głodny jestem, co ty mnie matka wodą mylisz, cyca daj!" ;-)

Krasnal pyśków też nabrał, ale dalej jakiś taki chudy się wydaje , mimo, że fałdeczek mu się porobiło troszkę :-) Ale kg przybiera dobrze, więc się nie martwię, widać po tacie - chudy i długi ;-)

asik - super, my się zastanawiamy czy nad jeziorko/morze nie pojechać któryś weekend. Damian podobną minkę robi jak Gabryś jak wiaterek mu wieje ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Asik w Strywaldzie jak kupowałam to było po 38zł za puszke a puzniej chyba z 3 zł taniej była promocja. Moja Julka bardzo sie pieła zaciskała piąstki i zmienilismy na bebiko i wszystko znikło :) bardzo mnie to ucieszyło. A teraz kupka wychodzi bez problemu .

asik- ale fajnie, my się póki co tak z małym cykamy, jeździmy od domku do domku rodziców, ale tak wakacyjnie jeszcze się nie ruszyliśmy;

yola-
no ja właśnie nie wiem dopajac nie dopajac, jedni mówią tak, inni inaczej;
dziś była położna na jakiejś wizycie kontrolnej /czy coś:-D/ i mówiła, że wystarczy cyc; ja Młodemu już raz dałam wodę, po czym i tak musiałam nakarmic, bo się darł, a ostatnio jak marudził i próbowałam podac butlę z H20 to się oburzył wielce i wypychał jęzorem, ale cyca chwycił bez problemu, więc oszukac byle czym się nie da:rofl2: ale jak tak dalej pójdzie to może spróbuję z inną butelką i lepiej chwyci;
a dajesz czystą wodę czy z glukozą?

niby w poniedziałek ma się ochłodzic..
byle do poniedziałku więc...

No tu to wyglądało tak, że butelki w paszczękę nie chciał i buntował się strasznie, ale miałam moment, że mi mleczka brakowało wieczorami, to w dzień ściągałam i wieczorem dawałam z butli, to zasmakował mojego mlecka i załapał o co z tą butlą chodzi. Teraz wodę też już z niej chwyta, ale tylko jak spragniony jest. Jak głodny to wywala jęzor i drze się o cyca ;-) I samą wodę daję, przegotowaną albo z butelki. Tylko jakbyś dawała to się nie zdziw, woda ułatwia wypróżnianie u dzidzia, mały czasem jeszcze się dobrze nie napije i już kupal idzie ;-)

I niby są różne opinie dopajać czy nie, ale jak w te upały mały mi non stop robił za glonojadka na cycu, to potem miałam problem z dokarmieniem po zaworek, więc zdecydowałam się dopoić. Nie robię tego codziennie, tylko jak większe upały to może z 30-40ml w cały dzień wypije tej wody ;-)

Deeeszcz! :-D Chłooooodek :-D

poszczuło chłodem:confused2: na spacer to wyjdziemy chyba o 22..
znów wiatrak w ruch i porcja lodów / to ten przyjemniejszy akcent/

Tymszan zasnął na brzuchu i śpi 1.5h,a normalnie nie chce wyleżec 3 minut; jestem w szoku...

Yola- nam pozostaje tylko jeziorko, na morze brak funduszy (wykańczamy domek)

Aliszia88- no to w Strywaldzie bardzo drogo. W Tesco na Górczyńskiej kupowałam po 32 a w Cito"s 22,90. Byłam zdziwiona tak dużą różnicą cen.

Marisamm- ja też się trochę bałam ale stwierdziłam, że to prawie tak samo jak na spacerku. No i nie byliśmy długo choć mój głodomorek i tak zdążył się obudzić na karmienie a tak spał jak zabity

Fakt ochłodziło się ale mogłoby nie padać, nienawidzę deszczu...
A wczoraj była taka burza, że przewróciło drzewo. Niestety poleciało na 2 samochody

reklama
no hej.
nie bede się tłumaczyć, że mnie nie ma, ale nie ma mnie ;)
nie mam czasu na wszystkie wątki,

mam pytanie do dziewczyn, które ostatnio rodziły: jakie mleczko butelkowe jest w szpitalu? dalej bebiko??? dajcie znać/

i jak wam się chce, to napiszcie, czy coś do szpitala się zmieniło, w sensie co zabrac, czy daja podpaski i wogóle. niby rok minął od porodu...ale torbę pakuję ;)

Yola ty mi może pomożesz ;)))

Do góry