reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

poród rodzinny

ja jestem w 28 tygodniu i jak sie nie myle lekarz mowil mi ze dziecko jest rowniez ulozone miednicowo to dobrze czy zle? ::) :)

reklama
Jeśli nie obróci się do porodu główką w dół, a jest to Twoja pierwsza ciąża to będziesz miała cesarkę. Ale spokojnie, moje maleństwo obróciło się w 30 tygodniu, innych dziewczyn jeszcze później, więc pewnie Twoje też zdąży fiknąć koziołka, ma narazie sporo miejsca. ;)

teraz to mi dopiero strachu narobilas :) zartuje jakos to bedzie nawet jakbym miala miec CC robione ;) mam jeszcze jedno pytanko czy to jest normalne ze dosc czesto czuje jak malenka hmm.. jakby to napisac ... po prostu jej ruchy czuc czasami dosc intensywnie w kroczu czy to jest normalne?? :) jak pierwszy raz mnie tak kopla to sie wystraszylam ze mi dziecko wypada :p ::) az ze to moja pierwsza ciaza to panikara ze mnie nie zla jest pozdrawiam cieplutko ;D

Oczywiście, że normalne ;) Ja od paru tygodni chodzę jak kaczka bo tylko w ten sposób mogę powstrzymać ból jaki robi główka naciskając na krocze. A dopóki dzidzia miała nóżki na dole to rozdawała bardzo "przyjemne" ;) kopniaki w pęcherz. Jak się obróci odbije sobie na Twoich żebrach, masz to jak w banku. :laugh:

to moze ono sie obrucilo raz jak mnie kopnie wkrocze to az musze usiasc :) pare minut puzniej kopie w okolicach pepka ale jak juz wspomnialas o tych zebrach... od parunastu dni mam dosc dokuczliwe bole z prawej strony brzucha w okolicach zeber bol przechodzi (promieniuje) az po sam kregolsup to jest czasami naprawde nie do wytrzymania jezeli np. dluzej siedze lub jade autem to tak samo z bolu nie da sie wytrzymac ...moze to o tym mowiszczy raczejnie pozdrawiam ::)

Twoje maleństwo ma poprostu jeszcze bardzo dużo miejsca więc kopie gdzie mu się żywnie podoba. A ten ból pod żebrami to może być nie od kopania tylko od ucisku całym ciałkiem, niekoniecznie na żebra może to na wątrobę. Spróbuj wtedy podnieść rękę do góry i tak przez chwilę potrzymać, mały powinien się przesunąć. A jak nie, cóż trzeba pocierpieć. ;)

Caro18, ja tez wiem co znaczy ten ból w zebrach. To jest straszne, zwłaszcza, że mnie dopada najczęściej w nocy.
A jeśli chodzi o ten ból w kroczu, to jak juz wczesniej pisałam, to ja mam takie kłócia i to najczęściej podczas chodzenia, też niezbyt przyjemne.
Ale pocieszam się , że juz "tylko" niecałe 1,5 m-ca, a może krócej?

ja tez coraz bardziej dokuczliwie odczuwam ból pod żebrami (wczoraj jak jechałam samochodem to myślałam, ze nie dojadę tak bolało...) ;) chyba moja dzidzia już się obróciła tak przypuszczam :laugh:

reklama
kobietki ale wy mnie pocieszylyscie juz myslalam ze tylko ja mam takie bole nie do wytrzymania po prawej stronie ...
ale za to wynalazlam sobie inny problem ...jeszcze z 2 tygodnie i nie bede miala sie w cooo ubierac.... :( wsio za male jest cisnie i brzusio wtedy boli :( dla mnie jest dosc ciezko znalesc ciuszki poniewaz tu na gorze musza byc duze na brzuch i na dodatek dlugie.. wiec dosc ciezko jest kupic mi jakiekolwiek spodenki :( :-[ :(hmm chyba bede na golasa latala hehe ;D ;D :laugh: :D ;) ;) pozdrawiam

Do góry