reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród - pytania, wątpliwości, wskazówki...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dziewczyny nie martwcie się to typowe rozchodzenie się przed porodem spojenia łonowego boli jak jasna chol..a ale to zupełnie normalne niby tylko 1 cm ono się rozchodzi ale jest strasznie uporczywe i długotrwałe i tak jak piszecie boli spojenie promieniuje do bioder pod jajnikami itd że ruszyć się nie można ale to oznacza tylko że wszystko jest tak jak być powinno, na pociesdzenie dodam że niektóre tego w cale nie odczuwają :-)

Witajcie! No ja właśnie żądnych bóli w poprzedniej ciąży nie miałam, a teraz to spojenie napierdziela mnie już chyba od miesiąca...
Wczoraj oczywiście przed zaśnięciem milion myśli i nie mogłam zasnąć chyba już się stresuje, zastanawiam się nad jednym, a mianowicie: w poprzedniej ciąży poleciały mi wody tak po trochu 2razy, a potem Ala zatkała ujście główką. A jak to jest jak odchodzą wody od razu , naraz? Dużo ich jest? Przedtem przelało mi wkładkę i majtki, ale jestem ciekawa jak z całością to wygląda?! Takie ci miałam zmartwienie wieczorne a co!

Ponoć od litra nawet do dwóch tak mówiła babka na SR. Mnie najbardziej przeraża, że mi odejdą w sklepie albo na uczelni:baffled:

Zuzia - ja w poprzedniej ciąży też nie miałam bólu spojenia a teraz to mam -oj tak :tak:Co do wód nie pomogę, bo mi w ogóle nie odeszły i nie wiem ile ich jest.

A powiedzcie mi jak wyglądają te sączące się wody?Jaki mają kolor itp?
Kurczę Edzia cos wczoraj pisała że na wkładce miała jakies żółtawe plamy i podejrzewali wody...ja ostatnio tez cos podobnego u siebie zauważyłam ale myslałam że to po prostu są upławy a teraz już sama nie wiem....

Cześć dziewczyny, ja co prawda z sierpniówek ale wg ostatniego usg mam termin na koniec lipca i powoli zaczynam oswajać się z myślą o porodzie ;-)
Widzę, ze u was jest trochę dziewczyn z Wrocławia i że jesteście bliżej rozwiązania to pewnie macie większe rozeznanie w szpitalach i możliwościach porodu u nas w mieście. Plis o informacje, który szpital wybieracie i dlaczego? Ja dopiero w przyszłym tyg jadę pozwiedzać Kamieńskiego i Borowską i któryś wybiorę, ale chciałabym też poznać opinie innych osób.

Eve81 ty chyba pisałaś o Kamieńskiego i jakiejś super położnej? Będziesz wykupywać położną, możesz mi podać namiary na nią?

Ja chyba jednak zostaję na Kamieńskiego, pogadałam sobie wczoraj z lekarzem na ten temat.
cornelka - jak pojedziesz na Kamieńskiego oglądac porodówkę to pytaj o panią Jolę.
Ja tym razem też będe z tego korzystać, chociaż taki spokój psychiczny podczas porodu chcę mieć zapewniony. Nie podrożało za wiele od tych 3,5 lat jak ja rodziłam:tak: Usłga kosztuje 650 zł

o Eve , 650zł ... u mnie 200zł położna podkupiona - ale to nieoficjalnie , pod stołem ....

reklama
A powiedzcie mi jak wyglądają te sączące się wody?Jaki mają kolor itp?
Kurczę Edzia cos wczoraj pisała że na wkładce miała jakies żółtawe plamy i podejrzewali wody...ja ostatnio tez cos podobnego u siebie zauważyłam ale myslałam że to po prostu są upławy a teraz już sama nie wiem....

mi się wydaje że wody płodowe są bezbarwne, lub lekko różowe no i zielone czasem po lekko do ciemnego.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry