reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

hej

Wszystko byłoby super gdyby nie to, że piersi bolą jak diabli:-( Po porodzie mieliśmy problem z karmieniem bo miałam wklęsłe brodawki ale Damianek to dzielny facet i sobie poradził:-D Dziś mały jest jakiś niespokojny, częściej się budzi ale ogólnie nie narzekam, no może tylko na to, że mąż nie dostał wolnego:-( szef mu powiedział, że może sobie wziąć a on już kogoś znajdzie na jego miejsce:wściekła/y: no i siedzę sama w domku z dwójką dzieciaczków

A Oliwka super zareagowała na braciszka:-) nie odstępuje małego na krok i we wszystkim chce mi pomagać

reklama
Gratulacje!!!!!!!!!!! Wielkie, wielkie, wielkie!;-)!!!
Witaj na świecie Słoneczko;*** cmok, cmok, cmok od ciotek.:-D

Jak tam Mamuśka się czuje? Opowiadaj co to za ekspresowy poród miałaś.
Fajnie, że masz taką małą pomocnicę. A nie jest zazdrosna o Maluszka?

A takiego szefa to tylko za jajca powiesic!!!! Co za skur...czybyk:no:

Marisamm ja czuję się super, już jak tylko mnie przewiezli na sale to od razu wstałam. Jedynie mam doła bo muszę go dokarmiać bo się nie najadał. Wisiał na cycu z 40 minut, ssał cały czas a po odstawieniu po 15-20 min znowu szukał cyca.

W dzień porodu miałam wizytę u gin i stwierdziła rozwarcie na 6,5 cm i wypisała mi skierowanie do szpitala. Na porodówkę trafiłam o 16:20 bez żadnych skurczy. Od razu podłączyli mi kroplówkę i zaczęły się ale takie lekkie. Po 18 przebili mi pęcherz i wtedy dopiero akcja ruszyła z kopyta. O 19:30 już tuliłam swoje maleństwo. Dodam że nie byłam nacinana ani nie pękłam.

Odkąd zaczęłam małego dokarmiać ma problemy z kupkami. Możecie coś poradzić????

Asik no to gratuluję i zazdroszczę :zawstydzona/y: ekspresowego porodu i to bez pęknięć, super :-) Mężowego kierownictwa nie zazdroszczę :nie:.

U mnie mały też praktycznie cały czas na cycu wisiał, ale nie dokarmiałam tylko przystawiałam, przystawiałam i jeszcze raz przystawiałam. Po jakimś tygodniu się zaczęła produkcja normować i teraz je już w większych odstępach czasu, chociaż dalej długo (zwykle karmienie zajmuje koło godziny, wieczorem przed snem dłużej nawet). Ale ja byłam bardzo uparta jeśli chodzi o karmienie piersią, chciałam i tyle, a co ma moje ciało do powiedzenia mało mnie obchodziło :-p

Na kupki masowanie brzuszka i rowerek nóżkami, ciepłe okłady, a w ostateczności termometr w tyłek albo czopek. Tak z doświadczeń majówek, które karmią mieszankami.

dokładnie jak mówiła Yola, ja młodego tylko cycolę, a teraz coś go brzuś pobolewa czasem i mocno się pręży na kupsztyka to masaż pomaga, ciepłe okłady i zginanie nóżek; jakby nie pomogło to termometr naoliwkuj i na chwilę w tyłek- pójdzie gładko..

na laktację pij herbatkę z koperku, albo typowe herbatki na laktację;
albo wypij karmi (piwo bezalkoholowe ciemne);
ja wypiłam wczoraj i dziś cycki jak balony, aż bolały taki nawał pokarmu.. :tak:

Też bardzo chciałam karmić tylko cycem i pewnie gdybym nie miała starszego dziecka któremu też trzeba poświęcić czas i uwagę to pewnie pomęczyłabym się jeszcze. Ale doszło już do tego, że nie miałam nawet chwilki dla córki a nie chciałam, żeby czuła się odtrącona i zaczęła być zazdrosna

No to zdecydowanie inaczej jak ma się jeszcze starsze dziecko. U mnie Gabryś to robaczek pierwszy i mogę mu poświęcać tyle czasu ile potrzebuje. Za 2-3 lata będę się klonować chyba, jak drugi robalek nadejdzie :-p

Buuuurza :-D

Coś tu cisza zapanowała....

A tak kochają się moje skarby
attachment.php

Witam Mamusie;)
Z przerazeniem czytam posty o termometrze!!!! dziewczyny nigdy w zyciu tego nie robcie, po pierwsze mozenie podraznic bardzo delikatny odbyt dziecka a druga sprawa to niewiele pomoze. jesli malenstwo ma problem z kupka to zastosujcie herbatke z koperku ewentualnie podawac dziecku wode przegotowana , byc moze za malo pije a woda rozluzni stolce. w aptece mozna kupic czopki glicerynowe.
Asik24 jakim mlekiem dokarmiasz? moze zmien mleko. ja podawalam bebilon comfort jest typowo na zaparcia u maluszkow.

Ostatnia edycja:
reklama
MamoMajki82 dokarmiałam bebiko ale po konsultacji z pediatrą przeszliśmy na mleczko enfamil i już widać poprawę. Może nie jest jeszcze idealnie ale chociaż mały nie płacze przy robieniu kupki

Do góry