reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Megi - nie strasz. :-) Bo ja tak przyjmuję do wiadomości, że niebawem będę rodzić, ale jak sobie pomyślę, że to mogłoby być już to troszkę ogarnia mnie taki dziwny lęk połączony z radością. ;-) Mój mężuś chodzi jak perszing, wczoraj na twarzy widziałam u niego wszystkie kolory bladość,,,:-) Tłumaczenie mu, że spokojnie jeszcze nic się nie dzieje wcale nie pomaga. :-) Muszę być opanowana i nie panikować, bo mężuś i moja mama są w gotowości i już chcieliby wziąć urlop i siedzieć ze mną z zegarkiem i pytać co 5min., czy boli. Pogoniłam wszystkich do pracy, mogą tylko dzwonić. :-) Tylko moja siorka na luzie, nabija się z boku jak tamci szaleją. :-DJulianek jest już takim słodkim bobaskiem, policzki mu się zrobiły papuśne, mama dobrze karmi. :-) A do kogo podobny? Mówi się że synowie to całe mamusie. :-)MamoMajki, powiem Ci że się bardzo cieszę ze zbiegu okoliczności, że my w podobnym stanie jesteśmy. :-) Nie czuję się tak samotnie! :-)

reklama
Megi ja też karmię sztucznie :tak: z Twojego opisu wnioskuję, że nie masz się czym martwić zupełnie. Ale to moje zdanie. Ja to się z moim miałam.. zazwyczaj robił kupkę raz na 4 czy 5 dni, a wtedy po szczepieniu co chwilę, nawet po 6-7 na dzień. Byłam przerażona, jak się okazało niepotrzebnie bo to normalne i ze szczepieniem nie ma żadnego związku! :-) Tak sobie myślę, może to było ze stresu u niego.. tak płakał jak go kłuli..

A król Julian cudny :) papuśny słodziak :* Buziaki od Madzi i Kubusia

Ostatnia edycja:
Aniołek dziękuje:) nie będę panikować bo ilość kupek aż tak się nie zmienia. Poczekam jeszcze, może faktycznie to stres po szczepieniu - a i już dziś troszkę lepsza ta kupka:)
Też mam na imię Magda:** pozdrawiamy gorąco, a Katarinka i MamaMajki coś nic nie piszą, ciekawe czy pojechały na porodówkę:)

Jeszcze jestem zapakowana i całkiem dobrze się miewam. Tylko rano mam te bóle, później przechodzą i śmigam normalnie. ;-) Dzisiaj może się troszkę posprzątam nawet....:-) Coś nie ma MamyMajki, czyżby po wizycie kazali jechać do szpitala??? Ciekawe...

Moja siostra tez juz po terminie. Wczoraj miala ktg i miala juz skurcze...Teraz wlasnie tez jest na ktg i jezeli znowu bedzie miala skurcze to kieruja ja do szpitala.

Moj Maly chory. Kaszle i nosek ciagle zawalony. Wczoraj myslelismy ze juz mu przechodzi ale dzisiaj zaczelo cos mu sie odrywac podczas kaszlu. W nocu budzil sie przez kaszel. Takze jak moj wroci to jade z Malym do ambulatorium. Moze cos przepisza bo lecze go tylko wapnem i witamina C. A tak sie cieszylam ze zdrowy...niby zwykly kaszel i katar a doprowadza do szalu bo wiadomo jak dorosly sie meczy a co dopiero taka kruszyna.

Zycze zdrowka wszystkim dzieciaczka.

Dziewczyny to trzymam kciuki za Was :-) Moze to juz dzisiaj zobaczycie sowje kruszyny???

Julianek fajniutki :)

A jezli chodzi o choroby i leczenie, to widze ze wszystkim dzieciaczkom przepisuja cebion i wapno, i na tym sie konczy.Mysle ze to raczej powinno sie podawac w "okresie przeziebien" i zapobiegac ewentualne czemus a nie leczyc tym.Ja w kazdym badz razie daje Oliemu codzinnie 3x 5 kropli cebionu i raz dziennie wapno

Hej :)
No niestety jeszcze nie na mnie pora.
Wczoraj byłam u lekarza, rozwarcie na 1 cm, szyjka się skraca ale to jeszcze nie to....kurcze a już myślałam.
Dzisiaj nawet dobrze spałam ale bóli brak.
Tak bym chciała już urodzic bo strasznie mi ciężko :-Dledwo co z łóżka wstaje w nocy.
Sprzątam, gotuję , na zakupy chodzę może to coś da....zobaczymy :)

Katarinka w Tesco jest sterylizator za 23 zł. 70% przeceny, całkiem fajny, duży na 5 butelek.

Pozdrawiam wszystkie Mamusie :)

MamaMajki życzę Ci żeby Twoje aktywne życie przyspieszyło akcję, bo ja juz chyba wszystko tylko co możliwe robiłam żeby malutka wyszła, ale ona uparciuszek i nadal sobie siedzi:)

reklama
MamoMajki - a już myślałam, że jesteś w szpitalu. :-) Mamy jeszcze czas, nasze córy mogą urodzić się w każdej chwili, a te obiawy to widocznie przygotowanie do najważniejszego. Wszyscy mi mówią, że skoro jest już rozwarcie to niedługo pójdzie... :-) W środę znowu lece na ktg, a jutro jestem umówiona z moją położną na pogaduchy. Aneczka - faktycznie Twoja niunia to uparciuszek, ale może jeszcze troszkę... Życzę Ci żeby to było jaknajszybciej. :-)A ja dzisiaj czuję się rewelacyjnie, nic mnie nie boli, śmigam jak perszing. Jutro lece zamówić fierankę do pokoju Amelki. A już myślałam, że nie dam rady jej kupić. ;-) Miłego wieczorku!

Do góry