reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

A my jesteśmy po drugim szczepieniu i mój maluszek strasznie mi płakał, nie mogłam go uspokoić, biedactwo. Noc też mieliśmy bardzo niespokojną. Pierwsze szczepienie zniósł o niebo lepiej. Szczepienie mieliśmy w czwartek, a jeszcze dziś Franuś jest markotny, a ja padam na twarz :(
Pamiętacie może ile ważyły wasze dzieciaczki w 3 miesiącu? Nasza doktor powiedziala, że Franek jest za chudziutki, a ja normalnie w szoku. Wszyscy mi mówią, że jest taki duży! Waży 5670 i jest długi. Co prawda nie ma fałdek, ale karmię go tylko piersią.
Kazali wam smarować miejsce wkłucia altacetem? U nas zalecają, a na ulotce - nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat. łoj idzie zwariować

Future trzymam kciuki za ząbki Helci. Niech szybciutko i bezboleśnie wychodzą!

Ostatnia edycja:
reklama
Jutro będę miał 3 miesiące! IMG_9168.jpgIMG_9172.jpgIMG_9214.jpgIMG_9219.jpg

katarinka to juz niedlugo...dolaczysz do grona szczesliwych mamus:)

Future ale Helcia ladnie siedzi:)

Aga 80 to straszne co oni dodaja!chociaz moj Oli wszpitalu byl dwa dni na nestle nan i nic mu nie bylo...wydaje mi sie ze kazde dziecko moze roznie reagowac na rozne mleczka. najwazniejsze zeby dobrze dopasowac do dzieciatka.

Oli ma juz prawie trzy tygodnie!!!ten czas z malenstwem poprostu pedzi.buzka sie zmienia z dnia na dzien.Zaczelismy juz chodzic na spacerki, co bardzo podoba sie malemu.

A my chore :(
Alicja na antybiotyku, jutro pierwszy raz z teściową zostanie...
Ja kaszlę gruźlik, ale do pracy trzeba iść :(

Aga nestle nan produkowane jest we Francji, przynajmniej tak napisane jest na pudełku.
MamoFranusia byłam u dermatolog ne literę H (nie chcę pisać nazwiska), w Stilonowej, ale jakoś nie jestem zadowolona...żadne moje informacje nie były ważne, bo ona i tak lepiej wie...nie wiem może źle ją oceniam, zobaczymy czy leki coś zdziałają...
A to mój skarbek
Obraz 070.jpgObraz 078.jpgObraz 083.jpgObraz 091.jpg

Ostatnia edycja:
łaaaaaaał kasiulem Alutka jest już taka podobna do łukaszka, że szok. te same oczy. ten sam nosek. ale jaja. identiko.

kuruj małą i sama najlepiej idz na zwolnienie, a co. należy się. w przedszkolu tez połowa chorych, zamiast 2 grup, robię jedną, bo tak mało ich.

reklama
Faktycznie teraz wszyscy chorują. Dużo ludzi koło mnie smarka, kaszle i w ogóle, więc staram się unikać zainfekowanych. :-)Kasiulem, Alunia jest boska. Rośnie laseczka, będziesz odganiać chłopaków. :-D Zdrówka Wam życzę!MamoFranusia, synuś śliczny, i faktycznie czas tak szybko leci, a Franuś ma już 3miesiące. Wow... Tylko cieszyć się chwilami jak jest jeszcze taki maleński.Powiem Wam, że ostatnio gorzej śpie, wszystko mnie boli. Kupiłam poduchę rogala i jest troszę lepiej. Ani siedzieć za długo, ani leżeć - kręgosłup boli. Do niedawna czułam się rewelacyjnie, żadnych dolegliwości, a jak stuknął 8miesiąc to opadłam z sił. Muszę zwolnić, bo za dużo chcę zrobić, a nie mam mocy.Na szczęście zdążyłam urządzić pokoik i prawie wszystko jest, więc mogę już leżeć z brzuchem do góry. :-)A Amelka tak szaleje, że cały brzuch faluje! :-)

Do góry