reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród - pytania, wątpliwości, wskazówki...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja też wyczytałam że olej z wiesiołka stosuje się jak minął termin porodu. Jako jedną z tzw.naturalnych metod wywołania porodu.
Dużo korzystam z wiedzy położnej Katarzyny Oleś. Jest współtwórcą kampani rodzić po ludzku i udziela porad internetowych na forum gazety wyborczej. Przyjmowała dzieciątko mojej koleżanki prywatnie i na prawde jest żródłem wiedzy.

reklama
a pamiętacie jak na forum któraś pisała o liściach malin, mam zakupione ,leżą i czekają na koniec ciąży....ciekawe czy coś dadzą ;)

oleju z wiesiolka sie nie zaleca brac wczesniej niz 36, 37 tydzien ciazy, ani po owulacji bo moze wywolac lekkie skurcze macicy nawet nie odczuwalne dla kobiety i zarodek moze sie nie zagniezdzic.
ale juz od 36 tyg mozna stosowac po 1 tab dziennie w terminie porodu mozna zwiekszyc dawke, by porod trwal krocej :) Polecam :)

W UK zalecają ananasa ale nie z puszki, herbatę z liści malin, seks. Olej rycynowy dla odważnych... Ja zostanę przy 3 pierwszych.

ananasa? a ja wcinałam i na komunii i na weselichu ananasy takie świeże... hmm...:cool:

Dziewczyny.. ze względu na to, że w środę nad ranem męczyły mnie przez 2 godziny skurcze co 7-15 minut (wyciszyły się po ciepłej kąpieli) i dziś podczas meczu znów się sytuacja powtórzyła, stwierdziłam, że trzeba by zacząć je gdzieś zapisywać/rejestrować bo a nóż okażą się tymi właściwymi. No i jako, że lubię sobie życie ułatwiać i zawsze mam w zasięgu ręki laptopa lub komórkę, to znalazłam programik to umożliwiający, na komputer: Contraction Master: Your FREE, online contraction timing assistant! jest bezpłatny, na komórkę za ok. 6 zł, albo na komórkę darmowy: Do pobrania Contraction Calculator Android ja wybrałam ten drugi na komórkę. Mam nadzieję, że Wam się też przyda takie cudo.. Ja zaczynam testować jak tylko sytuacja się powtórzy, a czuję, że kolejna może być już nie długo :-D

ja o wiesiołku słyszałam ale nie będę stosować, zamówiłam sobie liście malin, ale jak wielu sądzi, on nie pomoże w przyspieszeniu terminu porodu (tzn że się szybciej nie zacznie) tylko ma to pomóc w trakcie samego porodu, w zmniejszeniu bóli i czasu porodu.
Czytałam dużo opinii że dziewczyny piły a i tak rodziły po terminie więc radzę się nie nastawiać na poród przed terminem ;)

nadalka- ja też uważam, że dziecko wyjdzie, jak przyjdzie na nie pora... wydaje mi się że stres może przyspieszyć poród, ale czy warto... Ja jednak popróbuję bo wizja indukowanego porodu mnie troszkę dołuje ...

reklama
Podobno sex przyspiesza tylko jak poród miał się zacząć w niedługim czasie. ja w poprzedniej ciąży urodziłam 2 dni przed terminem, a myślałam że przenoszę, pomoc męża się przydała w przyjściu na świat synka, na pierwsze skurcze po przytulankach nie trzeba było długo czekać, ok. 2-3godzin :tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry