reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

mam jeszcze pytanie odnosnie żywienia, napiszcie proszę jak i kiedy wprowadzałyscie nowe produkty. Franek jutro będzie miał 4 miesiące, jest tylko na piersi, powoli zaczynam mysleć o rozszerzaniu diety.

reklama
MamoFranusia super ten komplecik, który zamówiłaś. Na pewno Franuś będzie wyglądał jak aniołek. Witaj Kochana na Gorczynie :) ja tez mieszkam i jest mnostwo miejsc do spacerowania z dzieckiem. Chyba nie ma lepszego osiedla jesli o to chodzi.

Ja muszę z chrztem wstrzymać się, aż mój przyjedzie.. o ile w ogole uda mi sie zalatwic to wszystko samej. Poza tym nie mamy slubu wiec moze byc problem.. bede probowac w kosciele Pieciu Meczennikow.. bo tu mieszkam. Ale czarno to widze. Na sama mysl, ze mam tam isc i zalatwiac to boli mnie brzuch.

Pozdrowionka i buziaki dla maluszkow;-)

Witam Was dziewuszki:) Odkad jest Oli mam tak malo czasu, nawet zeby zajrzec tu do Was.
Oli juz jest zdrowiutki.Kolki byly tylko po antybiotykach.a tak to jest wszystko ok. Roznie jak na drozdzach! Wczoraj Bylismy na szczepieniu, strasznie plakal, a pozniej cucus i spal juz do nocy.
Ciesze sie bo wprowadzilam pewne normy dnia takie jak kompiel o 19 , 19.30 cucus i do 20.15 spi.budzi sie dopiero o 1 w nocy. wiec mam pare godzin tylko dla siebie.
Aniolek nie martw sie, my z moim facetem tez nie mamy slubu, i mam nadzieje ze ksiac nie bedzie sie do tego czepiac.

acha, do nowych mamus (przyszlych:) )to nie ma co sie obawiac porodu w Gw. Najwazniejsze ze w razie gdyby sie cos dzialo (tfu, tfu odpukac) to w Gw jest dobry sprzet.Ja na opieke nie narzekalam. mialam po porodzie sale jednoosobowa z lazienka.W wiekszosci pielegniarki byly mile.byl tylko jeden wredny babsztyl!!! akurat on pomagal mi po wstaniu po cc i wspominam to okropnie!!! Pociagnela mnie za reke z pozycji lezacej do siedzacej- ledwo moglam oddychac a ona mnie popedzala zebym szybciej wstawala(najwidoczniej jej sie gdzies spieszylo)

mammi bardzo współczuję, ze trafiłas na złą babke jak musiałaś wstac. ja mialam bardzo fajną taktowną babeczkę, która mi bardzo pomogla. i byla delikanta i wogole. moze sama miala cesarkę i wie co to znaczy ;)

aniolek nie chcę cię martwic, ale jesli nie macie slubu to nawet nie idz do męczenników. ja też jestem z górczyna (nawet tam braliśy śłub), ale 2 lata mieszkam już pod gorzowem. powiem ci, ze o ile sie nie mylę to Kasiulem chciała u nich chrzcić Alunię ( o matko ale siara jak chodzi o kogoś innego ;)) ale zdaje mi się że to właśnie Kasiulem.

a wogóle to duzo o tym mowiliśmy parę miesięcy temu. robią straszne wyrzuty, każą chodzić na spotkania, nauki i wogóle.
ja tez tam chcialam, ale w ostateczności zrezygnowałam i chrzciliśy u nas na wsi. bez zadnych nauk, bez niczego ;)
w terminie jaki my chcielismy, i wogole sama Helenka byla chrzczona na mszy, a nie 5 dzieciaczków ;)

wogole to bez slubu to chcą chrzcic w pt po mszy wieczornej...chamstwo naprawde...

Future pamiętam, jak o tym rozmawiałyście.. wiem, że pewnie będą problemy. Kurcze.. no muszę iść tu zapytać i jak odmówią to będę miała argument, żeby iść gdzie indziej.. Co za czasy..
Na pewno nie zgodzę się, żeby ochrzcili dziecko po wieczornej mszy w tygodniu.. Nie uważam, że powinnam to robić po kryjomu, czy czegoś się wstydzić. Śmieszne..

A ja to chyba dzisiaj urodzę...boli mnie podbrzusze już od 18:00, brzuch się napina...dzwoniłam do ciotki położnej , mówiła ze jak będą skurcze co 7 min wtedy jechac do szpitala...i teraz czekam.I szczerze mówiąc sama nie wiem czy mam skurcze czy nie z tego wszystkiego hehehe Na szczęście ból minął, wody nie odchodzą ale nie wiem co będzie w nocy. Jakby co trzymajcie kciuki :)

A co do chrzcin...kurde jak to wszystko księża komplikują. Jest dziecko nowonarodzone zamiast ochrzcic bez problemu to szukają dziury w całym " bo bez ślubu "" bo bez bierzmowania" nosz kurka przecież " co łaska" biorą to co im zależy......ja też pewnie będę miała problem bo ślubu nie mamy i miec nie będziemy bynajmniej kościelnego, bo do kościoła nie chodzę więc przed Bogiem przysięgac nie będę. Ale chrzest to już w Polsce tradycja bardziej niż sprawa wiary.
Tak czy siak życzę powodzenia :)

pozdrawiam serdecznie :)

reklama
MamoMajki trzymaj się i życzę szybkiego porodu. Ucaluj od nas Maluszka.
Aniolek dzięki. Dla Frania ubranie mam, gorzej ze mną.Wczoraj byłam na zakupach i wróciłam z kwitkiem.z cenami powariowali..dziś idę jeszcze raz.
Nikt nie pomoze w kwestii żywienia? Zastanawiam się,czy juz mogę dac Frankowi jabluszko
Aniołek to pewnie gdzieś na siebie wpadniemy :) Mamy jasnego x landera, a ja jestem niska i mam krótkie, ciemne włosy :)

Do góry