reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród - pytania, wątpliwości, wskazówki...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny u mnie z tabletkami wszytsko bylo ok. Lykalam je dobrych pare lat, bo mialam problem z cera i strasznie bolesne miesiaczki. Nie zauwazylam u siebie zadnych dodatkowych efektow ubocznych. Libido ok, zadnych pobolewan, wahan wagi no moze ok 1 kg. Pozniej gdy zdecydowalam, ze chce zajsc w ciaze, wraz z lekarka postanowilam sie "oczyscic" z tej chemii jakies pol roku przed "planowanym zaciazeniem". Po przejsciu na gumki, co miesiac jeden dzien mialam wyjety z zycia, bole takie ze bez nospy nie funkcjonowalam, a i tak humor taki, ze bez kija nie podchodz. Nasz maluch choc zaplanowany i wyczekiwany byl dla nas sporym zaskoczeniem, bo udalo nam sie zaciazyc juz w pierwszym cyklu. Choc bylam przekonana, ze te kilka lat lykania chemii odbije sie na mojej plodnosci.
Mea raz mialam taka sytuacje, ze z dnia na dzien wyczulam u siebie dosc bolacy guzek na piersi, ktory wydawal sie coraz wiekszy. Po 2 dniach umowilam sie na wizyte i lekarka nie byla go w stanie wogole wyczuc, sam sie wchlonal. A na usg nic nie wyszlo. Nie wiem czy to przez tabletki czy nie.
Krązki, plastry, tabletki to wszystko ma na nas jakis wplyw, ale jesli na biezaca sie badamy i nie ma zadnych efektow ubocznych to chyba mozna je stosowac. Naturalne metody dla mnie odpadaja, bo nie wyobrazam sobie planowania seksu z kalendarzem w reku. Dla mnie to ma byc naturalne i spontaniczne o tyle o ile pozwola sily i dzieciatko ;-)

reklama
Edzia, a możesz powiedzieć, czemu przez tą Evrę wpadłaś w anemię? Nie chciało Ci się jeść czy jak?
Ja też raz się pokusiłam na te plastry, ale miała odparzoną skórę, odklejało się to to, a jakie miałam wahania nastroju to oj Boże... Popadałam z ekscytacji w marazm w ciągu 3 minut :confused:

Ja byłam bardzo niezadowolona z plastrów..przytyłam po nich 7 kg (które momentalnie zgubiłam po odstawieniu) pewnie woda. Dodatkowo nosiłam je na pośladku i bardzo się brudziła ich otoczka i nie czułam się po prostu higienicznie.

Najbardziej zadowolona byłam z tabsów yasminelle. Tylko podczas brania tabsów cierpiałam na ogromne migreny...takie, że musiałam leki brać, leżeć w ciemnościach bo nie dawałam rady. Nie sądziłam jednak, że to może być efekt długotrwałego zażywania hormonów - myślałam, ze tak po prostu mam bo długo już brałam tabletki. No , ale po odstawieniu ból głowy jak ręką odjął !!! I już wiem, że to przez tabletki. Ale coś za coś:)

U mnie wyglądało to tak, że po pół roku łykania tabsów wyczułam guzek, usg, poradnia onkologiczna, biopsja to trwało jakieś 1,5 miesiąca. Okazało się, że to tłuszczak. Po odstawieniu tabletek i 2 miesiącach przerwy w badaniach usg czyste. Guzek się wchłonął :-) Libido po tabletkach też było do d więc dla mnie bez sensu;-)

Ja też brałam tabletki, dokładnie te, o których wspomniała Ania, yasminelle. Początkowo było super, zero dolegliwości... po czym przytyłam jakieś 5kg i do tego libido mniej niż zeroooo....:baffled: Stwierdziłam, że jak tak ma być, to niech już będą te gumy, przynajmniej znów jakaś przyjemność z sexu :-p i rzeczywiście, jak odstawiłam, to wszystko zaczęło wracać do normy, łącznie z wagą. A teraz mnie nosi, tak sexu mi się chce :-) z moim mężem to samo, ale nie wiem czy już można :sorry2:

Hej dziewczyny. Mam pytanie: Od kilku dni mam uczucie jak bym czuła takie regularne pulsowanie w brzuchu.Malutka sieprzy tym rusza, cały brzuch wariuje. to oznaka zbliżającego sie porodu czy czkawka?Jak myślicie? Ja juz sama nie wiem...:confused:

Mellisa - też mam czasem takie pulsowanie, nie jest to u mnie czkawka, bo nie rusza się cały brzuch. Jak moja córka ma czkawkę, to cały brzuch rytmicznie się porusza.

reklama
My też w sumie od ślubu bez antykoncepcji i teraz też mam zgryza, chyba będę musiała sprawdzić, czy nasza maleńka to cud, czy też leczenie poskutkowało, bo jeszcze w 2010 roku lekarz nam powiedział, że szans na dziecko naturalnie 0 i tylko in vitro,
z moimi rozchwianymi cyklami 23-31 kalendarzyk chyba zbyt ryzykowny mimo, ze chcemy jeszcze jedno dziecko ale to może tak za 2 latka a nie od razu
tabletki miały u mnie jeden plus - super cera ale chyba nie chce się truć
a co do prezerwatyw to mąż wynalazł takie supercienkie i nie śmierdza lateksem ale i tak jest dyskomfort, więc musimy się zastanowić wspólnie co i jak

A jakie jesli mogę podpytać?;-)

Dziewczyny, nie wiem, czy któraś z Was pamieta, jak pisałam moją historię, że podejrzewano u mnie raka, czekalismy na wyniki i zaszłam wtedy w ciąze...
Piersze o co mnie pytali onkolodzy było, czy brałam tabsy antykoncepcyjne... Więc się zastanówcie...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry