reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród - pytania, wątpliwości, wskazówki...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ale piszecie teraz o lisciach czy wiesiolku? bo wiesiolek nie przyspiesza porodu, tylko ulatwia juz jak sie zacznie a z lisciami to tez cos slyszalam, ale nie wiem jak dzialają? a to sie gdzie kupuje w ogole?

reklama
ja tam nie mam zamiaru niczym sobie przyspieszać ;) no chyba że przytulanki jak nie urodzę do terminu to w dzień terminu się poprzytulamy :-D

Mi też się wydaje, że matka natura tak to urządziła, że Dziecko wie kiedy ma wyjść i nie trzeba go chyba dodatkowo poganiać. Wiadomo, że będzie się chciało żeby się urodziło jak najszybciej jak będzie donoszone ale dajmy mu czas.:-)

moja kuzynka zjadła słoik papryki konserwowej i po południu dostała skurcze... ponoć w papryce jest składnik wywołujący skurcze.

Ja słyszałam, że liście malin pod koniec ciąży nie tyle przyspieszają poród co mają dobry wpływ na mięśnie, uelastyczniają je i wpływają dobrze na ich ukrwienie i dlatego poród jest łatwiejszy. Na przyspieszenie podobno pomagają bardzo ostre potrawy i seks. Ja tam jem wyłącznie na ostro, seksu sobie nie odmawiam i jakoś na poród się nie zanosi ;-)

porodu to sobie raczej nikt nie chce przyspieszyc ale te sposoby ktore tu piszecie sa w sumie na łatwy porod a nie na jego wywolanie wiec nie wiem po co ta cala dyskusja "po co po co" :p

moja koleżanka po terminie jadła i ostre i wszystko stosowała i nic .... rozwarcia nie było i koniec , czekała i czekała aż w końcu zrobili jej cesarkę po 18h od skurczy.... ani jej wody nie odeszły ,ani czop ...miała tylko skurcze , a rozwarcia 0 .... więc to fakt - co kobieta to inna ciąża....musimy poczekać :tak: ja spokojnie czekam do terminu i mam nadzieje że sama mała będzie chciała się z nami zobaczyć :-p

Moncia ja mam nadzieje ze posiedza jak najdluzej te nasz erobaczki w brzuszkach az beda gotowe i porody beda latwe szybkie i malo bolesne :D

jedno slyszalam.. ze jak kobieta jest aktywna cala ciaze, to podobno lepiej i szybciej.. no nic, zobaczymy.. A ja wisiolka i liscie malin kupie sobie tak czy siak...

reklama
anja to jeżeli tak jest , to mogę rodzić :-p ale fakt też słyszałam że nawet częste spacery pomagają potem , że te mięśnie nie są takie leniwe :tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry