a wiecie co.. ja w czasie ciazy sie kochalam z emkiem tylko raz.. i to tak bez przekonania.. nie chce mi sie serio.... przed ciaza bylo na zawolanie bo w leczeniu nieplodnosci nie mozna sobie pozwolic na ominiecie owulacji...... moze to przez to...
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
wika8
Mamusia Igusia i Wojtusia
ja po porodzie nie miałam długoooo ochoty na seks... hormony, zmęczenie dawały o sobie znać...
brałam jakiś czas tabletki dla karmiących, ale praktycznie przez cały czas ich brania miałam krwawienie wiec bez sensu, odstawiłam.... potem lecieliśmy na prezerwatywach (też nie lubimy)..
teraz nie wiem na razie nie planuję trzeciego Maleństwa (moze za 4-5 lat) więc do tego czasu jakaś antykoncepcja musi być.... a na metodach naturalnych się nie znam
brałam jakiś czas tabletki dla karmiących, ale praktycznie przez cały czas ich brania miałam krwawienie wiec bez sensu, odstawiłam.... potem lecieliśmy na prezerwatywach (też nie lubimy)..
teraz nie wiem na razie nie planuję trzeciego Maleństwa (moze za 4-5 lat) więc do tego czasu jakaś antykoncepcja musi być.... a na metodach naturalnych się nie znam
ja po porodzie nie miałam długoooo ochoty na seks... hormony, zmęczenie dawały o sobie znać...
o metodach naturalnych moga Ci napsac staraczki z weteranek ja tez pare znam
wika8
Mamusia Igusia i Wojtusia
o metodach naturalnych moga Ci napsac staraczki z weteranek ja tez pare znam
no na pewno, ale wiesz, zanim poznam od nowa swój organizm po porodzie to pewnie trochę czasu minie. Po pierwszym porodzie pierwszą @ dostałam po pół roku, karmiłam piersia cały czas, wiec nie wiem czy metody nat mają sens w takim przypadku
Mysza ja miałam Mirenę, nawet dwie, uważam że to super sprawa, nie mialam żadnych dolegliwości, żadnych problemów. Najbardziej pasowalo mi to że nie mam okresu, tylko w dniach miesiączki w ostatnim roku załozenia były tylko takie małe plamienia, jedna wkładka spokojnie wystarczała na cały dzień. Jedną mirenę miałam nawet 6 lat bo mi sie o niej zapomnialo i nic sie nie stało
Agulka2012
Fanka BB :)
moja bratowa urodziła 3 miesiące temu i teraz bierze te tabletki dla karmiących. A przyjaciółka urodziła niecałe 2 miesiące temu i jak była u gina ostatnio to okazało się że już jajeczkuje... myślałam że to trochę dłużej potrwa. ja sama nie wiem co będziemy robić...
justyna280788
Ja również brałam tabletki ale źle się czułam po nich poźniej plastry i to samo więc potem zostały gumki.A teraz tez myslałam o spirali ale nie wiem czy można i nie ma żadnych przeciwskazań skoro to dopiero pierwsze dziecko i wiadomo że chciała bym za jakiś czas drugie maleństwo.
SophieAnne25
Wika co do metod naturalnych to ja próbowałam przy okazji starań o dziecko i polecam program Karta Karta 3.3 - dobreprogramy
Jest darmowy i łatwy w obsłudze, ułatwia prowadzenie obserwacji a na stronie Ligi Małżeństwo Małżeństwu, dla której został napisany można poczytać dokładnie o NPR.
Jest darmowy i łatwy w obsłudze, ułatwia prowadzenie obserwacji a na stronie Ligi Małżeństwo Małżeństwu, dla której został napisany można poczytać dokładnie o NPR.
reklama
My mamy dopiero problem... od 3 lat bez zabezpieczenia więc jestem w tej kwestii nieogarnięta, ale wolałabym hormonami się nie szpikować, trzeba będzie porozmawiać z lekarzem.
jestem w identycznej sytuacji wogóle się nie orientuję
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: