reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Czesc Mamusie :)
Katarinka mamy ten sam termin :) co za zbieg okoliczności:-D ciekawe czy Nasze Córcie spotkają się na porodówce :)
Ja już czekam na moją Majkę z niecierpliwością i czuje że ona też nie może się doczekac ( tak się wierci i kręci )
Wizytę mam na 18 listopada ale trochę dziwi mnie fakt że mój lekarz nie robił mi KTG...

Dziękuję Babeczki za relacje z porodówki...mam nadzieje że pójdzie szybko i bez komplikacji.

Pozdrawiam serdecznie :)

reklama
MamaMajki82 może nie musisz mieć robione ktg, ja już na finiszu i ani razu nie dostałam skierowania na ktg, więc dopiero jak na porodówkę trafię to mnie ten zaszczyt spotka:) głowa do góry dużo Wam nie zostało

aniolek, nie kupuj tej zabki. moja przyjaciolka go kupila i po 2 dniach sie zepsul, zapchaly się dziurki, para nie chciala leciec.

ja mam taki stary nawilzacz, co jeszcze dla siebie używałam i stawiam go malej, ale ta zabka to strata kasy. lepiej dac 5 dych wiecej a miec porządny. wiem, ze latwo mi mowic, bo z kasą nie lekko, ale warto dołożyć.

moja spi, ale chrapie i sapie, ze pewnie sie zaraz obudzi

Hej dziewuszki ale mam zaległości, ale nie mam czasu nawet na internet.. podglądam od czasu do czasu i widzę, że kolejne mamusie do nas dołączają:))

Przyszłe mamusie nie martwcie się na porodówce nie jest źle, na położnictwie też ok, ale dołączam opinię o noworodkowych, że takie nie bardzo, w sumie tylko 2 panie były dla mnie miłe i zaglądały czy z małym ok, a reszta .. bez komentarza..

Aniołek współczuję sytuacji, u nas też nieciekawie finansowo i nawet na miejscu by ktoś pomógł przy małym zapomnij.. ale tak to jest jak ktoś kiedyś stwierdził - przyjaciół poznajemy w biedzie, ale cóż ciężko ale radzimy sobie. Najgorsze jest to, że tak zimno na dworze, a jak coś muszę załatwić to muszę małego targać wszędzie ze sobą:( ale staram się myśleć pozytywnie, że jakoś wszystko się ułoży i za Ciebie też trzymam mocno kciuki..

Future zdrówka dla Helenki..biedne te dzieciaczki, chorowitkie takie..

My dziś na szczepienie i aż się boję co to będzie:( nie mam kasy na te skojarzone, a nasłuchałam się różnych opinii i trochę strach, ale mam nadzieję , że nie będzie tak źle.

Julian daje w kość śpi po pół godzinki, najlepiej jakbym ciągle przy nim była, a dziś w nocy to dał koncert, o 3 zamiast spać to on sobie gaworzy oczy jak 5 złoty i zabawiaj go.. co za łobuz hehe

Hej dziewczyny! MamoMajki, pewnie się spotkamy na porodówce. Będę głośno wrzeszczeć to mnie usłyszysz, a jak zobaczysz faceta mdlejącego na korytarzu to mój mąż. :-D Czytałam kiedyś, że jak wszystko gra to KTG nie jest potrzebne, widocznie Twój lekarz nie widzi potrzeby robienia KTG, bo wszystko jest dobrze. Ja w czwartek mam kolejne, ostatnie wyszło dobrze, ale tak mnie kuje, boli w spojeniu, że masakra. Pewnie zrobi mi też badanie. Dzisiaj w nocy w ogóle prawie nie spałam, już myślałam że zaczynam rodzić. Ból w podbrzuszu, Amelka tak się wierciła jakby robiła sobie miejsce do wyjścia. Ale mówiłam do niej, o nie mała jeszcze 1-2tyg. musisz posiedzieć w brzusiu. :-)Future, wstrzymam się jeszcze z tym podgrzewaczem, tak mi wszyscy mówią że narazie nie będzie mi potrzebny, a siora podgaduje, że kupi mi jak się urodzi Amelia, więc zaczekam. :-) Zdrówka dla Hesi!!!Aga dzięki za odpowiedź, Twój podgrzewacz fajowy, pokarzę siorce... :) Super, że u Ciebie wszystko się ułożyło! aniołek - widziałam taki nawilrzacz w Obi, albo podobny, nie pamiętam ceny. Ja kupiłam takiego miśka, na poprzedniej stronie jest link. Już przy nim śpie, zapodałam sonie w sypialni i powiem Ci rewelka! Powietrze suche, bo ogrzewanie na maxa, aż w nosie sucho, a teraz nawet mój mężuś mówi, że mu nie jest tak duszno. To taka przydatna rzecz, bo latem też się przyda.Megi - wiesz co, teraz tyle osób mi mówi: "przyjedziemy, pomożemy Ci przy Amelce, czy posprzątać, żebyś szybciej doszła do siebie i odnalazła się w nowej roli", "będziemy bawić Ci małą", a co do czego przyjdzie to zostanie mi mama i siorka, które najbardziej są wczute w moją Amelkę. Tak to już jest... O teściowej to nawet nie wspomnę, bo jak słyszę jej rady i co powinnam zrobić to mnie szlak trafia!!! A przyjaciółki.... pfff... najważniejsze dla nich jest to jak to się teraz przekonam co to znaczy mieć dziecko, jaka to udręka... Ech szkoda gadać.Powodzonka na szczepieniu!!!:-)

reklama
Hej dziewczyny! Jakoś pusto się u nas robi.. coraz mniej czasu nawet na BB.
Aniołek ja też dałam księdzu 50zł i teraz w niedzielę chrzcimy Franka. Zamówiłam mu ubranko na allegro 7 cz. Sztruksowy komplecik, jesien-zima do Chrztu (1911256071) - Aukcje internetowe Allegro Mam nadzieję, że synek bedzie grzeczniutki w kościele :)
A nawilżacz kupiłam w bricomarche taki za ok. 120 zł z tego co pamiętam i jestem zadowolona, chociaż mógłby być cichszy, bo sobie bulgocze.
Future, zdróweczka dla Helci!
Aga, jak sobie radzisz? Jak Lenka znosi rozstania z mamą?
Katarinka, z tymi przyjaciółmi po porodzie to jest prawda, wtedy wychodzi, komu tak naprawdę zależy na przyjaźni. U mnie moja najlepsza przyjaciółka nie ma dzis dla mnie czasu.. , na szczęscie mam do tego duzy dystans, mam przecież Franusia :-)

A u nas w porządku. Franek zdrowy i radosny. Tak jak Lucjanek, śpi też po pół godzinki i domaga się nieustannej uwagi. No i najważniejsze od wczoraj jesteśmy w trakcie przeprowadzki :) jak się uda juz dziś zamieszkamy na górczynie

pozdrawiam wszystkie mamusie !

Do góry