reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Hej Dziewczyny!
Aniołek, ale Kubulek fajniutki. Ach ten uśmiech :-)
Future, Helenka rośnie jak na drożdżach, a mój Franek niejadek :( Jeśli nadal będzie tak słabo przybierał, też przechodziamy na butlę.

WESOŁYCH ŚWIĄT BABECZKI!!! Wszystkiego najlepszego dla całych Waszych rodzin! Zdrówka dla MALUSZKÓW!

reklama
WESOŁYCH, ZDROWYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT MAMUSIE!!!!!

Katarinka super, że karmisz cycusiem :) Ja uwielbiałam to robić :) ale u mnie niestety nie działało to na chudnięcie...ale co tam, już jakoś przywykłam do swojego wyglądu...
Fututre ale Hesia słodka :) Łobuziara...widzę, że zachowania ma podobne jak Alka :) Z mojej rośnie taki łobuz...normalnie aniołek z różkami :)
Aniołek jaki Kubulek śliczny :) a jaki uśmiech :) ucałuj szkraba!!

A wiecie jaki numer...na choince mamy tylko ozdoby takie słomkowe i mnóstwo pierników...Ala wkurza się, krzyczy i macha rękami, że choinka kłuje, ale i tak codziennie jakoś tak się zorganizuje, że ściągnie mi pierniki i je wtranżala :)

ale tu cichutko... My się meldujemy po świętach. Franek mi się nieźle przestawił, teraz idzie spać po 22! Z prezentów najlepszy był papier, w który były popakowane :) Co tam u Was? Jak Maluszki w pierwsze święta?
Kasiulem, mojego Franka też najbardzej pierniki interesują, pewnie przez zapach.

moja tesciowa dala malej piernika w czekoladzie, po czym ja jej zabrałam i byla awantura. tak plakala, ze szyblo lecioałam obierac jabłko i dalam jej, i się uspokoila. poza tym, po świętach okej. moja tez się rpzestawila i chodzi spac okolo 23.30. z czego jeszcze zpłaczem. ale moze jej przejdzie ;)

Witajcie! :-)W Święta akurat coś stało mi się z piersią. Zaczęła boleć, zrobiła się gorąca, czuć było takie guziołki, a przy tym gorączka i bóle mięśni. No masakra! Jak mi mama rozmasowała, to myślałam, że po ścianach będę chodzić. Gorące okłady i kapusta w staniku i przeszło, ale było bardzo boleśnie. Amelka też coś się wierciła, chyba za dużo ludzi wokół niej było. No i to ubieranie, podróż do teściów, później znowu ubieranie podróż do moich rodziców i tak w kółko. Każdy chciał ją wziąź na rączki, ciocie, babcie i reszta i dziecko było bardzo zmęczone. 2 dni dawała mi popalic, dzisiaj już nocka była ok. Czy Wasze maluszki karmione piersią też robiły kupki co 2 dni? Wczoraj zrobiła 3kupalki po 2dniach i dzisiaj znowu cisza. Z tego co wszyscy mówią to normalne. :-) Poza tym moje dziecię robiło się bardzo charakterne, wścieka się normalnie! :-) Łóżeczko, kołyska, leżaczek po 5min parzą ją w dupkę. :-) Najlepiej na rączkach i to jeszcze mówić, albo śpiewać do niej, później cycuś i na może godzinkę, albo 1,5godz. pośpi. Jest taka śmieszna! :-) A to foteczka.
mjr01w.jpg

Katarinka, Amelka śliczniutka. Za dużo wrażeń dla takiego Maleństwa. A z kupkami to raczej normalne, chociaż Franek jak był takim maluchem, to robił 2,3 dziennie, ale jeszcze w szpitalu dziewczyna, z którą leżałam na oddziale pytała położnej, czy tak może być, bo jej córeczka nie zrobił przez cały dzień kupki i ta jej powiedziała, że na piersi dzieci mogą nawet kilka dni nie robić.

katarinka uściski dla Amelki na 1 miesiąc ;))))))) duza babka już haha.

co do zmęczenia, to moja też się wsciekała przez święta, pełno ludzi, hałas...ja nie pozwalalam malej brać na ręce. specjalnie przed swiętami kupilam jej bramke do pokoju i zostawialam ją w jej królestwie. nie chcialam, zeby ciągle byli wokól niej ludzie. ale i tak nie pomoglo za bardzo. cięzko to wxzystko znosiła. i zanów idą jej zęby. chodzi spać koło polnocy. ale wczoraj się coś chyba ruszy ło, bo zasnęła kolo 21, i dziś zamierzam też tak zrobić. i może wróci do normy...

oj pusto tu, chyba nam powoli wątek pada...

Future, oby się Helenka przestawiła na wczesnowieczorne chodzenie spać, u mnie też różnie, ale tak 21 -22 usypia.

A Franek śpi, idę go budzić, bo później jak Helenka będzie o północy chadzał spać :-)

reklama
Do góry