reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

MamoMajki, Majeczka śliczna, jak podrosła, no i faktycznie spora dziewczynka, nie to co moja 6kg okruszka. :-) Co do rodzinnej to ja mam dr Kurczewską na Walczaka w "Nasze Zdrowie" i jestem z niej bardzo zadowolona. Zawsze obejrzy małą bardzo dokładnie,o wszystko wypyta i rozwieje wszystkie wątpliwości. Polecam babeczkę. A co do wózków to x-landery są mega dobre! Kupiłam ABC Desing 3kołowy i też mogę powiedzieć, że jest oki, o ile nie jeździ się po wertepach. Wczoraj byłam z Amelą na mieście żeby dopiąć wszystkie sprawy na ostatni guzik jeśli chodzi o chrzciny i tak się namęczyłam z tym wózkiem, że masakra! Stelaż od wózka z bagażnika, Amelkę w nosidełku na to i na miasto, a że miałam do zrobienia kilka żeczy w różnych części miasta to chyba z 7razy wyciągałam stelaż i nosidło i powiem Wam, że wszystko jest niby lekkie, ale za 7razem miałam dość. Dzisiaj znowu muszę jechać i znowu targać, co innego jak idzie się na spacerek z domu to tak na luzie, a jak ma się do załatwienie i kupienia tysiąc rzeczy to tak średnio idę jak szczęśliwa mamusia. Tylko Amelce się nie obrywa, ale wczoraj kilka osób dostało zjebki: pani na poczcie, parkingowy, babka w sklepie. I jak zawsze staram się być miła, to wczoraj kipiałam!!! Poza tym akurat w Chrzciny, 1kwietnia pogoda będzie kiepska, wręcz deszcz ze śniegiem. Zmarzniemy w tym kościele. :-/ Amelka nadal wcina marchewkę z ziemniaczkiem i wczoraj płakała jak się skonczyło, bo tak fajnie jej się cmokało, a oczy aż się świeciły. :-) Dzisiaj większa porcja, będzie zadowolona! :-)

reklama
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamy:)
Możliwe dziewczynki że spotkamy się w kwietniu w szkole rodzenia - że tak powiem jestem na "liście rezerwowej". Jeśli któraś mama się nie pojawi 13 kwietnia to wejdę na jej miejsce:)

Słuchajcie... kiedy wam brzuszki opadły? Dwa dni temu brzuszek wyraźnie mi opadł. Z tego co wyczytałam to opada na 2-3 tygodnie przed porodem a mi zostało jeszcze 11. Teściowa mnie troszkę nastraszyła też:) Nie wiem czy się martwić czy nie kurcze. Fakt że kilka dni temu czułam się tak silna i pełna werwy że wszystkie okna pomyłam. Boję się teraz że to mogło mieć jakiś wpływ...

atagata no niby na 3-4 tyg się obniża, ale kochana nie martw się ja całą ciąże miałam nisko, lekarka powiedziała że jak najbardziej mam prawidłowo widocznie taki mój urok
37tc.jpg37tc
S5005882.jpga tu był 6 mc

ale fajnie było nosić swoje cudo w brzuszku,ahhh dziś ciuszki tez przeglądałam te odłożone i patrzyłam jak niuńka była taka malutka a teraz

atagata on jeszcze trochu urósł przez mc bo ja rodziłam przełom 40/41 i można powiedziec ze wszystko mi w brzuch szło a królewna 3820 miała ale swoje tez przytyłam prawie 20 kg ale nie odmawiałam sobie niczego mimo ze miałam stwierdzona cukrzyce ciazowa

A my po Chrzcinach. :-) Bałam się że Amelka będzie płakać i marudzić, a tu psików, bo przespałą cąłą msze, litanie i gorzkie żale. :-) Obudziła się na ceremonie i chyba ksiądz jej się spodobał, bo cały czas się do niego uśmiechała, nawet polanie główki wodą ją nie przeraziło. Nawet gugała do księdza w trakcie. :-) Jestem z niej dumna! W restauracji też dzielnie zniosła wszystkoch gości, bawiła się i uśmiechała. Dostała dużo fajniutkich prezentów, najbardziej spodobał się jej chodzik, ale jest jeszcze za malutka do niego. :-) Fotki wrzucę po świętach, bo fotograf tak się odezwie. A co do brzuszków, to aż pooglądałam fotki. Fajnie było!:-)
21ci0q8.jpg

reklama
Ja też mam dosyc nisko brzuch, a wielgachny już jest jak wigwam;) także chyba nie ma się co martwic! Po usg okazuje się, że mały jest większy wagowo tak o tydzień, ale wysokośc mojej zacnej macicy to 3 tyg. w przód. Mam nadzieję, że śpieszyc mu się nie będzie i zostanie w namiociku zgodnie z terminem :-)

Do góry