reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Parę zdjęć mojego skarbeczka (nie są najlepszej jakości bo z telefonu...)
IMAG0035.jpgIMAG0041.jpgIMAG0043.jpgIMAG0045.jpg4-4291A413-821956-480.jpg

reklama
Ale Alunia wyrosła! Uśmiech na każdym zdjęciu :) Na te śliczne błękitne oczka będzie facetów wyrywać :-)

edit: Megi, załącznik nie otwiera się. To rzeczywiście mój Franiu jest za chudziutki.

Ostatnia edycja:
Kasiulem Alunia przecudowna:))

MamoFranusia nie martw się, bo dzieci na cycu mogą mniej ważyć:) no i mój to głodomor, na pewno Franuś przybierze? a może dużo ulewa? albo poradź się dobrego lekarza, nie mówię, że Twój zły, ale to z nimi różnie bywa.. ja takich już paru spotkałam - może inny coś zaradzi.

I wogóle Julek długi się zrobił - ciuszki już na 68 mu zakładam..

Spróbuję jeszcze raz wgrać zdjęcie.
Julo6.jpgJulo8.jpg

Megi, ale Julianek rozkoszną minkę zrobił na drugim zdjęciu, super chłopak, widać. że bystry maluszek, no i brzusio okrąglutki :) Jak już mu ciuszki na 68 zakładasz, to naprawdę rośnie jak na drożdżach, mój teraz ma 68/74.
Franek mi nie ulewa prawie w ogóle, czasem jak się z nim za bardzo wygłupiam to mu się zdarzy. Ja teraz zmieniłam pediatrę i poprzednia też mówiła, że z wagą jest jak na razie ok. Wydaje mi się, że ta nowa nie chciała tak od razu zalecać mm. Pewnie za miesiąc, jeśli się waga nie ruszy, będzie kazała wprowadzać. Zaczęłam małemu podawać kaszkę na moim mleku na noc i wypija tylko 80, dopija pierś, ale też nie za wiele i zasypia.Taki niejadek z niego.

MamoFranusia nowa lekarka coś poradzi:) a może coś na apetyt mu dać. Mamusie z dluższym stażem niech coś doradzą:) Mój to na noc wypija 150ml mleka i potem dwa razy dopija po 120 lub 90 zależy jak tam on woli..

Ale widzę, że teraz ogólnie tu pustki pewnie każda pichci w kuchni. Nie wiem czy będę miała jeszcze czas by tu zaglądnąć, więc juz teraz życzę Wszystkim dziewuszkom Wesołych i Spokojnych Świąt.

no hej, jakie sliczne te nasze dzieciaczki forumowe ;)

rosną i rosną...
kasiulem dzieki za Alunię jest przerozkoszna. ja to ją tak porównuję z Hesią, bo to najbardziej zblizone wiekowo.
nasza już wstaje sama. i wspina się na nas haha. jest prxzeslodka, ale dzis cos humorek nie za bardzo...

Czesc Mamusie ;)
Sliczne te Wasze Skarbki :)
No ale jak mają nie byc śliczne jak mają takie fajne Mamusie :)

Katarinka jak tam Amelka ? Karmisz jeszcze piersią ? Ja już niestety nie :( mimo starań nie mam pokarmu.
Karmię Majkę Enfamilem. Niby wszystko ok bo przybiera na wadze ( po 2 tyg 500 gr ) ale czasami tak sie pręży jak na kupke a kupki brak...nie ma zaparc bo jak juz zrobi to konsystencja jest ok. Położna poleciła kropelki Delicol, podaje jej od wczoraj i w sumie sama nie wiem czy pomagają. Są to kropelki na niestrawnosc związaną z nietolerancjią laktozy. Poobserwuje ją kilka dni i zobaczę jak nie pomogą to zmienie mleko.

Póki co trzymajcie się mamusie i wszystkiego dobrego ;)

Wesołych :)

Hej mamuśki! Alunia przecudna, zawsze uśmiechnięta, a te oczy... tylko się zakochać. ;-) A Julian ho ho, bobasek. Śliczny chłopczyk! ;-)MamoMajki - Powalczyłam o karmienie piersią, dostawiałam i dostawiałam i w końcu dostałam nawału mlecznego. Teraz Amela wisi mi na cycku cały czas i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam.hi hi:-) Ale w nocy jest bezproblemowo, bo tylko rozpinam koszulę i mała zadowolona, choć ona nawet jak nie je to lubi usnąć przy piersi i mniej mi płacze. To taki uspokajacz! W środę byłyśmy u lekarza i Amelka przybrała cały 1kg od momentu wyjścia ze szpitala więc najada się piersią i to ładnie. Koleczki też się pojawiły, daję jej kropelki sab simlex, te niemieckie i niby ok, ale w nocy pokrzyczy czasami. wtedy kładę ją na brzuszku na swoim przuszku i z małej szybko schodzą gazy i idzie spać. Mamy inny problem, nie odpadł jej jeszcze pępek. Lekarka trochę nas opr... no ale przecież cały czas jej grencjanuję, dzisiaj może spróbuję spirytusem. 16stycznia mamy pierwsze szczepienie, wybrałam 5w1 tak jak radziła połozna i lekarka. Poza tym Amela zaczyna interesować się intensywnymi kolorami i chwilkę popatrzy na karuzelę. :-) A na Święta nic nie robię, nawet nie sprzątałam zbyt dużo, bo jedziemy do teściów i moich rodziców więc luzik. Mało będę mogła zjeść ze względu na karmienie, ale chociaż nie przytyję w te Święta. Ogólnie bardzo szybko doszłam do swojej wagi przez karmienie. Jeszcze 1kg i waga z przed ciąży. Każdy kto mnie odwiedza jest w szoku, ale to jest właśnie urok karmienia piersią.:-DWesołych Świąt mamusie i maluszki!!!

katarinka daj jakies focie Amelki.

fajnie, ze armisz piersią...chociaż dziś rozmawialam z kolezanką o wyższości mleka modyfikowanego nad piersią. duga historia, nie bede sie rozwodzic, ale bardzo się cieszę, że karmiiłam od początku butlą...

a powiem wam, bo chyba nie wspominałam, ze moja "niunia" waży 11 kilo :szok: nie wiem skąd i gdzie i po co, bo nawet nie jest gruba ;) [policzki ma po mnie haha, ale to nie ich wina chyba :) powiem wam, ze jest zarłoczek, je wszystko, ale i tak najbardziej kocha mleczko. 600gram starcza mi na 3-4 dni...bo nie jemy codziennie tak samo. już skończyły się czasy, ze rowniutko co 3 godziny. teraz dajemy na zawołanie. spodziewamy sie, ze po ok. 2-3 godzinach może być już głodna. dlatego mamy coś zawsze w zanadrzu. czasme sie zdarzy, ze mleko tylko rano i na noc z kachą, a w dzień nie. a czasem i 4 razy dziennie chce mleczko. generalnie lubi wszystko, ale czasem kręci nosem na obiadek albo zupkę, więc dostaje mleczko ;) eh moglabym wam o niej pisac i pisac.
juz jesat taka gaduła. ucieka na kafle, dlatego zamonowałam bramke, no to rzuca sie na bramke i drze w nieboglosy. ale mysle, ze sie przyzwyczai. dopiero 3dni mamy ją. a jak ucieka na kafle, ja na nią "nakrzyczę" ze nie wolno, to patrzy na mnie....i w nogi!!!! znaczy pełzu pełzu jak najszybciej....

eh oto i ona:

Helen je pierogi 049.jpg

helena na sniegu 004.jpghelena na sniegu 043.jpghelena na sniegu 032.jpghelena na sniegu 066.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Future ale Helenka śliczna, nie mogę się napatrzeć tfu tfu ;) z tym pierogiem the best a w czapie mikołaja jaka poważna jakby miała co najmniej kilka lat :-D słodziak mały Megi król Julian superowy facet, wygląda na dużego chłopca :tak: Kasiulem Alunia jak wyrosła.. masakra ale wciąż śliczna :* A mój Kubuś chyba przestraszył się choinki, dziś ubierałam, a on patrzył jak to robię .. i później nie mógł zasnąć dopiero o 22 padł ehh jakieś bojaźliwe to moje dzieciątko. Ale mam nadzieję, że się przyzwyczai. Wesołych świąt Kochane. Przede wszystkim zdrówka dla Was i Maluchów :tak: A to uśmieszek dla wszystkich cioć z BB:cool2:

Załączniki

• S6302624 14.12.11.jpg
    S6302624 14.12.11.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
Do góry