reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

MamoMajki, Majeczka śliczna, jak podrosła, no i faktycznie spora dziewczynka, nie to co moja 6kg okruszka. :-) Co do rodzinnej to ja mam dr Kurczewską na Walczaka w "Nasze Zdrowie" i jestem z niej bardzo zadowolona. Zawsze obejrzy małą bardzo dokładnie,o wszystko wypyta i rozwieje wszystkie wątpliwości. Polecam babeczkę. A co do wózków to x-landery są mega dobre! Kupiłam ABC Desing 3kołowy i też mogę powiedzieć, że jest oki, o ile nie jeździ się po wertepach. Wczoraj byłam z Amelą na mieście żeby dopiąć wszystkie sprawy na ostatni guzik jeśli chodzi o chrzciny i tak się namęczyłam z tym wózkiem, że masakra! Stelaż od wózka z bagażnika, Amelkę w nosidełku na to i na miasto, a że miałam do zrobienia kilka żeczy w różnych części miasta to chyba z 7razy wyciągałam stelaż i nosidło i powiem Wam, że wszystko jest niby lekkie, ale za 7razem miałam dość. Dzisiaj znowu muszę jechać i znowu targać, co innego jak idzie się na spacerek z domu to tak na luzie, a jak ma się do załatwienie i kupienia tysiąc rzeczy to tak średnio idę jak szczęśliwa mamusia. Tylko Amelce się nie obrywa, ale wczoraj kilka osób dostało zjebki: pani na poczcie, parkingowy, babka w sklepie. I jak zawsze staram się być miła, to wczoraj kipiałam!!! Poza tym akurat w Chrzciny, 1kwietnia pogoda będzie kiepska, wręcz deszcz ze śniegiem. Zmarzniemy w tym kościele. :-/ Amelka nadal wcina marchewkę z ziemniaczkiem i wczoraj płakała jak się skonczyło, bo tak fajnie jej się cmokało, a oczy aż się świeciły. :-) Dzisiaj większa porcja, będzie zadowolona! :-)

reklama
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamy:)
Możliwe dziewczynki że spotkamy się w kwietniu w szkole rodzenia - że tak powiem jestem na "liście rezerwowej". Jeśli któraś mama się nie pojawi 13 kwietnia to wejdę na jej miejsce:)

Słuchajcie... kiedy wam brzuszki opadły? Dwa dni temu brzuszek wyraźnie mi opadł. Z tego co wyczytałam to opada na 2-3 tygodnie przed porodem a mi zostało jeszcze 11. Teściowa mnie troszkę nastraszyła też:) Nie wiem czy się martwić czy nie kurcze. Fakt że kilka dni temu czułam się tak silna i pełna werwy że wszystkie okna pomyłam. Boję się teraz że to mogło mieć jakiś wpływ...

atagata no niby na 3-4 tyg się obniża, ale kochana nie martw się ja całą ciąże miałam nisko, lekarka powiedziała że jak najbardziej mam prawidłowo widocznie taki mój urok
37tc.jpg37tc
S5005882.jpga tu był 6 mc

ale fajnie było nosić swoje cudo w brzuszku,ahhh dziś ciuszki tez przeglądałam te odłożone i patrzyłam jak niuńka była taka malutka a teraz

atagata on jeszcze trochu urósł przez mc bo ja rodziłam przełom 40/41 i można powiedziec ze wszystko mi w brzuch szło a królewna 3820 miała ale swoje tez przytyłam prawie 20 kg ale nie odmawiałam sobie niczego mimo ze miałam stwierdzona cukrzyce ciazowa

A my po Chrzcinach. :-) Bałam się że Amelka będzie płakać i marudzić, a tu psików, bo przespałą cąłą msze, litanie i gorzkie żale. :-) Obudziła się na ceremonie i chyba ksiądz jej się spodobał, bo cały czas się do niego uśmiechała, nawet polanie główki wodą ją nie przeraziło. Nawet gugała do księdza w trakcie. :-) Jestem z niej dumna! W restauracji też dzielnie zniosła wszystkoch gości, bawiła się i uśmiechała. Dostała dużo fajniutkich prezentów, najbardziej spodobał się jej chodzik, ale jest jeszcze za malutka do niego. :-) Fotki wrzucę po świętach, bo fotograf tak się odezwie. A co do brzuszków, to aż pooglądałam fotki. Fajnie było!:-)
21ci0q8.jpg

reklama
Ja też mam dosyc nisko brzuch, a wielgachny już jest jak wigwam;) także chyba nie ma się co martwic! Po usg okazuje się, że mały jest większy wagowo tak o tydzień, ale wysokośc mojej zacnej macicy to 3 tyg. w przód. Mam nadzieję, że śpieszyc mu się nie będzie i zostanie w namiociku zgodnie z terminem :-)

Do góry